Eyvallah usta yazıp çizmişsin eksik olma lastik mevzusunu P.tesi çözeceğim kısmetse michelinde karar kıldım.
Rodaj konusu evet onu bekleyeceğiz ilk yağ değişsin motor bloğu şanzıman bakalım nasıl çıkacak yağa göre belli olur zaten...
Gazı bırakmama olmadı usta da bugün aynı yoldan hemen hemen aynı hızda bir daha geçtim.Yokuş aşağı motor agırlığı önde sonra hemen yokuş başlıyor motor arkaya düşüyor ağırlık merkezini amortisör vasıtası ile dengelemeye çalışırken tekerlekler falan yol tutuşu anlık bırakıyor.Deneyerek gördüm anladım mevzuyu yeniyiz tabi ama öğreniyoruz yavaştan bu da bir meziyet sanırım.Rampa aşağı motor freni ile inmeye özen gösteriyorum Debriyaj manetini vites harici ellemiyorum zaten.
Motor 130 kg civarı ben de 1.75 boy 61 kg.Hatun da 50 kg olunca pek bir ağırlık binmeyecek cihaza gerçi daha onu bindiremedim kendime tam manası ile güvenmeden arkama almayacağım söz verdim kendime.
Bir önemli soru daha soracağım bu ortadaki ikaz lambası arada yanıyor sonra sönüyor.İlk başta güneş beni yanıltıyor sandım ama mevzu gölgede yeşillendi arada yanıyor arada sönüyor kafasına göre motor sıfır olunca servise gitmek farz oldu.Daha 150 km yaptım.Önerisi olan varsa yazarsa çok memnun olurum.
Herkese kazasız sürüşler dilerim...
Arkadaslar 3 bin tl nakitim hazir suanda obur ay bin tl daha gelicek ben beklemek istemiyorum kredi alabilecegim banka varmi 4 aydir sogortaliyim yada napmaliyim yardim edin

Ybr forumunun demirbaslarindan sepetcioglu da motorunu satmis.
Hayirli olsun sepetcioglu.
Yeni motorun da kazasiz belasiz olur umarim.Arada gel yaz yine buralara...
Konuya donecek olursak;
Arkadaslar oglen michelin pilot street lastiklerin montajini yaptirdim.
Yaklasik 40 km yeni lastikler muazzam bir ozguven verdi.Sifir lastiin 100 km civari ust kabugu atma sureci var yol tutusu daha da iyilesecek fakat su haliyle bile beni fazlasiyla memnun etti.
Ozguvenden midir bilinmez cihaz altimda daha kivrak ve guven verir pozisyonda umarim kazasiz belasiz yolculuklar yasatir...
200 km ye dayanan cihazda vites gecisleri her zaman olmasada sorun olmaya devam ediyor.Motor dolayisiyla yag sicak nizami olarak vites degistirirken bile vitesler gecmiyor.Bugun herzamankinin aksine vites yukseltirken sorun yasadim.Umarim ki rodajdandir cunku yanlis birsey yapmadigimi dusunuyorum..
Bir de yanlis anlamazsaniz ben direksiyon kilitini kilitleyemiyorum.Gidonu sola kirip kontak off konumda basarak kilit konumuna aliyorum ama anahtar kontaktan cikmiyor.Yanlis bisey yapiyorsam cahilligime verin ama mevzu bu sekilde yardimci olan olmayan herkese simdiden cok tesekkur eder hepimize kazasiz surusler dilerim...
Usta aynı benım durum da oyleydı motorumu almadan oncesıparanla ılk once ekıpman al tabıkı daha sonra motor alırsın.
ekıpmanlar tamamsa benım uyguladıgım yontemı soyleyeyımbenım sıgortam yoktu kredı vermıyorlardı sanırım 6 ay lık sıgortalılara verıyolar kredıyı ben alamamamıstım. o yuzden bende gıttım ıng bank a 1000 tl lık kredı kartı cıkartıp nakıt avans cektım 6 ay taksıt yaptım dusuk bı faız oranıyla parayı aldım gıttım motorumu aldım. ama bu yolu tavsıye etmem cunku malum kredı kartı her ay odeme yapıp tekrar kartı kullanıyorum borc aylardır aynı 1000 tl
yıne de karar senın umarım en uyguun yolla alırsın makınanı
![]()
Nasil yaptiniz bana kredi karti bile vermiyolar sıkıntı Nerede acaba ing subesine gidip acaba bide ordan mi basvuru yapsam napsam bilemedim ya vermiyolar 3bin tl yazir cok istiyorum motoru
Konuya donecek olursak;
Yaklasik 40 km yeni lastikler muazzam bir ozguven verdi.Sifir lastiin 100 km civari ust kabugu atma sureci var yol tutusu daha da iyilesecek fakat su haliyle bile beni fazlasiyla memnun etti.
Ozguvenden midir bilinmez cihaz altimda daha kivrak ve guven verir pozisyonda umarim kazasiz belasiz yolculuklar yasatir...
200 km ye dayanan cihazda vites gecisleri her zaman olmasada sorun olmaya devam ediyor.Motor dolayisiyla yag sicak nizami olarak vites degistirirken bile vitesler gecmiyor.Bugun herzamankinin aksine vites yukseltirken sorun yasadim.Umarim ki rodajdandir cunku yanlis birsey yapmadigimi dusunuyorum..
Bir de yanlis anlamazsaniz ben direksiyon kilitini kilitleyemiyorum.Gidonu sola kirip kontak off konumda basarak kilit konumuna aliyorum ama anahtar kontaktan cikmiyor.Yanlis bisey yapiyorsam cahilligime verin ama mevzu bu sekilde yardimci olan olmayan herkese simdiden cok tesekkur eder hepimize kazasiz surusler dilerim...
Konuya donecek olursak;
Sağolasın Selçuk.
Duke 200 almak için satmıştım, bir satıcıyla da anlaşmıştım hatta, ben pazartesi satışı verdim, akşam üstüde satıcı aradı ben sattım motoru diye, hemde 8250 liraya satmışr:
Artık kısmet değilmiş dedik, başka bakıyorum artık biraz motorsuz kalacağıza benziyorale:
Ben yine burayı takipte olacağım, görüşürüz.
Lastiklerinde hayırlı olsun bu arada :cat:
ayrıca bır de sorum var bundan 2 ay once zıncırımı degıstırdım gecen hafta temızledım yıkadım ılk defa yagladım fakat bu zıncırın on dişlisinden tık tık tık dıye sesler gelıyor arkayı kaldırıp lastıgı cevırdım zıncır bır gevsıyor bı gerılıyor normal olmayan bır sekılde. bı ustaya gosterdım ' ybr ler de ortak sorun bu orjınal zıncır bıle alsan bır kac aya o sesı yapar care yok ' dedi. adam benı kekledı mı yoksa basına bole bısı gelen varmı ?