Yazıklar Olsun!!! Böyle Sınav Mı Olur?

yağışlı vakitlerde kısa yoldan götürüyolar, çoğu zaman da yol iptal ediliyo diye biliyorum.

Ben girdiğimde de sağanak vardı,donuma kadar cıbılık yaş olmuştu.
Tekerler kabak,motor torkluydu.U dönüşünde hafif kıç attı gaz kestim hemen falan filan.
Bu işler böyle,her gün yaz gibi Güneş ☀️ yok. Yağmurda karda motur süremeyen e*kek ojesini sürüp teyzesiyle kısır gününe gitsin.
Fotoğraftaki sensin sanırım

kapalı alan bulamamışlar mı sınav yapacak? onca pazar yeri var, oralarda yapsalar ya. acemiler için böyle havalarda sınav yapılmaz.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Birinci video trafiğe kapalı alan, ikinci video akan trafik bölümü sanırım. Sınav komisyonu başkanının sınavı iptal etme yetkisi yoktur. Ancak sınav için minimum güvenlik şartları yoktur, durum ilçe sınav komisyonuna bildirilmiştir diye tutanak düzenleyip kendisini sorumluluktan kurtarır. Burada yetki İlçe Sınav Komisyonundadır. Ben sınav komisyonu başkanının yerinde olsaydım, İlçe Sınav Komisyonuna durumu bildirir sınavın ertelenmesinin daha doğru olacağını söylerdim. Birinci videoda çocuk ya U dönüşü yada 8 çizme istasyonunda düşüyor. 8 çizme istasyonunun 10 santim derinliğinde göl halinde olduğu durumlarda bile sınav yapıldığını gördüm. Hatta o gün hiç bir adayımız bu istasyonda kalmamıştı. Sağnak yağış altında titreyerek sınav bitirmeye çalışan aday da gördüm. Fakat yukarıdaki videolarda minimum güvenlik şartları yok. Herhangi bir yaralanma durumunda sınav komisyonu başkanı ve yardımcısı ve hatta ilçe sınav komisyonu üyeleri sorumluluk alırlar. Bu zemin şartlarında aday nasıl ani fren yapacak. 8 çizme, U dönüşleri, slalom, denge çizgisi, engelden kaçma istasyonları nasıl yapılacak. Uyduruk bir sınav yapmak mı, uygun zamanda sınav yapmak mı mantıklı. Bu tür hava şartlarında motosiklet kullananlar olabilir. Fakat geçerli olan görüş motosiklet kullanılmamasıdır. Hatta bazen valilik kararıyla motosiklet kullanmak yasaklanır. Sınava Temmuz ayında girenle kış şartlarında giren aday arasında gereğinden fazla uygulama zorluğu olması da mantıklı değil. Sınavı ertelersin minimum güvenlik şartları sağlandığında yaparsın. Haydi kapalı alan bir yana, aday akan trafikte kayıp bir kamyonun altına girerse bu işin vebalini kim üstlenecek?

Motosikleti
Arora kasırga
insanlar canını seviyor diye yaptığı yoruma bak vay arkadaş yaşın küçükse normal karşılarım aynı şekil 50 üstüysede, ortalama bir yaşta şu zeka seviyesine ve zihniyete sahipsen serisinden bir tedavi sürecine başla
Canını çok seven Hacı Murat alıp binsin. Motorla ne işi var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eski den zontalar göster amcana pipini oğlum diye öğünür, eğlenirdi. Aklıma nedense o geldi.
Benim aklıma Ankaralı Namık geliyor.
Oğlumun dabancası,tak tak ediyor amcası 🪇

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yağmurda ve karda sınav yapılmaması lazım karlı havada 8 yapmak dar dönüş yapmak tamamen zar atmak olur düşürürse sınava girenin becerememesi olmayabilir %1 bile olsa adaletsizliktir

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
yağmurda karda eğitim verilmiyorsa sınavda bu ortamda yapılmamalı.
Kar yağışı bir yana şiddetli yağmur varsa sürücü kursu çalışmayı iptal eder. Durumu adaylara bildirir. Farklı hareket eden bir sürücü kursu henüz görmedim. Çünkü çalışma esnasında (özelikle akan trafik) görüş ve yol tutuş şartlarından veya acemi sürücünün hatasından doğan bir kaza nedeniyle usta öğretici ve sürücü kursu ağır sorumluluk altına girer. Bu durumu bilen ilçe sınav komisyonlarının şartlar uygun değilse sınavı ertelemesi gerekir. Kötü şartlarda sınav yapılmak isteniyorsa. Aday dilekçe yazıp ilçe sınav komisyonuna verilmesini isteyebilir. Tedbiren dilekçenin fotoğrafını çekip saklayabilir.

