Öncelikle merhabalar 2 aylık bir sürücüyüm ve ilk motorum R25.
Çok fazla arkadaş motorlar arasında ikileme düşüyor. Araştırıyor kafa yoruyor sayfa sayfa geziyor kendimden biliyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim;
Başlangıç motoru olarak 250cc kesinlikle tercih edilebilir.
250cclik makinaları şöyle bir göz önüne aldığımızda megelli,honda,kawasaki,ktm,yamaha,suzuki,hyosung vs.
Öncelikle SS kullanıcıları ve dışardan görünüşü açısından oturma pozisyonu (Öne eğik bir şekilde olan) Bu SS'in en sevdiğim olaylarındandır. Ve cidden sadece bu motorlarda dışardan o oturuş güzel gözüküyor.
-Kawasaki,KTM,Yamaha-
Egzoz sesini hiç bir zaman dert etmeyeceksiniz bu motorlarda çünkü hiç bir zaman 4 silindirli makina sesini alamazsınız. Ama aralarında kıyaslamaya gidildiğinde.
-Kawasaki,Yamaha-
Şimdi bu 2 motor üzerinden gideceğim.
Ben fiyat açısından r25 tercih ettim. Kawasakidede 300 SE tercihimdi yine bir 250cc değil ancak.
Fiyat açısından Yamaha tabiki 250cclerde biraz pahalı ancak buna değiyor inanın.
Parça fiyatları açısındanda yine Yamaha gayet uygun.
Ve tabiki çift silindir olması ayrıca bir artısı.
Herkes dış görünüşe önem veriyor, kendimizi kandırmayalım. Diğer motorlara kıyasla ilk dikkat ettiğiniz özelliklerde Kawasaki ve Yamaha tek geçer.
Egzoz konusunda çok fazla yanılıyorsunuz. Egzoz almak sesi ve performansı arttırmaz.
Full sistem egzozlarda ses ve performans gözle görülür derecede fazla artar. 250cc için konuşuyorum.
R25 egzoz tavsiyem ise TwoBrothers
R25 ile top speed 188'i görüp ibre daha üste çıkmadığında neden bu kadar az dediğimde bunu grubuma yazdığımda CBR'cı arkadaşların bir küfür etmediği kaldı. Çünkü 250cc bir makinada o speed gayet iyiymiş.R25 trafikte kendini fazlasıyla belli eder. Bir ara sokaktan geçtiğinizde insanlar bir kaçar kenara bi bakar bu gelen ne diye. Bir yere çektiğinizde motoru "oo 600lük mü bu? " sorusunu duyabilirsiniz. Hem sürüş açısından, hem ses açısından özellikle yüksek devirlerde, hem görünüş açısından R25 ideal bir motordur.
Renk seçimine gelirsek mümkünse mat gri veya siyah tercih edin ekipmanları ve günlük kıyafetleri uydurmakta zorluk çekmezsiniz. Racing Blue başıma bela oldu