Yardım edin motor çalışmıyor

2. el aldığım ramzey xf-125i kullanıyorum, geçen gün okula gittim sabahleyin sorunsuz bi şekilde, ama çıkışta kontağı çevirdimde hiç bi şey olmadı ne lambalar ne göstergeler (haliyle motor da) hiç bişey çalışmadı. Okulda kaldı motor :salut: sorun nedir acaba güneş altında çok kaldığından(seleye oturduğumda kalkmak zorunda kaldım) olabilir mi veya kontak hafiften sallanıyodu kontaktan da olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Muhtemelen aküdeki bir kısa devre sebeiyle motorun ana siğortası atmıştır. Siğortalarına baktın mı. Yada akünün kutup başlarına metal bir aksam temas ederek akünün boşalmasını sağlamıştır. Akü kutup başlarının vidaları gevşeyip çıkmışta olabilir

hiç bişeyine bakamadım çünkü tornavida yoktu yanımda zaten sigortaların yerini bilmiyorum yarın bakıcam aküye filan

kesinlikle motorunun sigortası atmıstır!.. akünün hemen üstündedir yerii onu kontrol et.. beyaz küçük bi kaplaması olması gerek... onun icinde cam Sigorta..

hiç bişeyine bakamadım çünkü tornavida yoktu yanımda zaten sigortaların yerini bilmiyorum yarın bakıcam aküye filan

abicim sen bi ustanın yanına git bazı ufak tefek malzemelerin yerlerini ögren daha sigortaların yerini bilmiyorsan işin zor valla

2. el aldığım ramzey xf-125i kullanıyorum, geçen gün okula gittim sabahleyin sorunsuz bi şekilde, ama çıkışta kontağı çevirdimde hiç bi şey olmadı ne lambalar ne göstergeler (haliyle motor da) hiç bişey çalışmadı. Okulda kaldı motor :salut: sorun nedir acaba güneş altında çok kaldığından(seleye oturduğumda kalkmak zorunda kaldım) olabilir mi veya kontak hafiften sallanıyodu kontaktan da olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Aynısı bende de oldu.motorun fişlerinden biri çıkmıştı.Onları bir kontrol et.Bu arada motorun marş pedalı yok mu da okulda kaldı?:silent:

SERVİSE GİT:cat: BURDAN SOLEMEYLE BİŞİ OLMAZ OK

ee pro'ya ya da BBRR'ye söleyelim kökten kapatsın forumu ne dersin ?:silent:

kesinlikle motorunun sigortası atmıstır!.. akünün hemen üstündedir yerii onu kontrol et.. beyaz küçük bi kaplaması olması gerek... onun icinde cam Sigorta..

doğrudur. sigorta ya atmıştır ya da fişlerinden birisi çıkmıştır. akünün yanlarına bak selenin altına. :)

korkacak bişey yok merak etme:wiinkk:

hiç bişey bilmiyosan vitesi 3 e taki yarım debriyajla iteleyip vurdur.. yine çalışmazsa ateşleme sorunu vardır, kablo bağlantıları kontrol edilmeli, son olarak bir nasihat, motoru bir an önce elinden çıkart.. çünkü bu tür arızalar kıyamete kadar sürecektir.. nede olsa çinli

dostum motorunun elektirik aksamında problem var akü kutup başlarında yada kontak soketlerinde temassızlık olabilir. yada sigorta atmış olabilir.bu düşük bi ihtimal. çünkü stop halinde iken sigorta atmaz. basit bi temassızlık vardır

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dün motoru pazara götürmek için çıkardım çadırını açtım yola çıktım anahtarı takıp çevirdim lamba yanmıyor debriyajı sıktım yine bişey yok dedim herhalde akü bitti,neyse 2.vitese attım jikleyi çektim vurdurarak çalıştırdım,birzda dolaştım kenara çektim bellki akü şarj etmiştşr diye yok tık yok tekrar vurdurdum pazar yerine doğru gittim aklıma sigorta geldi çektim gölge bir yere açtım sigorta kutusunu kısa devre yapmış koparmış kafadan ayrılmış neyseki yedek var tam takarken çok hoşumada gitti bir motorcu abim tanımıyorum yanıma yaklaştı hayırdır kardel problem ne dedi sigorta atmış dedim hemen elini çantaya attı bende var yedek dedi,teşekkür ederim dedim bende de var taktım beraber çıktık yola,yani sorun küçücük bir tel parçasıymış

Bugün her şeyine baktım kaçak yok, sigorta filan sağlam, hatta diyotları bile kontrol ettim. Sonra pedal kırık olduğu için ittirerek çalıştırdım çalıştı. Biraz dolaştım akü şarj olsun diye ama kapatıp tekrar marşa bastığımda akünün üstündeki yuvarlak bişeyden, aküye direk bağlı bağlı, tırrrrrrrrrrrrrrrrrr diye bi ses gelmeye başladı ve marş basmadı. Bu parça nedir, tamir olur mu bi akıl verin lütfen. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Bugün her şeyine baktım kaçak yok, sigorta filan sağlam, hatta diyotları bile kontrol ettim. Sonra pedal kırık olduğu için ittirerek çalıştırdım çalıştı. Biraz dolaştım akü şarj olsun diye ama kapatıp tekrar marşa bastığımda akünün üstündeki yuvarlak bişeyden, aküye direk bağlı bağlı, tırrrrrrrrrrrrrrrrrr diye bi ses gelmeye başladı ve marş basmadı. Bu parça nedir, tamir olur mu bi akıl verin lütfen. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Marş motoru olmasın :p:p akün zayıf gibi görünüyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar