süper olmuş helal yani ybr ye
Allah'a şükür hiç bir sorun yaşamadık.Sadece bir kez kötü benzinden dolayı çok büyütülmeyecek bir sıkıntı yaşadık.O da gezinin başında oldu da akıllandık.Bir gözümün ve aklımın kesmediği yerlerden benzin almadım.Bunun dışında bir kez de yağ değişimi yaptım o kadar.Yalnız yola çıkmadan önce tüm bakımlarımı yaptırmıştım.Ayrıca yanımda yedek iç lastik,pompa, anahtarlar, yamama malzemeleri, 10 40 yağ aldım.valla şimdi şu fotoları gördükten sonra yerimde durasım gelmiyor imkan olsada bizde yapabilsek şöyle bi gezi peki kardeş bu gezi boyunca motor hiç arıza yaptımı yolda bıraktımı bizi bi aydınlatırmısın
İç lastikli olarak geziye çıkmam biraz zorunluluktu.Çünkü lastikler yeniydi.Sırf tubiless yapacağım diye değiştirmek benim için gereksiz.Ancak aşındıktan sonra yapılması bence daha uygun.Benim arka lastiğim şu an tubiless ama ön halen şambriyelli.Aşındığında onu da tubiless yapacağım.(Mübarek lastik de hiç aşınacağa benzemiyor.Şu anda 25 binde)Şambriyelli bir lastik patladığında havanın bir anda indiği doğrudur ve eğer yüksek hızlarda bu olmuşsa başın belada demektir.Böyle bir durumda motor yolda düz bir şekilde ilerlemek istemeyecektir ve eğer sürücü telaşlanırsa düşme ihtimali yüksektir.Böyle bir durumda yapılacak en mantıklı şey telaşlanmadan hemen eli gazdan çekmek ve yolda düz kalmaya çalışmaktır.Yolda kalma olayına gelince.Kalmazsın.Eğer yedek iç lastiğin veya yamama malzemelerin pompan varsa tabi.Tüm bunlar tubiless bir lastikte de olabilir ama ihtimali tabi ki daha düşüktür.Son bir şey uzun yollara çıkacaksan lastiğin tubiless bile olsa yanına yedek şambriyel al.Lazım olabilir.Hocam, gecen hafta Cumartesi gunu Istanbul'dan Izmit Yuvacik'a gidecegim diye lastikleri dubleks olarak degistirttim ama goruyorum ki sen butun Turkiyeyi ic lastikli olanlar ile turlamissin. Yolda motosiklet ile seyir eder iken dubleks olmayan bir lastik patladiginda denge bozabiliyor diye duymustum. Ayrica aninda indigi icin yolda da birakiyormus.Bu konudaki gorusunu alabilir miyim? Ic lastikli olmasi bir tercihmiydi?
Eyvallah dostum.Teşekkür ederim.Motorun ne olduğu değil,yüreğin ne olduğu önemlidir yolda.
Yüreğine sağlık,daha nice uzun yolların kısmet olması dileğiyle.
gecen gun kopruden gecerken ingiltere plakali(hatta galler isaretli) ybr 125 gordum..
sizin dusunun artik..
Demir atları hazırlayın, baharla birlikte seferlere çıkabiliriz.hocam ne diyeyim bu geziye.. mükemmel kelimesi anlam olarak ifade etmiyor gezinizi. tekerinize sağlık.İnşAllah bizide peşinizde memleketin hasret kaldığımız yerlerine götürürsünüz..