Sevgili dostlar yapmış olduğumuz gezide YBR'nin benzin tüketimini hesaplamadım.Ancak tüketilen benzinleri kredi kartı ile aldığım için yakın bir zamanda ekstram gelince öğreneceğim.O zaman paylaşırım.YBR ile veya başka bir küçük motorla uzun yolculuk yapılırmı?En çok sorulan veya hayret edilen konuya gelince...Evet yapılır.Hatta bisikletle de yapılır.Zira yaşamış olduğum Edirne'den yurdumuza giriş yapan ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinden olan nice bisikletli insanlar gördüm.Açıkçası bisikletle de bir gezi yapmayı düşünmüyor da değilim.Bir diğer konu motor yokuşlarda nasıl?Zorlandımı?Tabiki zorlandı zorlanacak.Biz de yorulduk.Mesela dönüşte Trabzon'un Yomra ilçesinin köyünde oturan bir arkadaşa uğradım, inanın köye çıkarken motorun önü havalanıyordu.1. vitesle gitmek bile zordu.Ancak bunlar makinanın bu yollara gitmeyeceğini göstermez.Her makinanın bir gücü vardır.Dolayısıyla bu kabullenerek yola çıkmışsanız mesele yoktur.125 CC YBR veya 150 CC CBF zaten rahat rahat 80-90 km hız yapıyor.Bu hız da ülkemiz yollarının çoğunda üst limit.Ha benim motorum büyük, yol da güzel ben 150-200'le giderim diyorsanız, kendinizi trafik cezalarına da hazırlamalısınız, Allah göstermesin kötü şeylere de.YBR'yi geçen yıl daha kısa bir parkurda test etmiş olduğumuz için de ayrıca güvenimiz vardı.Bu parkur Edirne, Çanakkale,İzmir,Aydın,Marmaris, Fethiye,Kaş, Finike,Antalya,Manavgat.1600 km'ydi.