Hayırlısı olsun kazasız belasız sürüşler diyelim..
fren yapmayı en kısa zamanda öğrenmeniz gerek bugüne kadar ön fren kullanmadan nasıl motosiklet kullandınız anlamadım Allah korumuş bu videoyu izleyerek başlayabilirsiniz
http://www.youtube.com/watch?v=hfxfimvDxfc
tüm ybrci arkadaşlarıma saygılar selamlar. Bugün bir motorcu arkadaşımızı İstanbulda kaybettik.Allah Uğur arkadaşa rahmet eylesin,başta ailesine arkadaş ve dostlarına acısına dayanma azmi sabır ihsan eylesin inşaallah,allah taksiratını afetsin.
Değerli motor tutkunu arkadaşlar,takdiri ilahi tamam ama buradan bizim de kendimize almamız gereken dersler var elbette,artık iş gören ucuz çok güzel kasklar var bir tane kıyıya koyup 100 metre gitsek bile bunlardan bir tane bulundurup muhakkak kasksız motor kullanma alışkanlığını bırakmalıyız.Bugün,Uğur arkasından orada bulunan birçok insanı ağlattı,hüzüne boğdu umarım bu son olur.Kişisel emniyet minimum kastan başlıyor.Lütfen kaslarımızı takmadan motor kullanmayalım.unutmayın hepinize umut,ümit besleyen insanlara karşı sorumluluklarımız vardır.
Ybr cephesine gelince 2005 yılında aldığım motorumu halen kullanıyorum.Bugünlerde hint üretimi 250cc altı bajaj ve heronunda tvs ile birlikte piyasaya girmesiyle vede çinli güzel üretim motorların gelmesiyle bizim gibi küçük cc müdavimleri için piyasa kızışacağa benziyor.Bu sektörde 150cc üzerini hem fiyat hemde yakıt,bakım akonomisi açısından ayırırsak sektörde lokomatif honda cbf150,tvs rtr150 ve ybr125 var ve bunların çinli tayvanlı taklitleri.Şimdi hintliler birde bajaj st125 ve hero 150 ile piyasaya giriyor.Bunları bende şahsi merakımla takip ediyorum.Aradığım şey hep şu.Kullanımı konfor,sağlamlık,bakım ve yakıt açısından 9 yıldır kullandığım motordan bunlar daha iyimi?Bulduğum cevabı sizlerle de paylaşmak istiyorum.
1.bunların hiçbiri 2000 yılından beri üretilmiyor.
2.Bunların hiçbiri üratildiğinden beri aynı aktarma ve şaseyi kullanmıyor.
3.Bunların çin meşeili olanları bir seri oluşturamıyor.iki yıl sonra çağunluğu ya getirilmiyor ya üretilmiyor.Bugün gelen bajaj st125 hint sitesinde şuan satılmıyor kalktı.
bu bilgiler ışığında türkiyede YBR125 den daha sağlam,daha konforlu (cbf150 dahil),daha atak,daha ekonomik olanı henüz yok.Bunu zaman daha iyi gösterdecektir.150cc altında daha hala başka seçenek bana göre yok.siz ne dersiniz bilmem.
selam arkadaslar
bugun motorun fotolarini cekecektim yikadiktan sonra ama hava cok yagmurluydu kismet olmadi.
motorumun zincirini degistirmek istiyorum. oringli zincir ile oringsiz arasinda kullanim omru disinda bir fark olur mu acaba? siz ne onerirsiniz?
Selamun Aleyküm
Bu sayfaya girdim mi, satıştaki Ybr min ilanını kaldırasım geliyor.![]()
alisilin yorumun için tşkler içimi ferahlattınmodel 2005 olması pek sorun çıkarmaz demi ??
yani motor tam düz gitmiyor. hafif bir sallama yapıyor gibi geliyor bana. en ufak bi tepkimde lastik yol tutmuyor. önümde bi tane taksi fren yaptı. arka fren ile birlikte ön frene ihtiyaç duydum. şimdiye kadar motorlarda hiç ön fren kullanmadım diyebilirm. en ufak bi fren yapmamda motorun arka lastiği kayıp gidiyor.
Merhaba arkadaşlar,2011 Model 147.000'de kazasız,değişensiz Ybr'mi ne yazık ki satmış bulunmaktayım..( Çok kişi gelip baktı ilk gördüklerinde çok beğeniyorlardı fakat km'yi görünce vazgeçiyorlardı..Yakın bir arkadaşım bana sat demişti oda km'yi görünce vazgeçti.
Cumartesi benden ödünç istedi motorumu.Erzurum'da kız kardeşi üniv okuyordu onu ziyarete gitti..Bugün öğlen geri geldi D.bakır'a ve aradı dedi motoru bana sattın gitti..Çok bakımlı çok temiz canavar gibi bu yaa dedi 3500 TL'ye sattım gitti yada satmak zorunda kaldım diyelim.Ben daha vermem bu motoru sana gel al parani dedi.Sanki evsiz kalmış gibiyim içimden bişiler koptu sanki onca km devirdik beraber.En azından yabancı birine gitmedi,Allah kısmet ederse Zafer5959 arkadaşımızı ikna edersem onunki alıcam yok vermezse 2014 alıcam.Bakalım hayırlısı.Ninja'ya kaldık onunda müşterisi var bugün yarın gelip bakacak motora beğenirse oda gidecek elde kalıyor Mash..Saygılar..
))
Boşuna demiyoruz. Al yebere bin gebere gebere, Bu arada bende 220.000' deyimhayırlı olsun darısı yenisine inşallah,yalnız ticari amaçlamı kullanıyorsunuz motoru 2011 başından itibaren desen günlük ortalama bir fiil 125 km civarı bir yol yapmanız gerekiyor. 147.000km yol yapmak için eğer hesap doğruysa ybr nin ordünaryus binicilerinden birisiniz tebrikler...
yav kusura bakmayın hakkınızı yemişim hürgeneralim,artık boşayabilirsin sen ybr yi o seni boşamadıysa tabi..Boşuna demiyoruz. Al yebere bin gebere gebere, Bu arada bende 220.000' deyim![]()
hayırlı olsun darısı yenisine inşallah,yalnız ticari amaçlamı kullanıyorsunuz motoru 2011 başından itibaren desen günlük ortalama bir fiil 125 km civarı bir yol yapmanız gerekiyor. 147.000km yol yapmak için eğer hesap doğruysa ybr nin ordünaryus binicilerinden birisiniz tebrikler...