- Motosikleti
- 2014 Hero Thriller 150
Sadece sınavlar zor olmamalı. Motosikleti de ona uygun hazırlamalılar. Eğitimi de ona göre vermeliler. Benim kursta aldığım eğitimin bu gaz bu debriyaj bu fren diye gösterip debriyaja alıştıktan sonrası sonrası beden dersinde "Herkes serbest kızlar voleybol erkekler basketbol" deyip köşede çayını içen beden hocalarından farkı yoktu. Kursta benden başka motoru kullanan veya bana karışan olmadığı için motoru kolay öğrendim. Bahsi geçen motor ise içler acısı bir CG klonu idi, A2 de bozuk CG ile eğitim veriyorlar sen düşün. Videodaki motorlarda kesin kabak yaz lastiği vardır. Kabak olmasa bile yağmura uygun bir lastik yoktur üstünde. Biraz adaletsiz anlayacağın. Sadece daha büyük bir engel koymakla olmaz, engeli aşmaya uygun eğitim ve alette lazım.Bence gayet isabetli bir karar olmuş. Yarın öbür gün bu adaylar karlı yollarda sokağa çıkacaklar. Düşecekler, kaza yapacaklar, o zamanda diyeceğiz ki "Sana kim ehliyet verdi? Ehliyeti kasaptan mı aldın?"
Ehliyet şartları zorlaştırılmalı. Sınavlar hakkıyla yapılmalı. Özellikle motosiklet gibi daha dikkatli ve temkinli sürülmesi gereken araçların sınavları ekstra zor olmalı. Her şartta eğitim verilmeli ve her şartta sınav yapılmalı. Ehliyeti alanlar da hakkıyla almış olmalı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Öyleleri de var ama forumu genel olarak yararlı buluyorum. Ehliyet almak zor olmalı evet ama alan kişi de hem araca hemde yola hakim olabilecek kadar eğitim ve tecrübe edinebilmeli. Tamam virajda motor yatırmasınlar veya araba yanlamasınlar ama temel sağlam olsun. Bizde çoğu kurs baştan savma hatta ezbere iş yapıyor.şu foruma üye olduğum günden beri şunu gördüm amaç insanlar bir şeyler öğrensin motosiklet sürsün değil amaçları zavallı hayatlarında tek özel hissetikleri şeyi tatmin etmek konu insanlar ehliyet alırken motosiklet sürmeyi öğrensin de değil insanlar ehliyet almasın ulaşılamaz olsun ki onlar biricik olsun özel olsunlar baştan beri bu forumda bunun mastürbasyonu dönüyor
Son düzenleme: