Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Selamlar arkadaşlar...
Arkadaşlar bende bir soru sorayım. Geçtiğimiz hafta teslim aldım motorumu 2013 model 350 km de henüz. Beni rahatsız eden bi konu var. Her zaman yapmıyor arada bir yapıyor. Ve her viteste yapıyor. SORUM: Belli bir süratte ve devirde giderken hızlanmak için gaz verdiğimde anlık bir yığılma oluyor motorda ama dediğim gibi anlık saniyeden bile az süren bir olay. Sebebi ne olabilir.

Son düzenleme:
teşekkür ederim
kask eldiven var :D gerisinide bu ay içinde tamamlıyıcam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:08 ----------

Selamlar arkadaşlar...
Arkadaşlar bende bir soru sorayım. Geçtiğimiz hafta teslim aldım motorumu 2013 model 350 km de henüz. Beni rahatsız eden bi konu var. Her zaman yapmıyor arada bir yapıyor. Ve her viteste yapıyor. SORUM: Belli bir süratte ve devirde giderken hızlanmak için gaz verdiğimde anlık bir yığılma oluyor motorda ama dediğim gibi anlık saniyeden bile az süren bir olay. Sebebi ne olabilir.

hocam bazen bendede oluyor ilk çalıştırdığında yapıyosa motor ısınmamış olabilir bazen ısıtmayınca yemiyor hemen gazı benim şimdilik gözlemim bu oldu :D

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Selamlar arkadaşlar...

Gazı kolunu birden, çok çeviriyorsanız normal. Malum bizim motorlar tork fakiri olduğu için gaza tepkisi biraz zayıf. Birde motor daha yeni sayılır. 1500-2000 km'den sonra toparlar kendini iyice.

Selamlar arkadaşlar...400 ml lik bir castrol zincir yağı yaklaşık kaç yağlama yapar ??? Birde würt çabuk bitiyo diyolar doğru mudur acaba ??

Selamlar arkadaşlar...400 ml lik bir castrol zincir yağı yaklaşık kaç yağlama yapar ??? Birde würt çabuk bitiyo diyolar doğru mudur acaba ??

Ben castrol kullanıyorum,tam ne kadar dayanır bilmiyorum.Daha doğrusu kullanıma göre değişiyor..Zincirinizi genelde kaç km'de bir temizler yağlarsınız.Ben mesela 500 km'de bir yağlar temizlerim.Ben biraz takıntılıyımdır..

Motosikleti
Royal Enfield Meteor 350
teşekkür ederim
kask eldiven var :D gerisinide bu ay içinde tamamlıyıcam.
Hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız.
Montu ve dizliği bir an önce almanızı öneririm. Kask ve eldiven de çok önemli ekipmanlar ama mont ve dizliksiz kullanmamaya özen gösterin

arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. 2012 model ybr aldım. bana mont çanta(arka) öneriniz varmı?

arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. 2012 model ybr aldım. bana mont çanta(arka) öneriniz varmı?

Hoş geldin Hakan, hayırlı olsun güle güle kullan :cat:
Mont ve çanta konusunda kriterlerini belirlemek lazım önce ona göre bir araştırma yapmalısın. Mesela mont için bütçen ne, çanta için bütçen ne, kaç litrelik bir çanta düşünüyorsun?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaşlar ben zincir yağı konusunda artık sprey yağlara dünyanın parasını dökmekten vazgeçtim. 35-40 Tl'ye alıyorsun 7-8 kullanımda bitiyor. Kalın sanzıman yağı ya da ona benzer yağlarla işi çözüyorum. İlk denemelerde janta sıçratıyor ama ince bi bezle fazla yağı alınca sıcrama problemi minimuma iniyor.

Geceden yapmakta ve sıcak zincirde uygulamakta fayda var.

Ha para önemli değil,temiz iş olsun derseniz de castrolun yağı iyidir. Sıfır sıcrama,temiz iş :)

Teşekkür ederim.mont 200 tl cantada 200 tl civarinda motorumun rengi mavi ve bu renge yakisan canta modeli istiyorum.

Teşekkür ederim.mont 200 tl cantada 200 tl civarinda motorumun rengi mavi ve bu renge yakisan canta modeli istiyorum.

Ben revir kubix mont kullanıyorum, yarısı deri yarısı tekstil kısa bir mont. Sana dört mevsim içlikli uzun bir mont tavsiye ederim, yaz kış kullanabilirsin. Benim çantam ise arvic marka 31 lt 50 liralık bir çanta çok memnunum işimi fazlasıyla görüyor.
Netten bir araştırma yapıp burdan kullanan arkadaşlardan fikir alırsan iyi olur. Kolay gelsin.

Arkadaşlar herkese merhaba bu sayfayı bayağıdır ziyaret etmiyodum ybr kullanıcıları git gide artıyo :) herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum..

canta olarak kappa tavsı ederm otekıler sallanma ve ses yapıyr 190 lıra falan hemde saglamdır ıstedıgın zamanda cıkarabılırsın kolay bır sekılde

Arkadaşlar ilk önce hepinize selamlar ben bu yaza ybr almayı düşünüyorum 3500 lira birikmis param var bu paraya 2011 model esdlerden alabilirmiyim yoksa temiz bir eski kasa mi almalıyım

Abi öğrenciiyim :) Babam da motor almamı pek istemiyor yani alım satım hepsi bana ait olacak yani o kadar param yok 3000 ile 3500 en fazla vereceğim para ama piyasasini pek bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim teşekkürler abi bu arada

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar