ya arkadaşlar
ilk kazamı yaptım ama biraz ilginç oldu şöyleki ben yapmadım. bugün akşam saat on suları üç arkadaş bi kafede lafladık. muhabbet din filan. neyse hadi kalkalım dediler onlar araba ile gelmişlerdi ve motoru bi denemek istediler, sizi bilmiyorum ama benim motorum kıymetli çünkü hem yeni, hemde kızım gibi titriyorum üstüne, ilk önce bi arkadaş bak dedim burda park etmiş araç fazla kullanabilirmisin sonra bi kaza filan olmasın.. yok abi kullanırım dedi . peki o zaman dedim bi iki tur attı geldi. ve sonra diğer arkadaş bindi ve yemin ederim size içime doğdu sanki ama söyleyemedim. malum arkadaş sevgisi işte. cocuk köşeyi döndü ve paldır küldür bi ses. ben ilk önce arabanın birine kafadan girdi dedim çünkü ses baya yankılandı . kalbimden kan karın boşluğuma dolmuş gibi hissettim vallahi , o sürmeye kıyamadığım daha 550 km motor ve o ses.. hemen koştukkk ve arkadaşım tam hatırlamıyor fakat benim anladığım arabaya doğru yönelince ön frene asılıp direksiyonu sağa kırmış, arabaya soldan carpmış ve dengeyi kaybedip motoru yatırmış. ve sürpriz ben motora siyah rengini bulamadığım için bi koruma demiri taktırmamıştım salak gibi.
sonuç: motor sol amortisör üzeri ve sol sinyal çizilmiş, sağ tarafa yatırdığı için ön çamurluk biraz kaymış ve çizilmiş. grenajın sag tarafı kullanılmayacak biçimde aşırı çizilmiş, sürat ve devir göstergesi gidondan ayrılmış ve sola yatık duruyor , sanıyorum ki grenaj oraya dayanmış ve oda kaymış yerinden, eksozun üzerindeki o bombeli bölüm artık adı neyse siz söylerseniz sevinirim, cizilmiş ve vidası kırılmış, sağ sinyal kırılmış. sağ fren elciğinin topu çizilmiş sağ arka sele hafifce çizilmiş... ve hemen motora baktım motorda herhangi bir akıntı vs yoktu, calıştırdım ve çalışıyor fakat grenaj şiddetli titriyor ve zırıldı yapıyor. sinyaller çalışyor fakat biri kırık üçü çizik aynalar çizilmiş.. diyeceğim o ki çizikler önemsiz ama yinede görüntüsünü ve kız havasını bozuyor ve iştahım kaçtı açıkcası . ben bu kadar üzerine titrerken arkadaş sevgisi .. e neyse artık bir belayı def ettik diye yorum yaptık . fiyatlardan bilgim yok fakat sanırım bi 100-150 ye kurtarırız parasındada değilim zaten ancak o çiziklere her baktığımda emin olun moralim bozulacak ve size şunu söyleyebilirim artık malımın sahibiyim babama bile kullandırmam.
çıkarılacak dersler :
1- motoru alır almaz hemen bi korumalık taktırın rengi ne olursa olsun

2- kendinizden başka kimsenin kullanmasına izin vermeyin. isterlerse pinti filan desinler hiç sorun değil. çünkü sebep olabilecekleri bir kaza gerçekten daha rahatsız edici bir duygu
3- ona iyi bakın ve sevin. çünkü motorlar bir çiçektir
ayrıca bi sorum daha var.. şimdi kayseride yamaha yeni piyasa bulduğu için servisi dahil pek anlayan yok sanırım. sabah işyerinden ayrılırken motor boş vites göstermesine rağmen çalıştırır çalıştırmaz birden öne atıldı ve sanki bu forumda aynı durum birisinin daha başına gelmişti. zannımca birinci vites dişlisi hafif takılı kalmış olsa gerek diye düşünüyorum vitesle oynayınca düzeldi ve ilk günden beri birinci boş ve ikinci viteslerde özellikle trafikte ışılardan kalkarken birinci vitese alırken yaşadığım güçlük , gittiğim servisin henüz dişliler alışmadı demesi ve benim ısrarım üzerine debriyaj elciğinde oynaması ile hala düzelmeyişi sizce normal mi . benim düşüncem debriyaj elciğindeki ayar daha çok sertlik ile ilgili ama motora doğru inen debriyaj teli üzerindeki ikinci civata dahamı bi çare olur sanki.
aynı durumla karşılaşan veya tecrübesi olan bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim..
Allah gerçekten kimseye kaza vermesin ya o yeni alınan oyuncak arabanızı birinin görmeyip üzerine basması ile sonuçlanan o eziklik duygusu olur ya işte bu onun bin katı..

çok üzüldüm