Kar yağışı bir yana şiddetli yağmur varsa sürücü kursu çalışmayı iptal eder. Durumu adaylara bildirir. Farklı hareket eden bir sürücü kursu henüz görmedim. Çünkü çalışma esnasında (özelikle akan trafik) görüş ve yol tutuş şartlarından veya acemi sürücünün hatasından doğan bir kaza nedeniyle usta öğretici ve sürücü kursu ağır sorumluluk altına girer. Bu durumu bilen ilçe sınav komisyonlarının şartlar uygun değilse sınavı ertelemesi gerekir. Kötü şartlarda sınav yapılmak isteniyorsa. Aday dilekçe yazıp ilçe sınav komisyonuna verilmesini isteyebilir. Tedbiren dilekçenin fotoğrafını çekip saklayabilir.

Ben A2 pratik sınavına gittiğimde, sınav motosikletinin bozulduğunu, sınava giremeyeceğimi buna bağlı olarak ta sınav da başarısız sayılıp bir hakkımın yanacağını söylediler. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Bende orada kendi 100 cc motosikletim olduğunu, onunla girebileceğimi söyledim, kendi motosikletim olduğu için kabul edilmez dendi, tartışma falan derken orada bulunan bir üst grup ( A ) sınavında kullanılan MT07 ile sınava girdim.

Sormak istiyorum. Sınav motosikleti bozuksa, bunda benim kusurum olmadığı halde, ben başarısız olup, hakkımı kaybedebilir miyim?

Motosiklet bozuk olduğu zaman ne yapmaları gerekiyor, prosedür nedir?

Bir de başarısız olsam uygun olmayan MT07 ile sınava sokuldum diye itiraz edebilir miydim.

Tabi ben ehliyetimi aldım, olay kapandı ama hazır konu açılmışken bilen arkadaşlardan durumu öğreneyim dedim. :)

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Ben A2 pratik sınavına gittiğimde, sınav motosikletinin bozulduğunu, sınava giremeyeceğimi buna bağlı olarak ta sınav da başarısız sayılıp bir hakkımın yanacağını söylediler. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Bende orada kendi 100 cc motosikletim olduğunu, onunla girebileceğimi söyledim, kendi motosikletim olduğu için kabul edilmez dendi, tartışma falan derken orada bulunan bir üst grup ( A ) sınavında kullanılan MT07 ile sınava girdim.

Sormak istiyorum. Sınav motosikleti bozuksa, bunda benim kusurum olmadığı halde, ben başarısız olup, hakkımı kaybedebilir miyim?

Motosiklet bozuk olduğu zaman ne yapmaları gerekiyor, prosedür nedir?

Bir de başarısız olsam uygun olmayan MT07 ile sınava sokuldum diye itiraz edebilir miydim.

Tabi ben ehliyetimi aldım, olay kapandı ama hazır konu açılmışken bilen arkadaşlardan durumu öğreneyim dedim. :)
Sınav aracı sınav öncesi ve sınavda arıza yapabilir. Zamanında temin edilirse herhangi bir sürücü kursuna kayıtlı olmak şartıyla aynı kategoride araç temin edilir. Kurs araç değişiklik formu doldurarak durumu bildirir. Kurum aracı dışında veya başka sınıf araç kabul edilmez. Araç temin edilemezse sınav sona erer. Tutanak tutulur. Adayın sınav hakkı yanmaz. Fakat bir sonraki sınavın yine sınav ücreti vardır. Düzgün sürücü kursları bu ücreti kendisi öder.

Motosikleti
D400
Dün izmirde maraton vardı millet koşuyor.
adamların güzergahı dizüstüne kadar suya batmış durumdaydı, odamlar bu suyun içinde koştu.
bizim ülkede nedense hava şartları etkilemiyor programları.

Kar yağarken sınav mı olur
Motosikleti dengede tutmak çok zor olur

Bence gayet isabetli bir karar olmuş. Yarın öbür gün bu adaylar karlı yollarda sokağa çıkacaklar. Düşecekler, kaza yapacaklar, o zamanda diyeceğiz ki "Sana kim ehliyet verdi? Ehliyeti kasaptan mı aldın?"
Ehliyet şartları zorlaştırılmalı. Sınavlar hakkıyla yapılmalı. Özellikle motosiklet gibi daha dikkatli ve temkinli sürülmesi gereken araçların sınavları ekstra zor olmalı. Her şartta eğitim verilmeli ve her şartta sınav yapılmalı. Ehliyeti alanlar da hakkıyla almış olmalı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
şu foruma üye olduğum günden beri şunu gördüm amaç insanlar bir şeyler öğrensin motosiklet sürsün değil amaçları zavallı hayatlarında tek özel hissetikleri şeyi tatmin etmek konu insanlar ehliyet alırken motosiklet sürmeyi öğrensin de değil insanlar ehliyet almasın ulaşılamaz olsun ki onlar biricik olsun özel olsunlar baştan beri bu forumda bunun mastürbasyonu dönüyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar