Yardımınıza ihtiyacım var sevgili forumdaşlar (Honda Cbr 125 r)

Herkese iyi günler dilerim :) geçenlerde fuardan ekipmanlarımı tamamladıktan sonra babamla konuştum ve gittik bayi den sıfır bir honda cbr 125 r aldık daha plakası olmadığı için oturduğumuz site içerisinde turlara çıktım hem viteslere alışırım diye ancak şöyle bir problemle karşılaştım motosikletimi çalıştırıyorum birinci vitese atıp kalkıyorum iki üç sorunsuz fakat durmak isteyince motosikleti birde durdurup vitesi boşa atmak istiyorum olmuyor ancak kontağı kapatıp açıyorum motoru çalıştırmadan debriyaja basıp boşa atabiliyorum sorun bende mı ? motorda mı ? anlayamadım bende siz tecrübeli forumdaşlarıma sormak istedim umarım bana yardımcı olabilirsiniz ve bu sorunu çözeriz saygılar sevgiler :)

birde Motosiklet mi ? Motorsikler mi ? doğrusu nedir hep merak ettim :D

Motorsiklet,Motorsiklet..

Yagdan kaynaklı dicem yok..Biraz sert uyguladınmı ?Veya debraja iyi basmıyor olabilirmisin.

hayır debriyaja tamamen basıyorum eminim yağ olamaz heralde yeni aldık 10 km de daha garajda yatıyor

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Yeni makine zamanla oturur kafana takma, boşa geçmediği zaman tekerleği 5-10 cm ileri geri yap rahat geçer. MOTOSİKLET yahu, örneği www.motosiklet.net

Teşekkür ederim içimi rahatlattın 5-10 cm ileri geri yapmayıda deneyeceğim :) evet bende oyüzden sordum koskoca sitenin istimide Motosiklet doğrusunu net olarak öğrenmiş oldum :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
aynısı kaynımda :flower:

ama benim motorda ebedi bir problem yapacak bişey yok :king:

nasıl hızlanırken vites yükseltiyosan yavaşlarkende aynen küçülteceksin. Mesela 4 le gidiyosun, debriyajı sıktın durdun. Belki 3 e indirirsin orda kalır. İleri geri yaparsan geçer. Yavaslarken vites küçült.

ufak bir ara gazı yardımcı olacaktır. vites küçültürken şanzuman dişlilerindeki stres artar o yüzden devri anlık olarak yükseltip dişliler denk getirilir.

Motoru ileri geri oynat birazcık ya da debriyajı yarım kavrat geçer hemen.

hafif ileri geri yapınca geçiyor evet ama zaten büyük bi sorun değil :) teşekkürler yardımlarınızdan dolayı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar