- Konu Yazar
Arkadaşlar bu çok basit bir işlem çoğunuz için, biliyorum. Ancak bazı servislerin bu işlem için 50 TL servis ücreti aldığını duyunca bende montajı kendi yapmak isteyen arkadaşlar olursa diye böyle bir konu açayım dedim.
koruma takozumu motoliz.com dan aldım. Markası ProNix.
Kendi takacak arkadaşlar sizlere lazım olacak malzemeler şunlar:
alyan anahtar seti
alyan anahtarına takabileceğiniz 30-40 cm boyunda bir boru. civatayı sökmek için alyanın boyu kuvvetlice tutmaya yetmiyor. Civata sıkı takılmış. Alyan ucuna boru takıp çeviriseniz çok daha rahat sökülecektir. "Bende herkül bileği var, boruya gerek yok" diyenlere bu parça şart değil
lokma takımı.( takozun yanında gelen civata alyan başlı değil altıköşe başlı ve takozun içerisinde kalıyor. sıkmak için lokma şart.
ister alt taraftaki grenajı sökün ister sökmeyin. Ben sağ tarafı söktüm elim alışsın hemde motoru çıplak göreyim diye.
sol tarafı takarken hiçbir grenajı sökmedim.
Buyrun resimli açıklamaya geçeyim :
İlk önce gerekli malzemeler:

alyanın ucuna takılmış boru :

cırcırlı lokma seti hazır:

takacağımız takoz:

buda takozun civatası (takozla birlikte geliyor):

rahat çalışmak için motosikletimi önce arka sehpaya aldım.
baştan da belirttiğim gibi ben hem çizilmesin hemde motor kısmını çıplak göreyim diye sağ taraftaki grenajların bir kısmını keyfi olarak söktüm.
Kral çıplak !!!

Ya allah deyip abanıp takacağımız yerdeki civatamızı söküyoruz. ardından takozla birlikte gelen civatayla birlikte takozumuzu takıyoruz:

güzelce takozu taktık civatamızı sıktık, mavi kapağımızı alyanla sıkıp yerine takıyoruz :

sağ taraf bitti geçmiş olsun. Grenajları da takıp işi bitirdik.
Sol tarafta hiçbir grenaj sökmedim:

önce citamaızı söktük:

aynı şekilde lokmamızla sıkıyoruz ve sol tarafta tamamdır:

Evet arkadaşlar olay bu kadar basit. Allah kullanmayı nasip etmesin, takozlarımız asfalta hiç değmesin inşallah. :cat:
Herkese iyi günler dilerim.
koruma takozumu motoliz.com dan aldım. Markası ProNix.
Kendi takacak arkadaşlar sizlere lazım olacak malzemeler şunlar:
alyan anahtar seti
alyan anahtarına takabileceğiniz 30-40 cm boyunda bir boru. civatayı sökmek için alyanın boyu kuvvetlice tutmaya yetmiyor. Civata sıkı takılmış. Alyan ucuna boru takıp çeviriseniz çok daha rahat sökülecektir. "Bende herkül bileği var, boruya gerek yok" diyenlere bu parça şart değil
lokma takımı.( takozun yanında gelen civata alyan başlı değil altıköşe başlı ve takozun içerisinde kalıyor. sıkmak için lokma şart.
ister alt taraftaki grenajı sökün ister sökmeyin. Ben sağ tarafı söktüm elim alışsın hemde motoru çıplak göreyim diye.
sol tarafı takarken hiçbir grenajı sökmedim.
Buyrun resimli açıklamaya geçeyim :
İlk önce gerekli malzemeler:

alyanın ucuna takılmış boru :

cırcırlı lokma seti hazır:

takacağımız takoz:

buda takozun civatası (takozla birlikte geliyor):

rahat çalışmak için motosikletimi önce arka sehpaya aldım.
baştan da belirttiğim gibi ben hem çizilmesin hemde motor kısmını çıplak göreyim diye sağ taraftaki grenajların bir kısmını keyfi olarak söktüm.
Kral çıplak !!!

Ya allah deyip abanıp takacağımız yerdeki civatamızı söküyoruz. ardından takozla birlikte gelen civatayla birlikte takozumuzu takıyoruz:

güzelce takozu taktık civatamızı sıktık, mavi kapağımızı alyanla sıkıp yerine takıyoruz :

sağ taraf bitti geçmiş olsun. Grenajları da takıp işi bitirdik.
Sol tarafta hiçbir grenaj sökmedim:

önce citamaızı söktük:

aynı şekilde lokmamızla sıkıyoruz ve sol tarafta tamamdır:

Evet arkadaşlar olay bu kadar basit. Allah kullanmayı nasip etmesin, takozlarımız asfalta hiç değmesin inşallah. :cat:
Herkese iyi günler dilerim.
Son düzenleme: