Yardım cbf 150 mi?cbf 250 mi?

Ne cbf'i Biraz daha para ekle ikinci el güzel bir er5 al performans iki katı hız iki katı yedek parça fiyatı emin ol cbf250 den daha düşük.

Sadece yakıtı biraz fazla

Süper Moderatör (BBRR)
Yeni başlıyacaksın 150 diyenler inan bana tecrübesiz.. her iki motorua kullananlar ikisi arasında çok fark olmadığını bilir.. ayrıca yedek parçadan dolayı 250 yi eledim demişsin cbf150 parçaları ucuzmu sanıyosun .. alıpta ben bu motora binerim öle zırt pırt değişmem diyosan cbf 250 iyi motordur.. parçalarıda alternatiflidir.. yan sanayilerini bulabilirsin.. yan sanayi deyince aklına bi tek dandirik parçalar gelmesin .. orjisi kadar kaliteliside var.. dandiriğide var .. e ne kadar emek o kadar köfte...

Yeni başlıyacaksın 150 diyenler inan bana tecrübesiz.. her iki motorua kullananlar ikisi arasında çok fark olmadığını bilir.. ayrıca yedek parçadan dolayı 250 yi eledim demişsin cbf150 parçaları ucuzmu sanıyosun .. alıpta ben bu motora binerim öle zırt pırt değişmem diyosan cbf 250 iyi motordur.. parçalarıda alternatiflidir.. yan sanayilerini bulabilirsin.. yan sanayi deyince aklına bi tek dandirik parçalar gelmesin .. orjisi kadar kaliteliside var.. dandiriğide var .. e ne kadar emek o kadar köfte...

ah ah...tesadüfen gördüm ve şaşırdım...milleti yönlendirmek bu kadar basit işte...HONDA marka motosikleti olupda yan sanayi önerisinde(bi sıkıntı olursa) bulunmak içler acısı bir durum...herhalde bu HYOSUNG değil uydurma şeyler takılsın...:farao:

Honda kullanıyorsan orjinale sadık kalıcaksın...

digital göstergenin uydurması çakması yan sanayisinide bulunda alnınızdan öpeyim sizi...o zımbırtıda 900 ytl idi...900 gaymeyi kolay kazanan varsa buyursun alsın cbf 250...

cbf 150 teneke motoru işte...güc tatmin etmez görüntüde öyle...bir yerden bir yere ulaşmak için ideal parça fiyatları uygun bir notosikletdir...tavsiye edilir...:cat:

Honda ve yan sanayi kelimelerini bir araya getirenleri kınıyorum...bu HYO değil hatırlatayım...

olayı çek malı zincire indirgemeyin...deposunun çakmasını bulun...neyin alternatifi bu...herkes yazıyor...klavyesi olan herkes...

Süper Moderatör (BBRR)
Motoru bilenler anlar ne dediğimi ama daha geçen yıl beni arayıpta bana abi motor alacam şu marka ne dersin diye soran arkadaş o kadar ince düşünemez :p..motorun deposu ve göstergesi sarf malzeme değildir.. kaza yapmadan değişme gereği olmaz .. sarf malzeme nedir... buji, zincir, akü, teker, marş kömürü, dişliler,gaz ve debriyaj telleri, ampül, fren balatası,yağ, filtreler... vs yani ömrü olan yani kaza yapmasanızda belli bir süe içinde deişmenz gereken malzemeler .. bunların tümünün yan sanayisi vardır..

motor garantiden çıktıktan sonra gidip sırfüstünde honda yazıyo diye bir mala 4 katı yanlış değil yazı ile dört katı para verilmez..

depo diyo yaaa.. adam sakar ha bire kaza yapıyo .. depo bi sarf malzemesi olmuşş...yuh

Motoru bilenler anlar ne dediğimi ama daha geçen yıl beni arayıpta bana abi motor alacam şu marka ne dersin diye soran arkadaş o kadar ince düşünemez :p..motorun deposu ve göstergesi sarf malzeme değildir.. kaza yapmadan değişme gereği olmaz .. sarf malzeme nedir... buji, zincir, akü, teker, marş kömürü, dişliler,gaz ve debriyaj telleri, ampül, fren balatası,yağ, filtreler... vs yani ömrü olan yani kaza yapmasanızda belli bir süe içinde deişmenz gereken malzemeler .. bunların tümünün yan sanayisi vardır..

motor garantiden çıktıktan sonra gidip sırfüstünde honda yazıyo diye bir mala 4 katı yanlış değil yazı ile dört katı para verilmez..

depo diyo yaaa.. adam sakar ha bire kaza yapıyo .. depo bi sarf malzemesi olmuşş...yuh

ben yine arar sorarım alayımmı diye...sonucta arayıp danışmak lüzum hasıl olabilir...

cbf 250 alınmaz makina...kelepir bulursan kap...ama bu fiyatlarda alınmaz...

Süper Moderatör (BBRR)
metehan yan sanayi şasede yok onu unutmuşsun.. :p

bu arada seni motor bilgimle söker takar :bounce: .. arada parça bile arttırırım..:bounce: ha arayan göstergede depoda bulur..

Son düzenleme:
metehan yan sanayi şasede yok onu unutmuşsun.. :p

bu arada seni motor bilgimler söker takar :bounce: .. arada parça bile arttırırım..:bounce: ha arayan göstergede depoda bulur..

tamam teknikde eline su dökemem...ama millete cbf 250 önermekde bana ters...cbr125..cbf250 tehlikeli makinalar...satış sonrası hizmetler babında...

birde mesaj silerek kaçak dövüşmeyelim..

fuara geliyomusun...

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Eminmisin sayın modum...... Arada nerdeyse 12-13 beygir fark var..Yani bir cbf150 daha....
250 nin 150 km yaptığını savunanlar da var...Cbf 120 yi geçmez diyenlerde....

Ayrıca cbf 250 daha ağır makina... Turu daha az... Ama torku daha fazla.... Ani hızlanmalarda arka atması bile yapar......

Bu söylediklerim yeni başlayacaklar için sakınca olabilir......

Senin benim için olmaz tamam ama......:cat::cat:

Süper Moderatör (BBRR)
ooooo kankalarla beraberiz ..sorunn değil.. evet eminim hatta sen bilmessin bi aralar motora 125 cc den başlanır diyenlere inat çıktım tek başıma başlangıç cc si aldatmacası diye bi başlık açtım.. bilen bilir.. evet idaa ediyorum eğitimini alıp motora 600/650 cc ile bal gibi başlanır.. sorun hp de veya nm de değil sorun eğitimde..

hatta bir polis memuru arkadaşla konu hakkında konuştuk trafikte altında 1200 cc bmw kullanan polis arkadaşlar o motordan önce motor deneyimi aranmayan memurların aldığı eğitimsonucu çıkıyolar o aletin üstüne .. alp ben sana burda 125 cc de hayatını kaybedenlere bir sürü örnek veririm.. noldu metehan msn den yardımmı istedi... ben bi yerden okuyp veya google da ARATIP YAZMIYOMKİ.. NE DEDİYSEM ARKASIDAYIM ... :):bounce:

Son düzenleme:
ooooo kankalarla beraberiz ..sorunn değil.. evet eminim hatta sen bilmessin bi aralar motora 125 cc den başlanır diyenlere inat çıktım tek başıma başlangıç cc si aldatmacası diye bi başlık açtım.. bilen bilir.. evet idaa ediyorum eğitimini alıp motora 600/650 cc ile bal gibi başlanır.. sorun hp de veya nm de değil sorun eğitimde..

hatta bir polis memuru arkadaşla konu hakkında konuştuk trafikte altında 1200 cc bmw kullanan polis arkadaşlar o motordan önce motor deneyimi aranmayan memurların aldığı eğitimsonucu çıkıyolar o aletin üstüne .. alp ben sana burda 125 cc de hayatını kaybedenlere bir sürü örnek veririm.. oldu metehan msn den yardımmı istedi... ben bi yerden okuyp veya google da ARATIP YAZMIYOMKİ.. NE DEDİYSEM ARKASIDAYIM ... :):bounce:

böyle birşey olduysa sabaha çıkmak nasip olmasın...ki ALP öyle bir karakterde değil...ricayla mesaj yazacak kişi değil...aynı ALP bana foto mevzunda kitledi galiba dikkat etmedin...

işte yine kafanda kurgular var...neyse...ben yatıyorum...herkes kendisiyle başbaşa...

pm leri okuyup coşmaya gerek yok...:wiinkk:ne diyorum...adil değilsin...dünya üzerindeki hiç bir kimse ADİL olamaz...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ooooo kankalarla beraberiz ..sorunn değil.. evet eminim hatta sen bilmessin bi aralar motora 125 cc den başlanır diyenlere inat çıktım tek başıma başlangıç cc si aldatmacası diye bi başlık açtım.. bilen bilir.. evet idaa ediyorum eğitimini alıp motora 6007650 cc ile bal gibi başlanır.. sorun hp de veya nm de değil sorun eğitimde..

hatta bir polis memuru arkadaşla konu hakkında konuştuk trafikte altında 1200 cc bmw kullanan polis arkadaşlar o motordan önce motor deneyimi aranmayan memurların aldığı eğitimsonucu çıkıyolar o aletin üstüne .. alp ben sana burda 125 cc de hayatını kaybedeb bir sürü örnek veririm.. oldu metehan msn den yardımmı istedi... ben bi yerden okuyp veya google da ARATIP YAZMIYOMKİ.. NE DEDİYSEM ARKASIDAYIM ... :):bounce:

Alla allaahh.... Ammada pimpiriklisin.... :wiinkk::wiinkk: Bu yazımdan bunumu çıkardın?...:silent: Valla ne diyim helal....

Bak uzun zaman ara verince bazı şeylerden haberin olmuyor....:cat: Yaklaşık 3-4 aydır ne ben ona yazarım ne de o bana...

Hem ne alaka msn den yardım istemesi..Kişisel çatışmalarınıza beni karıştırmayın.... Deminki polemiklerinizi okudum 1 kelime yazmadım.... Nereye varacağını da merak ettim açıkçası.... Ama boş.... Gene atamadın ....:p:p

Neyse konu bu değil..Araya maydonoz sokmayalım..... :cat:

Başlamasına başlar..Birşey diyemem... Bence bir sakıncasıda yok.... Ben sadece senin ikisinin arasında bir fark yok sözün üzerine yazı yazdım... Bana soracak olursan 150 bisiklet, 250 motor müsvettesi.... Ama aralarında hem cc olarak hem de beygir olarak 2 kat fark var....

Sen dersen ikisinin arasında fark yok diye biride öyle zanneder belki arkandan kulağını bile çınlatır.....:wiinkk::wiinkk:

Ben de çok tanıyorum 125 lik alette ölenleri...Hatta arkadaşımı bile kaybettim ybr ile....:cat::cat: Ama şahit olduğum kazalarda yüksek cc li makinelerde hem insan olarak hemde makine olarak hasar seviyesi yüksek oluyor.... Büyük makinenin hasarı da büyük oluyor kazasıda... Bu bir gerçek....:cat::cat:

Bu yazdıklarımın o arkadaşla hiç bir alakası yok.... Emin olabilirsin.... Sevmem de zaten kendisini.... İnanmassan sorabilirsin....:p:p

Bende google amcadan bakmam hiçbişeye... Aklımda varsa yazarım... Zaten bilipte yazdığım bir çok uyarıcı mesajımı dikkate almayanların başında O arkadaş geliyor... Şimdi kafasını duvarlara vuruyor ama nafile...:p:p

Süper Moderatör (BBRR)
cbf 150 en boy endam olarak inan cbf 250 ile cmlerle farlı bu saatte bakmadım ama sele yükseklikleri bile çok yakın olmalı.. biri max 120 diğeri 140 yapıyor..

Ben baştan beri hep şöle dedim zaten.. honta today dahi ölümcül güç üreten bir alettir.. eğitim almadan veya bilinçlenmeden şakası olmaz..

ben biraz alacak arkadaşıda düşünüyom .. ha deseydi cbf 150 limi yoksa gt 250 limio zaman gt demezdim gt 250 hemçok iri hem ciddi daha güçlü

arada 12-13 beygir var demişsin ben cbf 250 21 beygir diye biliyom +/- 1 yanılma payım olsun..cbf 150 8 hp mi ...yapma alp cbf min 15 civarı olsa gerek yanılmam mümkün ama yine +/- 1 yani arada 3-5 beygir var..

Son düzenleme:
Şimdi,YBR 125 ya da CBF 150 en fazla yapsa ne yapar?120,bilemedin 130,hadi onu da bilemedin 131,5..:) CBF 250 ne yapar?140,bilemedin 150..Aradaki 20 Km için çok daha fazla yakıt gider mi?Hem nasıl gider..(Tecrübeyle sabittir) Parçaları CBF 150'dan çok daha pahalı mıdır?Kesin pahalıdır..Yine aradaki 20 Km fark için CBF 250 alınır mı? Bilinmez..

