ybr 125 1,viteste takılı kaldı

cümleten selamınaleyküm..arkadaşşalrrr dün bitane ybr aldım gıcır gıcır bugunde alnımın akıyla düşürdüm şıkır şıkır..::D nese bu düşme esnasında motorun debriyaj kolu kırıldı arka teker kıtlendı motor 1. viteste takılı kaldı..çalışıtırorum motor kendını ılerı atıo yane çalıştıramıorumm..boşada atamıorumm..motorcuya gturucem gtremıorumda..yav napcaz buna derdı bu makınanınn..yuruturken el gucuyle tık tık ses gelioo..bi yardım edın daaa

motor u 1 vites al çok hafif yukarı kaldır boşa at aşagı yukarı yap dedigim şekilde yaparkende motosikleti ileri geri hareket ettir boşa alırsın dene bi olmazsa debriyaj maneti alıp takacaksın sende takabilirsin anlıyorsan tamirciye götürmene gerek yok motorun hayırlı olsun :rendeer:

kardeşim eyvallah..olmuo pok yıyen yaa..yukarı kaldıromım ..bana gre motor boştaa ama n lambası hiç yanmıo benmı alamıom ugraştım yarım saat ama..

kardeşim eyvallah..olmuo pok yıyen yaa..yukarı kaldıromım ..bana gre motor boştaa ama n lambası hiç yanmıo benmı alamıom ugraştım yarım saat ama..

bak kardeş boşa almak için önce motoru çift ayak üzerine al ondan sonra 1 e katar gibibas vitese ondan sonra az yukarı çıkar teker dönüyor mu bir bak dönüyorsa boştadır :D eğer boşta ve N lambası yanmıyorsa da debriyaj dolu kırıldıysada orada müşür vardır o sağlamsa oradan çalıştırmayı dene ben geçenlerde kaza yaptım debriyaj maneti kırıldı senin gibi boşa aldım çalıştırdım motoru az ayağımla yürüttükten sonra 1 e takıp debriyajsız vites değiştirdim sürdüm giderken yani motorcuya kadar :D

yaaa debriyajın telinin bağlantı noktasından çekmeyi denediniz mi?
ama bunu iki kişi yapmak zorunda :S

gecmis olsun bu arada debriyajsız guzel suruluo dıyınce bızım burda abi war yenı 100 cc mondial manuel vitesli almıs debriyajsız vites degisio eskı motorundada viteste aragaz cekmeye calısıyodu :D

Uploaded with ImageShack.us
resimdeki kol karbirötürün altında vites koluna bir karış mesafede, Yan kapağın biraz altında kalıyor ok yönünde itersen debriajı sıkmış olursun.

Kolu tornavida ile ok yönünde ileri it vites kolu ile boşa al. vites boşa gelmezse tekeri ileri doğru cevirmen gerekebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar