YBR--125-2015 -Bakım ? Sorular Ustalarım Bakabilir mi Tamir

Merhaba arkadaşlar dün civataları vb küçük bakımları yağlaması zincir ayarını falan yaptırdım
20 liraya hepsini-elektirik aksamlarınıda yaptık.

Motorum yol tutuşu çok iyi Allah hata kaza vermesin inş fakat benim sorularım var ve sizin dediklerinizle yaptıracağım

1- Sibob ayarı yaptırmak istiyorum 10 bin km dir açılmamış fakat ne işe yarar nasıl yapılmalı nelere dikkat edilmeli önceki motorum 130 km yaparken 100 ü geçmedi tamircinin birisine yaptırmıştım o yüzden merak ettiğim bir konu bu.

2- Hava filtesi ve yağ süzgecini değiştirdiğimde Ne Avantajı olur yaptıracağım.

3- Devir 7 Binde küçük titreşim gelip geçiyor çözümü var mı ? Ellerde hissediyorum ve ayak basamaklarında buralara çözüm var mı ?

4- Castrol yağ var yeni 20 günlük Motul yada İpone Yağ ile değiştirmeliyim sizce ? yada yamablue

5-Bazen vitese takınca çok nadir olmakla beraber stop ediyor çalışır vaziyetteyken ayaklık kapalı..

6- Far olacak h4 35 w aküye zararlımıdır

7-Depoda ki çizikler kapanmadı pasta cila denedim boyacıda daha kaliteli mesela motul ipone gibi markaların pasta cilalarını denemeliyim çizikler çok kötü diğil.

8-Gaz teli-Debriyaj Telini değiştirmem avantajı ne olur 10 bin km dir aynı hiç bakım olmamış pek kapakları dahi zor açılıyr :cherry:

CEVAPLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER İNŞ USTALARIM TEK TEK AYRINTISINA KADAR CEVAPLARKİ BENDE ONA GÖRE YAPTIRRIM ÖNEMLİ OLAN ORJİNAL PARÇALAR KIŞINDA AKTİF OLARAK KULLANACAĞIM

2-Hava filtresi kirliyse değiştirmelisin.Çünkü hava-yakıt karışımını alıyorken bu süzgeçten geçmek zorunda.

3-Aynı motoru kullanıyoruz.Titreşim 7000-8000 binden sonra sadece ayakcıklara geliyor.Normal yani redline'a yaklaşıyor motor,elbet titreyebilir.Dert etme.

4-Yağını güne göre değil km hesabına göre değiştirmelisin.Yamaha ybr için 6000 km diyor ama çoğu kişi 2000-4000 km aralığında değiştirdiğini söylüyor.Sana kalmış.

5-Kesinlikle normal değil stop etmesi.Allah korusun tam gaz açarken sönerse motor kaza yapabilirsin.Yamaha servisine baktırmalısın.(Acilen baktır!)

8-Teller sağlamsa değiştirmeyebilirsin lakin yağlamanı tavsiye ediyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=wddefnicU0I&list=PLXADyoaflPWm9ZnRbgeiPnr07hFfxca_W&index=3

Teşekkürler diğer sorularımıda cevaplarlar ise ustalarım memnun kalıcağım :)

Bu arada kardeşim yolda sıkıntı yok stop etmesi sadece bazen kalkış anında birde diyelim 4.vitesde gidiyyor durakcasın kasis var debriyajı sıktın rölantiye düştü diyelim o an stop ediyor ama uzun yolda ve ısnınca yapmıyor bunu
birde orjinal hava filtesi ybr ürünleri satan site varmı

Teşekkürler diğer sorularımıda cevaplarlar ise ustalarım memnun kalıcağım :)

Bu arada kardeşim yolda sıkıntı yok stop etmesi sadece bazen kalkış anında birde diyelim 4.vitesde gidiyyor durakcasın kasis var debriyajı sıktın rölantiye düştü diyelim o an stop ediyor ama uzun yolda ve ısnınca yapmıyor bunu
birde orjinal hava filtesi ybr ürünleri satan site varmı

Stop etmemesi lazım,dediğim gibi baktır onu.
Hava filtresi zarar görmemişse yani sadece kirliyse süpürgeyle temizle geri tak.Yıkayadabilirsn.

Soğukken stop ediyorsa rolantisi düşüktür. Hareket etmeden önce motorun ısınmasını bekle 2 dk. Titreme olarak yüksek devirlerde titremesi normal bende de var titriyor. Sübap ayarınıda elleme derim daha 10000 de.Şıkırtı sesi yoksa sıkıntı olmaz. Eğer illa yaptırmak istiyorsan usta önemli. Bazı ustalar bir yerlerine güvenip sentil çakısı yeriyle eliyle yapmaya çalışıyor onlardan uzak dur. 0.1 mm lik bir hesabı eliyle yapmaya çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar