Yardım cbf 150 mi?cbf 250 mi?

ya şu anda yedek parça konusu çok aklımı karıştırıyor cbf 250 görünümü ve hız olarak daha üstün cbf 150 den ama söylenenlere göre çok pahalıymış yedek parçaları bilen arakdaş arsa yardımcı olursa çok sevinirim:cat:.Bu arada cbf 150de çok güzel bi motor ama 250nin yanında tüysiklet kalıyor(150ciler kzıcak şimdi):queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hız olarak 2'sinin arasındaki fark.
Cbf150'nin maksimum hızı ile cbf250 sabit gidebiliyor.

Merhaba Arkadaşlar;

Bende yeni başlıyorsan ve ileride büyütürüm diyor isen ikinci el temiz bir CBF 150 al derim. Belki 1 sene belki de 1 seneden kısa sürede piştiğini hissedeceksin ve CBF 150'nin konforu, sessizliği, kullanım kolaylığı ve ekonomikliği tabiri caizse sana batmaya başlayacak. Sende gerek CBF 150 alırsan gerekse de CBF 250 alırsan benim şu an yaptığım gibi CBF 150'nden kurtulup yeni motorlar ile birlikte gelecek yeni heyecanlar arayacaksın (FZ6, ER-6F/N, ER-5, GSR 600, F650 GS gibi). Piyasada birçok temiz ve düşük km.'li CBF 150'ler uygun fiyata mevcut, alıcaksan ikinci el al satarken daha az zarar (belki de hiç) edersin.

CBF 150 başlangıç için en sancısız motorlardan biridir, ekonomiktir, rahattır fakat uzun yıllar boyunca kullanılmayacak kadar sakin ve usludur :)

Kararın hangisi olursa olsun şimdiden hayırlı olsun ve tekerin yola düz bassın.

Ben CBF 250 kullanıyorum.Memnunum.Arızası yok.Rutin bakımlar dışında servise hiç gitmedim.Bir depo benzin ile ( 45 YTL ) İstanbul trafiğinde 370-390 Km yapıyorum.Hızıda tatmin edici.120-130 rahat görüyor.Hafif eğimli yolda 140 da yaptım.İki motoru yanyana incele.CBF 250 de kullanılan malzemenin daha kaliteli olduğunu göreceksin.Bana kalırsa CBF 250 al

Merhaba Arkadaşlar;

Bende yeni başlıyorsan ve ileride büyütürüm diyor isen ikinci el temiz bir CBF 150 al derim. Belki 1 sene belki de 1 seneden kısa sürede piştiğini hissedeceksin ve CBF 150'nin konforu, sessizliği, kullanım kolaylığı ve ekonomikliği tabiri caizse sana batmaya başlayacak. Sende gerek CBF 150 alırsan gerekse de CBF 250 alırsan benim şu an yaptığım gibi CBF 150'nden kurtulup yeni motorlar ile birlikte gelecek yeni heyecanlar arayacaksın (FZ6, ER-6F/N, ER-5, GSR 600, F650 GS gibi). Piyasada birçok temiz ve düşük km.'li CBF 150'ler uygun fiyata mevcut, alıcaksan ikinci el al satarken daha az zarar (belki de hiç) edersin.

CBF 150 başlangıç için en sancısız motorlardan biridir, ekonomiktir, rahattır fakat uzun yıllar boyunca kullanılmayacak kadar sakin ve usludur :)

Kararın hangisi olursa olsun şimdiden hayırlı olsun ve tekerin yola düz bassın.

çok sağol yorumun için aslında dediklerin çok mantıklı geliyor peki sen bana bu dediklerin arasından hangisini öneriyosun:)

Bu arada kardaşları yorumlarınızı bekliyorum:cat:

Bazı yorum ve görüşleri ben de destekliyorum...

Yeni başlıyacaksın 150 diyenler inan bana tecrübesiz.. her iki motorua kullananlar ikisi arasında çok fark olmadığını bilir.. ayrıca yedek parçadan dolayı 250 yi eledim demişsin cbf150 parçaları ucuzmu sanıyosun .. alıpta ben bu motora binerim öle zırt pırt değişmem diyosan cbf 250 iyi motordur.. parçalarıda alternatiflidir.. yan sanayilerini bulabilirsin.. yan sanayi deyince aklına bi tek dandirik parçalar gelmesin .. orjisi kadar kaliteliside var.. dandiriğide var .. e ne kadar emek o kadar köfte...
::plus1::

Ayrıca cbf 250 daha ağır makina... Turu daha az... Ama torku daha fazla.... Ani hızlanmalarda arka atması bile yapar...Bu söylediklerim yeni başlayacaklar için sakınca olabilir....Senin benim için olmaz tamam ama...
::plus1::

Arkadaşlar CBF250 performans ve motor gücü olarak oldukça tatmin edici bir makina. Yani 125 veya 150cc sınıfı ile kıyaslama yapmak doğru olmaz!

Honda kullanıyorsan orjinale sadık kalıcaksın...
cbf 150 teneke motoru işte...güc tatmin etmez görüntüde öyle...bir yerden bir yere ulaşmak için ideal parça fiyatları uygun bir notosikletdir...tavsiye edilir...:cat:
Honda ve yan sanayi kelimelerini bir araya getirenleri kınıyorum...
::plus1:: "Hem aşım dursun hem karnım doysun." diyosunuz.
Honda'ya binecekseniz, kalite olsun, uzun ömür olsun diyorsanız , birtakım riskleri göze alacaksınız demektir. O parçalar eğer uzun süre dayanıyorsa, ya da kalitesi yüksekse ; bazı bedeller ödemek durumunda kalırsınız...

Hız olarak 2'sinin arasındaki fark.
Cbf150'nin maksimum hızı ile cbf250 sabit gidebiliyor.
Örn: 2 kişi 120 - 130 km/sa :cat:

---- ---- ----

Ayrıca:

"250" daha torklu bir makina, şehir içinde +1 avantaj...

"250" nin lastik ebatları daha geniş, virajları daha yüksek hızda ve daha güvenli alabiliyorsun...

Son düzenleme:
Seçim tamamen sana kalıyor ama başlangıcı ikinci el bir CBF 150 ile yapmanı kendi tecrübelerime dayanarak şiddetle tavsiye derim. Piştikten ve CBF 150'den sıkılmaya başladığın zaman yeni motorunun ne olacağı tamamen senin zevkine ve merakına bağlı bir konudur.

Bir BMW F650 GS alıp dağ taş dere tepe düz (uzun veya kısa mesafeli yolculuklarda konforu, yol tutuşu ve ABS'si ile tatminkardır) gitmeyi seçebilirsin. Ama bir Yamaha FZ6 veya Suzuki GSR 600 alıp şehirlere arası virajlı yolların tadını motorunu virajlarda yatırarak da çıkartabilirsin. Kawasaki Naked serisinden bir model ile sağlamlığın ve şehir içi kullanım kolaylığının tadını çıkartabilirsin. Veya bir Cruiser ile sakin sürüşler yaparken dikkatleri üstüne çekmeyi de seçebilirsin.

Benim 3.000 km kullandığım CBF 150'imi yeni sahibine teslim ettikten sonra kendi seçimim Yamaha FZ6 olucak, İzmir civarındaki köy/kasaba ve manzara yerlerini gezerken virajların tadını çıkartmayı tercih ediyorum.

Sana tavsiyem benim gibi sıfırını alarak zarara girme, temizliğinden emin olduğun bir model belirleyip 1 yıl sorunsuzca sakin sakin kullan. Sonrasında alacağın motor zaten kendini belli edecektir sana; üstüne atlayıp inmek istemeyeceğin bir his yaratcaktır ilk sürdüğün/gördüğün anda.

:bounce: Tecrübe basamaklarını hızlı hızlı aceleye getirerek atlamamanı ve her zaman fizik kurallarını aklında (Hız X Kütle = Momentum!!!) tutmanı dilerim. :bounce:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bu motorları yorum yapacak kadar tanımam ama olaya ilerde motoru değiştiririm gözüyle bakıyorsan (imkanın varsa %90 ihtimalle değiştirirsin) kesinlikle 2. el cbf 150 alıp(ucuz olması sebebiyle) kendini onda pişirmen çok daha mantıklıdır.

Seçim tamamen sana kalıyor ama başlangıcı ikinci el bir CBF 150 ile yapmanı kendi tecrübelerime dayanarak şiddetle tavsiye derim. Piştikten ve CBF 150'den sıkılmaya başladığın zaman yeni motorunun ne olacağı tamamen senin zevkine ve merakına bağlı bir konudur.

Bir BMW F650 GS alıp dağ taş dere tepe düz (uzun veya kısa mesafeli yolculuklarda konforu, yol tutuşu ve ABS'si ile tatminkardır) gitmeyi seçebilirsin. Ama bir Yamaha FZ6 veya Suzuki GSR 600 alıp şehirlere arası virajlı yolların tadını motorunu virajlarda yatırarak da çıkartabilirsin. Kawasaki Naked serisinden bir model ile sağlamlığın ve şehir içi kullanım kolaylığının tadını çıkartabilirsin. Veya bir Cruiser ile sakin sürüşler yaparken dikkatleri üstüne çekmeyi de seçebilirsin.

Benim 3.000 km kullandığım CBF 150'imi yeni sahibine teslim ettikten sonra kendi seçimim Yamaha FZ6 olucak, İzmir civarındaki köy/kasaba ve manzara yerlerini gezerken virajların tadını çıkartmayı tercih ediyorum.

Sana tavsiyem benim gibi sıfırını alarak zarara girme, temizliğinden emin olduğun bir model belirleyip 1 yıl sorunsuzca sakin sakin kullan. Sonrasında alacağın motor zaten kendini belli edecektir sana; üstüne atlayıp inmek istemeyeceğin bir his yaratcaktır ilk sürdüğün/gördüğün anda.

:bounce: Tecrübe basamaklarını hızlı hızlı aceleye getirerek atlamamanı ve her zaman fizik kurallarını aklında (Hız X Kütle = Momentum!!!) tutmanı dilerim. :bounce:

Yine yorumun için sağol yanlız ben daha önce keeway superlight 150 kullandım 1 buçuk sene kadar ve 150 artık tatmin etmiyor yanlız cbf 150 istememin tek sebebi çok kişide olması (kuryeler filan) herkesin tanıması parçası ucuz yakıt filan.. ama galiba vazgeçtim cbf 250 artık daha çok düşünüyorum çünkü param daha üst cc almama yetmiyor..bakalım ne olucak:)

Bu ararda yeni bir ikilemde kalıdm (üçlemdede olablir)
Cbf250 mi?
hyosung comet gt250 naked mı?
hyosung gt650 naked mı?

Param ancak bu aralıklara yetiyor yardım:pale:

yaw başaka cevap veren yokmu fuarda yada ondan hemen sonra alıcam :pale:

Son düzenleme:
evet paran hangisi ne yetiyorsa.ben cbf150 3000 km kullandım ama yeterli değil iki kişi cbf 250 uzun yola istediğin yere gidiyorsun temiz bi cbf 250 buldum gt 250 yi unuttum

cbf150 nerde 250 nerde arada ucurum var ama şunu diyim 150 nin parasın temiz iyi bir 250 alamazsın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar