Mahalleden arkadaşın 0km aldığı Pulsar-5.000km'de conta'dan suyu-motor yağına karıştırmıştı....Olmaz deme,inşaalah olmamıştır...Geçmiş olsun...
Bilgi için teşekkürler tahmin etmiştim ama bu işler tahmin ile olmadığı için danışma ihtiyacı duydum. Ortalama Yakıt sarfiyatım 3,4 gözüküyor idi. Daha rodaj bitmediği için 7000 bin devir üzerine çok çok nadir çıkıyor ve sürekli farklı viteslerde kullanıyoruz motoru. Hem ninja250sl in hemde r25 in rodajları gayet başarılı oldular. Hiç bir koşul altında motorların zorlanmadığını bilmek bizi memnun ediyor.
Iki Motoruda aynı konseptte özel olarak motogp tadında boyatmayı veya kaplatmayı düşünüyorum. Tek Farkları eşimin motorunda betty boop benim motorumda ikinci dünya Savaş'ı uçaklarında Görülen agresif bir eşşek arısı Olmasını veya numara yazan yerlerde 77 ve 83 bırakmayı düşünüyorum. Tek çekincem hiç bir sıkıntı olmamasına rağmen boyatılmış olmaları satarken dert çıkarır mı. Tabi boyamadan önce bütün Parçalar resimlenecek ki sıkıntı olmadığını ispatlayabilelim.
Tabi bu iş motor başına 2 bin lira maliyet getirecek ama motorlar uniq olacaklar o ayrı konu
Arkadaşlar merhaba. Motorum1400kmde. Bugun 6. Viteste 11000 devirdeyken kesiciye girer gibi gaz kesti ve bunu 2.kes yapıyor.gazı bıraktım bisüre sonra tekrar hızlandım bu sefer olmadı. Normalde kesici ayarı 14.500 devire ayarlı. SiZce neden olabilir.
Evet motosiklet conta yakmış aynen dediğin gibi kardeşim...15 gündür parça bekliyorum yurt dışından gelecekmişgaranti kapsamına da girmiyormuş
sanırım ilk conta yakan ben oldum.
Sesde bir değişiklik yok. 1000bakımından sonra yüksek devirlerde kullanıyorum hep.1600km ye 200km kaldı. 200km daha sakin kullanayım ozaman.1600 km ye kadar uzun süre geçmeyin 8400 deviri kardeşim arkadaşta büyük sorun çıktı servisle görüş derim seste bir değişiklik varmı peki? Gaz kesme olayında
Evet benim r25 conta yaktik. Asıl sebebinin ne olduğunu bilmiyorum ama en büyük ihtimal fazla sıkıştırılma olması...arastirmalar ve tecrubemsayesinde benim tavsiyem çok yüksek devirlerde uzun süre zorlama cok sakuncali sonuçta 250 Cc....Ha bide motor soğukken ilk çalıştırmaya başladığın da hemen binip gitmemek lazım kendi halinde rolantide motorun ısınması lazım....
Bu arada herkes garanti diyor ama bu garanti neyi kapsıyor anlamadım ben servise neyi sorsam garanti kapsamına da girmiyor diyor....
çok saçma değil mi yüksek devir için zaten kesici var bunda sizin ne gibi hatanız olabilir?
hem garanti neleri kapsıyor öğrenebildiniz mi? çünkü herşey kullanıcı hatası oldu.
Gecmis olsun dostum yaptigin hatanin tabi yaptigin bi hata varsa, farkindaysan onuda paylasirsan seviniriz. Foruma ara ara girip toplu okuyorum boyle daha iyi degerlendirme yapabilirim diye dusundum kendimce. r25 ailesi paylasim yapan arkadaslarada cok tesekkur ediyorum epey bi bilgi sahibi oluyoruz sayenizde
Aklima takilan asıl meseleye gelirsek bazi arkadaslar titreşimler in gittikce artigini hissettiklerini paylasmis vites gecislerindede ses oldugunu yamaha acik sozlulukle yamalube de kendini farkettirmesi icin farkli bi madde oldugu soyluyor bu titresimin artmasina neden olcak bisimidir acaba muhendislerin bu kadar aptalca bisi yapcaklarini dusunmeden iyi niyetle devam edersek motul kullananlar vites degisimindeki sesin gittigini soyluyorlar aydinlatirsaniz sevinirim motul kullananlarda titresimde bi artis hissettimi? bi yag var elimizde kendini kullandirabilmek icin icine boya koyuyor bi yag var elimizde bazi kullanicilar garanti disi kalmasini goze alarak koyuyor vites degisimine yaptigi olumlu etkide ortada bi sikinti durumunda motulun bosaltilip yamalube konulup motorun garantiye gonderilmesi secenegi icler acisi bi durum olsada sanki mantikli gibi
Motul un bayisi falan degilim yanlis anlasilmiyim sadece yamahaya kizginim
yamahaninda cok umrundayim
)
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:04 ----------
Murat abi tam konuya hakim olmamakla beraber boyattiktan sonra ruhsatla ilgili bisiler yapman gerekebilir bunu zaten biliyorda olabilirsin tabi bide satarken seni takip etmeyen biri ne dusunur pek kestiremiyorum ama ben o motoru kesin alirim satma durumun olursa da haber verirsen sevinirim![]()