Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

yedek depo ayrı bir depo değil,hepsi aynı depo, başka biryerlere benzin koymuyorsun olay muslukta bitiyor.

bu motorda cok begendigim bir sey deponun tasarimi. bugun iki kez kopruyu gectim okula gidip gelirken, ruzgar etkilemeye basladi mi depoyu kistiriyorum bacaklarimin arasina mukavemet de kolaylasiyor.

beyler benım makinada çalıştığında içerden gıv gıv ses geliyo titreşimde yapmaya başladı biraz, servis 250-1000TL arası masraf çıkar dedı krank rulmanları gidici galıba 2013 model 4000bin de yenı motor , bu mevzu garantiye gırermı girmezse fiyat aralıkları normalmi? 300 400 lıra verıceksem 2 rulman değişmeye kendim yarıcam motoru

beyler benım makinada çalıştığında içerden gıv gıv ses geliyo titreşimde yapmaya başladı biraz, servis 250-1000TL arası masraf çıkar dedı krank rulmanları gidici galıba 2013 model 4000bin de yenı motor , bu mevzu garantiye gırermı girmezse fiyat aralıkları normalmi? 300 400 lıra verıceksem 2 rulman değişmeye kendim yarıcam motoru

Garantiye girer normalde. ybr 125'te ki krank bilyesi sorunu kronik ilk çıktığı zamandan beri 10 senedir çözemediler. Ama bu 40.000 km'lerden sonra başgösterir.

beyler ben yeni YBR 2013 ESD aldım daha yani 300km yi devirdim. usta şofor sayılmam. daha öncede vitesli motor tecrübem oldu. ama bu ybr üzerinde ben kendimi güvende hissedemiyorum.sürekli hafif hafif motor S çiziyor, viraja girmeye korkuyorum. motoru ufak bir şekilde yatırma isteği bile doğmuyor. benim dirksiyondan mı kaynaklıdır, orjinal lastikler üzerinde bu lastikler dandik olduğundan mı yapar? önerilerinizi bekliyorum.

beyler ben yeni YBR 2013 ESD aldım daha yani 300km yi devirdim. usta şofor sayılmam. daha öncede vitesli motor tecrübem oldu. ama bu ybr üzerinde ben kendimi güvende hissedemiyorum.sürekli hafif hafif motor S çiziyor, viraja girmeye korkuyorum. motoru ufak bir şekilde yatırma isteği bile doğmuyor. benim dirksiyondan mı kaynaklıdır, orjinal lastikler üzerinde bu lastikler dandik olduğundan mı yapar? önerilerinizi bekliyorum.

Lastikler kaliteli olduğu söylenemez sizin direksiyonla alakalı olma şansı var mı yani direksiyon tecrübenizdden bahsediyorum o motor s çizmesi normal olarak gerçekleşicek bişi değil evet motor hafif şiddetli rüzgarlarda savrulma yapar ama ' s ' olayını nasıl olduğunu anlayamadım açıkcası..

yani motor tam düz gitmiyor. hafif bir sallama yapıyor gibi geliyor bana. en ufak bi tepkimde lastik yol tutmuyor. önümde bi tane taksi fren yaptı. arka fren ile birlikte ön frene ihtiyaç duydum. şimdiye kadar motorlarda hiç ön fren kullanmadım diyebilirm. en ufak bi fren yapmamda motorun arka lastiği kayıp gidiyor.

yani motor tam düz gitmiyor. hafif bir sallama yapıyor gibi geliyor bana. en ufak bi tepkimde lastik yol tutmuyor. önümde bi tane taksi fren yaptı. arka fren ile birlikte ön frene ihtiyaç duydum. şimdiye kadar motorlarda hiç ön fren kullanmadım diyebilirm. en ufak bi fren yapmamda motorun arka lastiği kayıp gidiyor.

Orjinal lastikler berbattır kayması normal,onları değiştirin..Motorunuzun dediğiniz gibi S çizmeside normal değildir..Bende 2011 Ybr var 148 binde en ufak bir sağa sola gitme durumu olmadı..Ybr'me daha anahtar değmedi maşallah diyelim..Sizinkinde problem olduğu belli yetkili servise gösterin..Rüzgarlı havada özellikle yan rüzgarlarda sağa sola gider gelir ama rüzgarsız havada yapmaz..

Motosikleti
Royal Enfield Meteor 350
arkadaşlar selamlar,
benim motorda 5000-6000 devir arasında ön taraftakı grenajdan zırıltı geliyor. var mıdır yorumunuz?

Lastikler çok kötüdür,hele acemi adam için çok daha tehlikeli.
Bu arada ön freni kullanmayı öğrenmeniz lazım, asvalt içinde motoru asıl durduran ön frendir, ani durumlarda arka frenle duramazsınız.

tedirginlikten gidonu fazla sıkı tutuyorsanız salınım yapabilir

tamamen bırakmayın ama elcikleri avuc içinizde sıkmayın yavaş yavaş gevşetin bırakana kadar değişiklik olacak mı ?
kamyon sollarken bi kaç kere yaşadım ybr ile zor iş zor :D

arkadaşlar selamlar,
benim motorda 5000-6000 devir arasında ön taraftakı grenajdan zırıltı geliyor. var mıdır yorumunuz?

tüm esd modellerde var bu. sorun sayılmaz, 5500 devir civarı devreye giren bir emisyon gibi bişeyden bahsedilmişti teknik konu yani. dert etme.

Şu motordaki her sese kulak vermeyin arkadaşlar belli zamanlarda yağını hava filtresini değiştirin ve sürün..Motor sorun çıkartmayınca kullanıcı kendine sorun arıyor galiba :p

fren yapmayı en kısa zamanda öğrenmeniz gerek bugüne kadar ön fren kullanmadan nasıl motosiklet kullandınız anlamadım Allah korumuş bu videoyu izleyerek başlayabilirsiniz

selam arkadaslar

bugun motorun fotolarini cekecektim yikadiktan sonra ama hava cok yagmurluydu kismet olmadi.

motorumun zincirini degistirmek istiyorum. oringli zincir ile oringsiz arasinda kullanim omru disinda bir fark olur mu acaba? siz ne onerirsiniz?

Lastikler kaliteli olduğu söylenemez sizin direksiyonla alakalı olma şansı var mı yani direksiyon tecrübenizdden bahsediyorum o motor s çizmesi normal olarak gerçekleşicek bişi değil evet motor hafif şiddetli rüzgarlarda savrulma yapar ama ' s ' olayını nasıl olduğunu anlayamadım açıkcası..

arka lastgn vıdalarına bktrn gevsek olablr

Aleyküm slm kardeşim hani canavarın fotoları nerde şenlensin bu sayfa azıcık ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:15 ----------

arkadaşlar selamlar,
Grenaj bağlantı noktalarını kontrol et bu makinada en çok o devirler arasında titreşim hissettiriyor Zaten uzun yolda 6000 devir üzeri kullanıyorum belirli aralıklarda ben daha hiç zırıltı duymadım ! Motorun başka yerlerinden zırıltı geliyosa titreşim o kadar zarıldatmaz mutlalaka gevşek bi yer vardır her bağlantıyı kontrol etmelidiniz die düşünüyorum ybr kalitesi o kadar düşük bir makina değil..

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------

Şu motordaki her sese kulak vermeyin arkadaşlar belli zamanlarda yağını hava filtresini değiştirin ve sürün..Motor sorun çıkartmayınca kullanıcı kendine sorun arıyor galiba :p
Katılıyorum sedat hocam :D

Herkese merhabalar..Ben de aranıza katıldım:king::king:

1fv3.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar