- Konu Yazar
Öncelikle selamun aleyküm değerli abilerim kardeşlerim. 26 Aralık 2013 de Volkswagen/Başaran (Antalya) den sıfır jetta aldım. Aldığımın 2. ayı henüz 400 km de iken arabaya marş basarken gösterge aydınlatmaları kısa süreli gidip geliyor. Bu sorundan servise gittim 2 gün arabam serviste yattı ve bana böyle bir sorunun olmadığını söylediler. Bende kendilerine video kanitiyla tekrar gittim. 4 gün arabamdan tekrar ayrı kaldım. Sıfır gösterge paneli takıldı geri verildi aracım. Üstünden 1 ay sonra aynı sorun tekrarladı arabada yazılımsal bir hata söylendi tekrar 2 gün serviste yattı ve sorunun bu sefer tekrarlamayacağının garantisini vererek aracı bana teslim ettiler. Aradan geçen 4 ay sonra aynı sorun tekrar başladı kendilerini aradığımda hiç bir sorun olmayacağını gönül rahatlığıyla binebileceğim söylendi. Eyvallah dedim devam ettim bu arada bu sorun da tam yok oldu derken tekrar başladı bugünlerde ve servisi aradığımda randevu almamı arabaya bakacaklarini söylediler.
Kısaca ben artık servise gitmekten bıktım 1 yıl olcak arabayi alalı toplam 12 defa servise gidip geldim(Evim yetkili servise 37 km uzaklıkta) bu sorun yüzünden ve islerimden okul hayatımdan feragat ettim. Artık arabaya binesim gelmiyor. Resmen soğudum arabadan. Yasal olarak ne yapabilirim arabamın geri para iadesi veya sıfırıyla değişmesi gibi bir durum söz konusumudur? Bu durumla ilgili yasal haklarım nelerdir? Bu konuda beni bilgilendirebilecek biri var mıdır ? Yetkili serviste Müdüre ne olacak dediğimde sorun hallolana kadar değişmesi gereken parçalar değişecek para iadesi veya sıfırla değişiminin mümkün olmadığını söyledi kendinden emin bir şekilde. Bu nasıl bir saçmalıktır ben mağdur oluyorum dediğimde size araba veriyoruz aracınızın yattığı sürede diyor. Benim giden vaktim ve artık binmek istemediğim bir arabam var.
Yardımlarınız ve değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Kısaca ben artık servise gitmekten bıktım 1 yıl olcak arabayi alalı toplam 12 defa servise gidip geldim(Evim yetkili servise 37 km uzaklıkta) bu sorun yüzünden ve islerimden okul hayatımdan feragat ettim. Artık arabaya binesim gelmiyor. Resmen soğudum arabadan. Yasal olarak ne yapabilirim arabamın geri para iadesi veya sıfırıyla değişmesi gibi bir durum söz konusumudur? Bu durumla ilgili yasal haklarım nelerdir? Bu konuda beni bilgilendirebilecek biri var mıdır ? Yetkili serviste Müdüre ne olacak dediğimde sorun hallolana kadar değişmesi gereken parçalar değişecek para iadesi veya sıfırla değişiminin mümkün olmadığını söyledi kendinden emin bir şekilde. Bu nasıl bir saçmalıktır ben mağdur oluyorum dediğimde size araba veriyoruz aracınızın yattığı sürede diyor. Benim giden vaktim ve artık binmek istemediğim bir arabam var.
Yardımlarınız ve değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim