Zincir dişli hakkında

Motosikleti
GSXR250
Merhaba motorsikletimi 10bin km de aldım 17000 den biraz fazla zincir dişli seti ben aldığımda değiştirmiş eski sahibi düzenli temizleyip yağlıyorum ancak o-ringden conta atmış gibi öbür aya kadar değiştirecek bütçem de yok herhangi bir sorun olur mu ? yardımcı olursanız sevinirim. https://prnt.sc/m-KUCQJWvb9_

görsel ekleyemediğim için linkten bakabilirisiniz.

Merhaba motorsikletimi 10bin km de aldım 17000 den biraz fazla zincir dişli seti ben aldığımda değiştirmiş eski sahibi düzenli temizleyip yağlıyorum ancak o-ringden conta atmış gibi öbür aya kadar değiştirecek bütçem de yok herhangi bir sorun olur mu ? yardımcı olursanız sevinirim. https://prnt.sc/m-KUCQJWvb9_

görsel ekleyemediğim için linkten bakabilirisiniz.
Zincirini neyle temizliyorsun?

Motosikleti
CB650R
Eğer temizlikte yanlış sıvı kullanmıyor iseniz
Sahte DID vakası gibi özellikle böyle gold renkli internette DID satılan ürünlerin %90 ı sahte

Motosikleti
kove800x
İmkanınız varsa hemen değiştirin!
Ben bakım km’si yaklaşıyor diye ihmal etmiştim. Yolda zincir attı ve stratör kapağı çatladı. Şimdi serviste.
Zincir ihmale gelmez…

Motosikleti
1190 ADV
Gerginliğine dikkat et, yağsız bırakma bir şey olmaz.

Oringler zincirin daha sessiz olmasını ve iç tarafındaki yağı korumak için var. Başka bir esprisi yok.

Motosikleti
GSXR250
Zincirini neyle temizliyorsun?
gaz yağı kullanıyordum jantta ki bi lekeyi çıkarmak için asperox kullandım ama zincire geldiğini zannetmiyorum yağ olarakta motul c4 kullanıyordum şimdi putoline kullanıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer temizlikte yanlış sıvı kullanmıyor iseniz
Sahte DID vakası gibi özellikle böyle gold renkli internette DID satılan ürünlerin %90 ı sahte
Aldığım kişi delta motor suzuki yetkili servisinde yaptırdı tüm bakımları sahte olduğunu düşünmüyorum.

gaz yağı kullanıyordum jantta ki bi lekeyi çıkarmak için asperox kullandım ama zincire geldiğini zannetmiyorum yağ olarakta motul c4 kullanıyordum şimdi putoline kullanıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aldığım kişi delta motor suzuki yetkili servisinde yaptırdı tüm bakımları sahte olduğunu düşünmüyorum.
Asperox'u bende jant için 2 3 kez kullandıktan sonra RK marka zincirim cortladı 😂 bende zincire hiç gelmediğinden eminim ama minik parçalar gelse bile sıkıntı oluyor veya ben jantla zinciri aynı zamanda temizliyorum Asperox hafif zincirin oringlerine giriyor ve yağladıktan sonra oringlerde kalıyor sanırım ondan cortlamış olabilir. Sizin durumunuzda 1 aydan bir şey olmaz ben zincir cortlamış şekilde bin KMye yakın yol yaptım sadece sıkı kontrol etmek gerekir diye düşünüyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar geçmişte Duke 250/390 süren bir arkadaş jant temizliği için Asperox kullandıktan sonra jantının boyasının attığını söylemişti. Boyalı yüzeylerde Asperox ya da benzin kullanımını tavsiye etmem. Benzini zincir temizliğinde de tavsiye etmem. Zinciri illa temizlemek istiyorsanız bence gazyağı en ekonomik çözüm. Gaz yağını boş bir sprey kutusuna dökün, fıs fıs sıktıktan sonra yumuşak telli diş fırçası, boya fırçası gibi aparatlarle zincir ve jantınızı temizleyebilirsiniz.

Arkadaşlar geçmişte Duke 250/390 süren bir arkadaş jant temizliği için Asperox kullandıktan sonra jantının boyasının attığını söylemişti. Boyalı yüzeylerde Asperox ya da benzin kullanımını tavsiye etmem. Benzini zincir temizliğinde de tavsiye etmem. Zinciri illa temizlemek istiyorsanız bence gazyağı en ekonomik çözüm. Gaz yağını boş bir sprey kutusuna dökün, fıs fıs sıktıktan sonra yumuşak telli diş fırçası, boya fırçası gibi aparatlarle zincir ve jantınızı temizleyebilirsiniz.
Arkadaşımın Kırıkkale'de ki ustası İnstagram'dan görüp gazyağı veya benzin tam hatırlamıyorum asperoxla karıştırmış ve Z750'nin jantlarının boyasını direkt söküp atmıştı 😂 . Genel olarak çok kirliyse Asperox veya gazyağıyla jantlarımı temizliyorum şuana kadar boya atma gibi bir durumla karşılaşmadım onun dışında motosikleti köpükledikten sonra bez ve araları detay fırçayla temizleyip geçiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar