Arkadaşlar merhaba, uzun zaman sonra foruma bakabildim ve yazabiliyorum.
Öncelikle 1000 bakımı için fiyat belirtecek olursam 120 TL ye yaptırdım, yağ, yağ filtresi değişti, diskler temizlendi. (izmit - şişman motosiklet)
Motorum 1100 km iken ani bir kararla uzun yola çıktım. İzmitten Bodruma gittim. Oradaki şehir içi gezmelerini de katarsam 1750 km yol yaptım. Giderken ortalama hızım 110 - 120km/sa idi. Dönüşte rodajıda tamamladığım için biraz daha fazla açtım gazı. Düz yolda bi 175 gördüm. 130-150 arasında da bol bol seyrettim. İzmitten yola çıkarken Ortalama Yakıt Tüketimini sıfırlamıştım ve geldiğimde 3.9lt yazıyordu.
Kendim hesapladığımda 260tl benzin ile 1750 km = 3,17 lt yapıyor (lt benzin fiyatını 4.68 olarak aldım)
Genel bir soru vardır ya uzun yola çıkarken yanımıza ne almalıyız. Ben şahsen yola çıkacağım sabahı yamaha bayisine gittim, 1 adet lastik tamir kiti (bildiğimiz fitil ve ekipmanları), 1 şişe de tutkala benziyen sıvı bi karışım aldım(köpük de diyebiliriz.)Açıkçası yola çıkmadan beni en çok korkutan şey lastiğimin patlamasıydı. Çantamdaki diğer şeyler giysimlerim ve yazlık eşyalarımdı.
IRC lastik konusuna gelicek olursam, beni yolda üzmedi diyebilirim. Lastikler ısındıktan sonra yol tutuşunu beğeniyorum. Gerçi gittiğim yoldaki asfalt durumuda iyiydi.
Bu arada bizim motorlar diğer supersportlara göre ne kadar rahat olsalarda uzun yolda bir hayli yoruyorlar. Yolda bol bol mola vermek zorunda kaldım
Şimdilik aklıma gelen bunlar. Herkese bol keyifli ve güvenli sürüşler dilerim. Sağlıcakla kalın.