küçük bir video hazırladım :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=3Zl5gSH475c
güzel paylaşim eline saglik devamini bekleriz...
sabah işe giderken Yolda benzinim bitti.Bu yöntemlerini hepsini denedim çalışmadı.Bir damla bile benzin kalmamış.Tabana kuvvet 3-4 km benzinliğe kadar kaktırdım :mrgreen:
sabah işe giderken Yolda benzinim bitti.Bu yöntemlerini hepsini denedim çalışmadı.Bir damla bile benzin kalmamış.Tabana kuvvet 3-4 km benzinliğe kadar kaktırdım :mrgreen:
3.Yöntemse depo kapağını açın.kuvvetli bir şekilde Deponun içine üfürün.
sağolasın.aslına bakrsan 5. seferdede marştan almayınca ayak marşınıda denedim o şekildede olmayında tekrar normal marşı denedim herahlde 5-6 kere denedim(artık korktum birşeyleri yakıcam diye ) en sonunda tepem attı 3 sn yerine çalışana kadar marşa bastım ve çalıştı ancak motor öksürdü(yani yaptığı hareketi anlatıcak daha iyi bir kelime yok çünkü pom etti ve stop etti) ve stop etti. tekrar denedim gene pom etti ve stop etti. bu yöntemleri aklıma yazıyorum pazartesi günü 5 lt lik su bidonuna benzin doldurup motorun yanına gidicem bakalım ne olucak tekrar sağol. ayrıca şu üfürme işi hoşuma gitti sırf meraktan benzin koymadan denicem bir kereeğer uzun bir süre kullanmadıysan motoru ayak marşından çalıştır.
Kontak kapalı olacak şekilde ayak marşına 4-5 kere bas.sonra kontağı aç ayak marşından çalıştır.(jigle çekili halde)
bazen motorda çok az benzin olsa dahi çalışmayabilir.Bunu şu şekilde aşabilirsiniz.
1.Motoru sol tarafa doğru ayaklık yere değecek şekilde yatırın.ön frene sıkın.Motoru sallayın.
2.yöntemse ön tekeri yüksek bir yere çıkartın.Ön frene sıkarak sallayın.
3.Yöntemse depo kapağını açın.kuvvetli bir şekilde Deponun içine üfürün.
geçmiş olsun butunuyle ucuz atlatılmış şanslıymıssınız :rendeer:Vatana millete hayırlı olsun arkdaşlar ilk kazamı bugün yaptım.
Cok ciddi degildi Allahtan.
Ön freni sıktım ön tekerlek kaydı ,bam diye öndeki arabanın tamponunun soluna vurdum kardeşimle aramızda olan 10 kiloluk yağ bidonu karşıya fırladı kardeşimde arkadan düşmüşş tam o esnayı hatırlamıyorum ama arabaya carpmasaydım motor yan yatacaktı.Araba bi nevi destek gibi oldu.
Carptıktan sonra sürücü kardeş cıktı son derece sakin bi şekilde gecmiş olsun dedi sonra tampona baktı eziklik war bende o anda tamponda kırıklıgı gördüm.
Bende sonra mal gibi Aaa abi biz mi yaptık onu dedim kazanın afallıgından saçmaladım biraz cok afedersin dedim
Tamam dedi sorun yok arabaya atladı gitti.
Bizim motordada ön camurluğun önünde biraz sıyrık war.Şükür bende ve kardeşimde bişey yok
Allahtan arkadaş çok anlayışlımış.Böyle araba sürücülerinin neslinin tükendigini sanıyordum . :cat:
Eger benden hasarı karşılamamı isteseydi beş kuruş para yoktu üzerimde babamdan para istemek zorunda kalacaktım :salut: ya da trafigide cagırabilirdi.
Uzun lafın kısası lastiklerin cok kaydurdıgını bende teyit etmiş oldum