Geçen gün benzinliğe gidip motosikleti yıkadım ama sadece tazyikli su tuttum o yüzden her yerini rahatça temizleyemedim motoru yıkarken nelere dikkat ediyosunuz bide zinciri kaç km de bir temizliyosunuz
Hocam ben yikarken tazyikli su vurmuyorum zararli oldugunu duymustum kendi yikama yontemimi soyleleyim istersen hatta daha az once yikadim
Ilk once normal su tutarak yani yagmurlama yontemi ile isliyorum. Daha sonra zip wax marka oto yikama zimbirtisini fisfisli bir sisede hazirlayip uzerine sikiyorum her yerine.daha sonra sungerle her yerini temizliyorum ve tekrar su vuruyorum gene yagmurlama yontemi ile.istersen deterjani iki kere sikip sungerle silebilirsin daha guzel olur. Daha sonra kuru bir bezle heryerini siliyorum ve diger kuru bezle tekrar ustunden kuruluyorum. Bir kac dakika motoru calistiriyorum sonra kontagi kapatip zincir temizleme olayina geciyorum. Gaz yagi veya motul c1 spreyi ile zincire iyice sikip yaginin akmasini bekliyorum.5dk sonra kirli bir bez veya sungerle zinciri temizliyorum.en son yaptigim islemse gene motul un c2 adli spreyi ile zinciri iyice yagliyorum.wd40 ile oynayan haraket eden heryere spreyliyorum ( kontak,depo anahtarligi,ayakliklar,arka fren vs ) en son da fren balata temizleyicisi sikip motoru bi 30-40 dk bekletiyorum ( zincire surdugumuz yag kurusun ki sicratmasin diye ) daha sonra binip yola devamyanlis yonlendirmek istemem ama bu sekilde hallediyorum ben. Zinciri de elimden geldigince temiz ve yagli tutmaya calisiyorum.
Temizlik imandandir iyi temizlikler![]()
2015 ybr nin mavi rengi yokmu?
Arkadaşlar benim ybr'nin kısa far yanmamaya başladı, yarın gidip ampulü değiştircem,
bu konuda öneriniz var mı ? Şundan taktır daha iyi olur, yada şundan takdırma pişman olursun diyeceğiniz durumlar varsa bilgilendirirseniz şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar benim ybr'nin kısa far yanmamaya başladı, yarın gidip ampulü değiştircem,
bu konuda öneriniz var mı ? Şundan taktır daha iyi olur, yada şundan takdırma pişman olursun diyeceğiniz durumlar varsa bilgilendirirseniz şimdiden teşekkür ederim.
Benim Ybr yuvarlak farlı ve hiç iyi aydınlatması yok, sadece ampulle az da olsa iyi aydınlatma sağlayabilir miyim ne almalıyım? Ben de burdan sorayım.
Aga eger ki farin iç duyusu plastikse kesinlikle beyaz ampul taktirma ben taktirdim bir gun sonra eridi ampul patladi karanlikta kaldim orjinal fari tekrar degistirdim bilgin olsun
2014 modelin orjinalinde far duyu plastikse bendekinde de plastikdir, demirse demirdir bilmiyorum ama beyaz lambalar hakkında ben de olumlu şeyler duymadım. Bugün gittim değişim için, servisin elinde yoktu orjinali, 12-35/35 başka far takdırsan da olur dedi
Herkes philips önerse de bulunduğum yerde bulamadım, yine alman markası olan narva taktırdım bu da iyi falan diyordu adam, gece olsun görcez bakalım nasılmış
beyaz far falan uğraşmayın en güzel sonuç xenonda ben memnunum yaklaşık 3 aydır kullanıyorum tek bi sorun yok
xenon uzun vadede(yaklaşık 1yıl) farın içini karartıyor diyorlar, ben buyüzden vazgeçtim, ama orjinal ampule göre kesinlikle daha iyi aydınlatıyor
Herkese Merhaba,
Motorum 6000km ye geldi. Servise götürdüm;
Yağ değişimi(yamalube) + moturu yıkayıp temizlediler + zincir yağlandı + hava filtresine hava sıkıldı. Bu işlemler karşılığında 80 Tl ücret verdim. Tüm bayiler için standart bir fiyatmıdır, sizlerde bakımları bu fiyat aralığında mı yaptırmaktasınız:silent:, teşekkürler,
Rüzgarı engellemesi bakımından iyi.
Monte etmesi biraz uğraştırdı vida ve yapışkan sünger filan kullanarak monte ettim, sallanmasını da destekle engelledim, şimdi gayet güzel:cat:
4 5 sayfa önde fotoğraf eklemiştim.
Ben karizma motordan aldım.
http://www.sahibinden.com/ilan/yede...osiklet-yamaha-ybr-125-on-cam-94943883/detay/