Baska dikkat ceken varmi bu yaglamvasi 3 5 saniye sonra sonme isine???
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:04 ----------
Bu yag lambasinin 3 4 saniye kadar gec sonmesine bu kadar onem vermemin sebebi var arkadaslar,normalde otomobilden tutunda otobus yada tır kamyona varana kadar yaglama sistemi su sekilde calisir,motor blogunun tabanindaki yag karteri dedigimiz cukurun orta dibine kadar yag popasinin suzgecli borusu iner,ve motora mars yapildigi andan itibaren motorun donme ve calisma hizina orantili yag pompa vasitasi ile once filtreye basincli bisekilde basilmaya ve once krank kolu ve diger yag kanallarindan motorun donen surtunen her yerine ulastirilirki bir an evvel surtunme asgari duzeye indirilsin motor ilk calismada asinma durumu minimum olsun o yuzden bu 3 4 saniye sonra yag lambasinin sonme durumu cok onem arzeder bole olmamasi lazim eger butun r 25 lerde bole ise bu bir muhendislik hatasidir bnm icin cunku bilinen icten yanmali tum motorlarin motor omrunu performansini belirleye surtunerek calisan butun parcalara motor sicak yada soguk olsun fark etmeksizin aninda ulasarak surtunen prcalar arasinda film tabakasi olusturmasiyla olur,simdi aninda sonmesi demek aninda yaglamaya basladi demek gec sonmesinin nedeni ise bence sudur yag pompasindan once filtreye ordan kanallara basincli bir sekilde basilan yagin filtre ile yag pompasi arasina bir yag basinc subabı olur,bu subap sisteme basilmis yagin motorun stop ettikten sonra asagiya tekrar yag popasinin yag girisinden asagiya geri suzulmesini engeller yani yukariya dogru yag akisina izin veren asgiya dogru ise kanali kapali tutup yagin kanallardan susuzmesini kanallarin ve filtrenin bosalmasini engeller bu yolla ilk calismada subabin asgiya suzulmesine izin vermedigi yag kanalda ve filtrede dolu oldugu icin calisma esnasinda gecikme olmadan derhal soner iste bu yuzden motor calistirip stop edip hic beklemden yani yagin sistemden suzulmesine zaman vermeden hemen cakistirinca aninda sonuyor bu yuzden bizim motorlarda belkide o basinci tutan subap yok olabilir hos deil sonucta herkes uzun omur icin en kisa zamanda yaglamayi nasil saglariz derken yamahanin bole yuksek devirli motoruna niye bile bir eksik var bunuda dusunurum tabi eger oyleyse henuz bilmiyoruz,ama insallah yagdan yada yagin viskozitesindendir de degisince duzelir cook rahatsiz ediyor beni derhal sonsun yaglamaya baslasin istiyorum,neyse uzun oldu kusura bakmayin belkide faydali bilgi olur sizden ricam su motorlriniza tekrar bakmaniz,motorunuz bir sabahlari ilk calismada kacsaniye sonra ve sicak iken (ilk calismada)paranteze dikkat,sicak iken bi sure mola verdikten sonra calistirin kac saniye sonra sonuyor?farkli farkli kullanicilardan yorum bekliyorum bekliyorum??uzunca oldu saygilar