şu aletin son hızlarını gören rodajı tamamlayan kimse var mı
merhaba arkadaşlar en sonunda bir fırsatını bulup incelemeye gittim r25 i. Haftasonu alan arkadaşımdan da alıp bir test sürüşü yapacağım. Şimdilik ilk izlenimlerimşu doğrultu da olacak. Fakat öncelikle bazı arkadaşlar hemen laf yetiştirmeye çalışacaklardır ama tarafsız bir şekilde belirtmek istediğim hususlar var. Tamam motor şekil olarak gerçekten başarılı hatta bayi arkadaş tanıdık sayılır o yüzden sağını solunu iyice incelememe müsade etti. Yarım saat kadar durdum ve incelememin yaklaşık 20 dk si motorun üstünde oturur vaziyette baktım. Dedim ya motor 600 cc den hallice hatta o sırada 4-5 kişi de 600 lük mü diye sordu. Oturuş poziyonu oldukça rahat fakat aynı şeyi sele için söylemek zor. Çok mu konforsuz tabi hayır ama tahminimce yarım saat kadar bir süre de rahatsızlık verecektir. Dizlerden gidonu kavramak oldukça kolay fakat depo olmamış bence üst tarafa doğru bir den inceliyor çok mu sıkıntı tabiki de değil bu kısım görünüşle alakalı kimi sever kimi sevmezŞasi kısmına yerleik parçalar kaliteli iken malesef karenaj ve özellikle kumanda düğmeleri içler acısı karenaj bir nebze ama arkadaş o kadar para say o düğmeler nedir yahu çinli motorlarla kıyasıya bir yarışa girmiş yamaha. Elcik kısmı da aynı daha yumuşak ve hisli bir malzeme kullanılsa başarılı olurmuş. Lastik konusuna değinmek istemiyor zira herkesin bildiği bir konu
fakar irc kullanmayan bilmez
şu an için motor+lastik+sigorta plaka 16000 tl yi rahat buluyor. O sırada da hocam bu kadar para verdikten sonra 1000 daha koyar 2. el az km de mt 07 almak daha mantıklı değil mi diyorum tatlı bir tebessüm ile gülümsüyor
bakalım bu haftasonu bakamaya fırsat bulamadığım 250sl yi de inceleyeceğim zira bu arayış beni deli edecek
![]()
merhaba arkadaşlar en sonunda bir fırsatını bulup incelemeye gittim r25 i. Haftasonu alan arkadaşımdan da alıp bir test sürüşü yapacağım. Şimdilik ilk izlenimlerimşu doğrultu da olacak. Fakat öncelikle bazı arkadaşlar hemen laf yetiştirmeye çalışacaklardır ama tarafsız bir şekilde belirtmek istediğim hususlar var. Tamam motor şekil olarak gerçekten başarılı hatta bayi arkadaş tanıdık sayılır o yüzden sağını solunu iyice incelememe müsade etti. Yarım saat kadar durdum ve incelememin yaklaşık 20 dk si motorun üstünde oturur vaziyette baktım. Dedim ya motor 600 cc den hallice hatta o sırada 4-5 kişi de 600 lük mü diye sordu. Oturuş poziyonu oldukça rahat fakat aynı şeyi sele için söylemek zor. Çok mu konforsuz tabi hayır ama tahminimce yarım saat kadar bir süre de rahatsızlık verecektir. Dizlerden gidonu kavramak oldukça kolay fakat depo olmamış bence üst tarafa doğru bir den inceliyor çok mu sıkıntı tabiki de değil bu kısım görünüşle alakalı kimi sever kimi sevmezŞasi kısmına yerleik parçalar kaliteli iken malesef karenaj ve özellikle kumanda düğmeleri içler acısı karenaj bir nebze ama arkadaş o kadar para say o düğmeler nedir yahu çinli motorlarla kıyasıya bir yarışa girmiş yamaha. Elcik kısmı da aynı daha yumuşak ve hisli bir malzeme kullanılsa başarılı olurmuş. Lastik konusuna değinmek istemiyor zira herkesin bildiği bir konu
şu an için motor+lastik+sigorta plaka 16000 tl yi rahat buluyor. O sırada da hocam bu kadar para verdikten sonra 1000 daha koyar 2. el az km de mt 07 almak daha mantıklı değil mi diyorum tatlı bir tebessüm ile gülümsüyor
bakalım bu haftasonu bakamaya fırsat bulamadığım 250sl yi de inceleyeceğim zira bu arayış beni deli edecek
![]()
harbiden sıkıldık artık arkadaş bu muhabbetten. burası motoru beğenmeyenler kulübümü arkadaş ya! başlık belli r25 kullanıcıları. burası kullanan yada almayı düşünen veyahut muhabbete katılmak isteyenlerin yeri olsun. şu kadar ekler MT alırım yok bu kadar daha ekler şunu bunu alırım muhabbeti ne arkadaşım. gidin başka başlık açın orada yazın bunları. beğenmiş almışız bunu kardeşim. biz motosiklet uzmanı da değiliz. reklamcı hiç değiliz. motosiklet dünyasına gönül vermiş insanlarız.2 kuruşluk zevkimiz var onuda boğazımıza dizmeye çalışmayın lütfen...
harbiden sıkıldık artık arkadaş bu muhabbetten. burası motoru beğenmeyenler kulübümü arkadaş ya! başlık belli r25 kullanıcıları. burası kullanan yada almayı düşünen veyahut muhabbete katılmak isteyenlerin yeri olsun. şu kadar ekler MT alırım yok bu kadar daha ekler şunu bunu alırım muhabbeti ne arkadaşım. gidin başka başlık açın orada yazın bunları. beğenmiş almışız bunu kardeşim. biz motosiklet uzmanı da değiliz. reklamcı hiç değiliz. motosiklet dünyasına gönül vermiş insanlarız.2 kuruşluk zevkimiz var onuda boğazımıza dizmeye çalışmayın lütfen...
söylediklerinde haklısın bu konuda herkez hemfikir. Ama şöylede birşey var r25 i beğenmeyen kawasaki ninja 250 sl yi hiç beğenmezr25 in bazı kısımlarda kalitesi yetersiz olabilir örneğin kumandalar. Ama bunlar basit şeyler önemli olan motorun ciğeri. Ayrıca extralarıda cabası. Yol bilgisayarı hangi 250 cc racingde var. Fiyatı pahalı diyorsun ama cbr 250 nin fiyatı bile 14000 tl kupkuru motor. irc lastikse cbr deki irc ler daha berbat. En azından r25 in hamuru biraz daha yumşak yol tutuyor, cbr de oda yok. Tek silindir, ne yol bilgisayarı var ne tasarım var, egzos yapmışlar oda sararıyor. r25 şuan 250 cc racing sınıfında rakipsiz arkadaşlar yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim
![]()
![]()
Gerçekten çok güzel ve aydınlatıcı bir yorum. Özellikle r25 alacak arkadaşlar için gayet faydalı.
Bizim insanımız malesef bir şeyi aldığı zaman en iyisi olsun, en absurd olanı ise her konuda en iyisi olsun istiyor. Aslında bunu en üst düzeyde yapmak her büyük firmanın elinde olan bir şey. Siz zannediyor musunuz yamaha mühendislerinin bu konuları bilmediğini? Ya da kawasaki veya honda.
Olay tamamen maliyet ve hedef kitle. Honda cbr ile komple orta seviye bir motor yaparak her yöne hitap etmeyi seçerken kawasaki slimlight bir model ile atak, tek silindirin sınırlarını belirleyen, kısa boylu kullnıcıları, bayanları, agresif racing formuna çok bulaşmadan '' light '' bir ninja sunuyor. yamaha ise malzeme işçiliğini orta düzey tutarken performansa önem veriyor ve sınıfına göre güçlü bir motorla 600 cc'ye gücü yetmeyenlere ya da tecrübesini kafi görmeyenlere harkulade bir küçük canavar sunuyor.
Bu tamamiyle bir anlayışın yansıması. Biz kullanıcılar olarak bu hangi gruba kendimizi yakın görüyorsak ona uygun bir motor seçip keyfimize bakmalıyız.
Hadi diyelim yamahanın gücü, kawasakinin dunlopu ve hafif işçiliği, hondanın kullanışlılığını tek bir modelde topladık. yapması zor mu, asla değil. peki maliyet ne oldu, tepelere uçtu. işte o noktada 250 cc bir motor bu ülkede ancak 16-17 binden satışa sunulur. Diğer modeller puf oldu uçtu, bir tek bu var elimizde. hani ne oldu, hepiniz istiyordunuz böyle bir motor? : ) Alamadınız ama değil mi? sen aldın, o aldı ama diğer kişi alamadı.
Ne firma satış karı elde eder ne de kullanıcı motoruna kavuşabilir. Bir vanayı açarken diğerini kısarsın. Hayatta böyledir, diyelim ingilizce kursuna gittin, gitar kursun köşede kaldı. Her yönden bir şey katamadın, çünkü maddiyat elini bağladı. Bu işler böyle arkadaşlar.
Siz öncelikle kendinize bir aynada bakın ve tanıyın. Dolduruşlara gelmeyin. Kendinize güvenin ama bir motorsiklet sürücüsü olarak tecrübe ve birikiminizi tartın. Motorsiklet sizin yolda bir bütün olduğunuz bir araçtır. Kaportası sizsiniz. Siz sola yatarken o da yatar, siz sağa yatarken yine o. Berabersinizdir. O siz, siz o'sunuzdur. O nedenle size hangi motor uygunsa yola onunla çıkın.
arkadaşlar selam,
bizim motorlara branda boyu L uygun olur diye düşünüyorum doğru mudur? bir de marka tavsiyesi olan var mı?
Hocam L aldım, gayet uygun oldu.Hatta bunu aldım. http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/bedava-kargo-motor-brandasi-m-l-xl-150507539
Bu arada lastik değiştiren arkadaşlar, ne kadar fiyata hangi lastiği değiştirdiğini belirtebilirler mi? Otoparkta bugün baktım yanımda bitane R1 var ben motoru çıkarırken sahibi geldi.Adam direkt kardeşim dün akşam motorunu inceledim çok güzel ama lastikleri değiştir biran önce felan dedi. :cherry:
Yahu arkadaşlar, R25 de arka taraftan gelen gıcırtıya çare bulunabildiniz mi? Bakıma gireceğim neredeyse, zinciri de yağladık fakat düzelmedi. Çok düşük hızlarda gıy gıy gıy ötüyor yahu. Yüksek hızlarda sıkınt ıyok.
Bende böyle bir gıcırtı yok sayın VESPERA
Burda bi arkadaşda vardı aynı sıkıntı.
Birde 1000 km bakımı için yağ filtresi hiçbir bayiye gelmemiş. Böyle saçmalık olur mu ya? Motor satıyorlar, bakım yapamıyorlar...