Işıkta CBF 150 kullanan birisiyle karşılaşıp konuşurken,CBF 250'nin çalışma sesinden CBF 150'yi stop etmiş zanneder de,sahibine niye stop etti abi arızalı mı diye sorarsan o da yooo çalışıyor ne alaka der mi? Der..

Işıklarda CBF 250 ile kalkışın vınn,CBF 150 ile ehh olur mu? Olur...Ömründe CBF 250'ye binmeyip,sadece CBF 150 yüzü görmüş birisi buna inanır mı?Bilinmez..

CBF 150 uzun yolda (100-150 Km mesela) ve şehir içinde CBF 250'den daha rahat mıdır?Hem rahattır,hem de değildir..

Ben CBF 250 de YBR 125'te ki rahatı bulamayıp,gidonunu YBR 125'in ki ile değiştirdim mi? Evet..CBF 150,YBR 125 kadar rahat mı? Ona da evet..

CBF 250 alacağına CBF 150 al,çünkü CBF 150'den sonra CBF 250 1 ay demez sıkıntı vermeye başlar mı?Bence evet,başkası için bilinmez..

Tüm bunlardan sonra CBF 250 alınmalı mı? Hayır.. Ee ne yapmalı o zaman?

Efenim o zaman,önce CBF 150 alınmalı,onla pişip,CBF 250 yerine bir ER 5,GS 500,CBF 500 alınmalı ve maddi durum iyi ise,CBF 150'de satılmamalı ve ufak tefek şehir içi işlerde tercih edilmeli mi? Kesinlikle evet..

Sonra bi şey yapmalı mı? Evet..Sonra da Fazer 600 türü bir motor alıp yola devam etmeli..

Burada yazdıklarım sedece beni mi bağlar?Şimdilik evet..Ama CBF 150 yerine CBF 250 alırsan seni de bağlayacak.. :p

Son düzenleme:
Eğitim şart
CBF 150 / 250 farketmez , arada nekadar para oynar ki bakımda ?
Motor zaten pahalı bir uğraş ülkemizde , üzerine aldıkların nerdeyse motora vereceğn para kadar olacak Ufak hesaplarla değil akılla yola çıkmak lazım.
Paran yetiyorsa 250 yoksa 150 al gitsin .gerisi yalan
Eğer büyüteceksende Eğitim şart , kulaktan dolma kendin kazandığın tecrübeler bile yanlış olabiliyor sonradan düzeltmek doğrusunu öğrenip başlamaktan zor.
Sevgiler saygılar

tüm arkdaşlara çok teşekkür ediyorum ama özelikle 'garacava' arakadaşımın yaptığı yorumu çok beğendim aklımdaki karışıklık büyük ölçüde gitti:cat:

Artık bundan sonra gelicek yorumları bekliyorum yorum yapan herkese teşkkürler:)

hangisini alırsan al ama cbf 150 yi ilk başa koy düşünürken.....

abi bende cbf 150 var memlunum ama hızı dusuk alırsan 250 derim benim motor 120km gecmiyor hız dersen 250 surus dersen 150

Eğitim şart
CBF 150 / 250 farketmez , arada nekadar para oynar ki bakımda ?
Motor zaten pahalı bir uğraş ülkemizde , üzerine aldıkların nerdeyse motora vereceğn para kadar olacak Ufak hesaplarla değil akılla yola çıkmak lazım.
Paran yetiyorsa 250 yoksa 150 al gitsin .gerisi yalan
Eğer büyüteceksende Eğitim şart , kulaktan dolma kendin kazandığın tecrübeler bile yanlış olabiliyor sonradan düzeltmek doğrusunu öğrenip başlamaktan zor.
Sevgiler saygılar

çok para oynar çoookk....

bence ikinci el 2006 cg 125 alderim çünki ömürlük beşikten mezara hesabı bakımlarıda ucuz hava filitresi 10 ytl yağı 15w40 1lt 10 ytl arka balata 10 ytl ön balata 20 ytl sağlamlık dersen bendeki 97000 km de daha sibob ayarı hariç açılmadı karar sana kalmış ama bence cg 125 derim tek geçerim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar