Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar jant ve lastiklerde değişiklik yapmak istiyorum şu resimlerdeki gibi yapma şansımız var mı buralarda yani görüntü çok hoş duruyo kanatımca tabi yol tutuş sürüş performansı nasıl bilmiyorum sadece geniş tel jant nasıl uydyrabiliriz ve lastikler orjinal ebatta mı acaba çünkü lastik yanakları dışa doğru esnemiş bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum tabi maliyet ne çıkar bize acaba ? cevaplarıınınız için şimdiden teşekkürler YBR ailesi..

buyrun fotoğraflar..

jantlastik.jpg

kırmızı fena duruyo gerçekten..

yamahaybr125modifiyejantlaradikkat.jpg

Arkadaslar merhaba,
Bayramdan once ben de bir ybr 125 sahibi oldum ve yagini degistirmek istiyorum. Elimde castrol power1 scooter yagi mevcut. Bunu kullanmam bir sakinca dogurur mu acaba? Tesekkurler

Arkadaslar merhaba,
Bayramdan once ben de bir ybr 125 sahibi oldum ve yagini degistirmek istiyorum. Elimde castrol power1 scooter yagi mevcut. Bunu kullanmam bir sakinca dogurur mu acaba? Tesekkurler

Öncelikle; daha önce xciting'iniz varmış sanırım. Benim beğendiğim ve merak ettiğim bir maxi scooter'dır. Özel bir sebebiniz yoksa neden değiştirip ybr'ye geçtiğinizi öğrenebilir miyim?

Sorunuza cevaben ise kısaca 'ybr'ye zeytinyağı bile koysanız gider' tarzında sağlamlığı ve dertsizliğine dair bir çok espri vardır. Sorun çıkarcağını hiç sanmıyorum. Ama öbür taraftan ideali uygun yağı koymanız olur...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ybr'yi alalı 4 ayı geçmiş. Toplam 6200 km yol yapmışım. Günde ortalama 50 km yani. Bu süre zarfında yağ değişimi,zincir yağı ve benzin dışında masraf açtırmadı ybr. Tabi bunlara masraf denirse :)

Motor 7 senelik. Yani 2006'da trafiğe çıkmış. Ben zamanında tereddüt etmeden 2750'yi verdim bu motora. Şimdi iyi ki vermişim diyorum. Çünkü kafam rahat bir şekilde istediğim her yere gidiyorum. Çoğu zaman 8000-9000 devir arasında seyrediyorum uzun yolda. Gıkını çıkarmıyor motor. Yağ falan eksiltmiyor bu sıcaklarda.

Bunları neden yazdım,çünkü hala ybr ile çinlileri kıyaslıyorlar. Tamam bende zamanında çinliye bindim. Belki yarın yine bineceğim. Bundan da hiç gocunmam,maksat o rüzgarın hazzını,özgürlüğünü hissetmek. Ancak arada dağlar kadar kalite farkı olmasına rağmen hala saçma sapan yorumlar okuyorum.

Misal x marka 125 cc'lik motorun gelir gelmez zinciri değişim istiyor. Sürekli gevşiyor. Benim zincir 21.350 km'dir aynı. Ne paslanma,ne sık sık gevşeme var. Karbüratörün üzerindeki ince plastik hortumlar hala diri. Çatlak vs yok. Ybr ile birkez 20-25 km hızda düştüm,yerde sürüklendim biraz. Motorda çizik yok,sadece sürücü ayak peginde hafif bir yamukluk oldu.

Göz var nizam var arkadaşlar. Basit sorunlar için hiç canınızı sıkmayın. Altımızdaki alet performans acısından biraz güdük olsada 125 cc'den beklentileri kesinlikle karsılayacak cinsten.

Bu arada facebook üzerinden bir grup açıp oradan devam edelim derim ben. Her gün siyasi başlıklar,polemikler,saçma sapan konulardan gına geldi. Sadece ybr baslıgına bakıp çıkıyorum. Açalım bir grup. Ayarları kapalı yapalım. Seviyeli,sadece motosiklet konusacagımız bir sanal platform olusturalım derim ben. Whatsapp grubu da çok güzel fikir ancak 50 kişi sınırı var diye biliyorum ben.

Velhasıl ybr iyidir :)

Arkadaslar merhaba,

Doğru kalınlıkta yağ olduğu müddetçe herhangi bir sorun olmaz..

Ybr'yi alalı 4 ayı geçmiş. Toplam 6200 km yol yapmışım. Günde ortalama 50 km yani. Bu süre zarfında yağ değişimi,zincir yağı ve benzin dışında masraf açtırmadı ybr. Tabi bunlara masraf denirse :)

Motor 7 senelik. Yani 2006'da trafiğe çıkmış. Ben zamanında tereddüt etmeden 2750'yi verdim bu motora. Şimdi iyi ki vermişim diyorum. Çünkü kafam rahat bir şekilde istediğim her yere gidiyorum. Çoğu zaman 8000-9000 devir arasında seyrediyorum uzun yolda. Gıkını çıkarmıyor motor. Yağ falan eksiltmiyor bu sıcaklarda.

Bunları neden yazdım,çünkü hala ybr ile çinlileri kıyaslıyorlar. Tamam bende zamanında çinliye bindim. Belki yarın yine bineceğim. Bundan da hiç gocunmam,maksat o rüzgarın hazzını,özgürlüğünü hissetmek. Ancak arada dağlar kadar kalite farkı olmasına rağmen hala saçma sapan yorumlar okuyorum.

Misal x marka 125 cc'lik motorun gelir gelmez zinciri değişim istiyor. Sürekli gevşiyor. Benim zincir 21.350 km'dir aynı. Ne paslanma,ne sık sık gevşeme var. Karbüratörün üzerindeki ince plastik hortumlar hala diri. Çatlak vs yok. Ybr ile birkez 20-25 km hızda düştüm,yerde sürüklendim biraz. Motorda çizik yok,sadece sürücü ayak peginde hafif bir yamukluk oldu.

Göz var nizam var arkadaşlar. Basit sorunlar için hiç canınızı sıkmayın. Altımızdaki alet performans acısından biraz güdük olsada 125 cc'den beklentileri kesinlikle karsılayacak cinsten.

Bu arada facebook üzerinden bir grup açıp oradan devam edelim derim ben. Her gün siyasi başlıklar,polemikler,saçma sapan konulardan gına geldi. Sadece ybr baslıgına bakıp çıkıyorum. Açalım bir grup. Ayarları kapalı yapalım. Seviyeli,sadece motosiklet konusacagımız bir sanal platform olusturalım derim ben. Whatsapp grubu da çok güzel fikir ancak 50 kişi sınırı var diye biliyorum ben.

Velhasıl ybr iyidir :)

Doğru kalınlıkta yağ olduğu müddetçe herhangi bir sorun olmaz..

grup işini sizden önce düşündüm hocam =)))

https://www.facebook.com/yamahaybr125esdTR

Uğurun dediği özel grup sanırım.
Davetiye ile üye olunuyor .Faceebooktan anlayan varsa yapabilir aslında

Merhaba seneye yaza 2014 ybr 125 almayi dusunuyorum yeni modeli bir kac beygir yukselirmi ve enjeksiyonlu olurmu

Motor 7 senelik. Yani 2006'da trafiğe çıkmış. Ben zamanında tereddüt etmeden 2750'yi verdim bu motora. Şimdi iyi ki vermişim diyorum.

Ben yılda ortalama 4.000 km yapıyorum. Çok zorlasam 5.000 km.
Iyi de benim gibi facebook'u olmayanlar ne yapacak?

Arkadaşlar ybr satılıktır haberiniz ola. İlan numarası 135383842 şimdilik onay sürecinde haberiniz ola.

Arkadaşlar ybrde nasıl bir debriyaj sistemi var ya öyle , manet bi baskı uyguluyo filan? sıvı basıncıyla mı çalışıyor bu japon icadı? cevaplarsanız sevinirim :)

Arkadaşlar ybrde nasıl bir debriyaj sistemi var ya öyle , manet bi baskı uyguluyo filan? sıvı basıncıyla mı çalışıyor bu japon icadı? cevaplarsanız sevinirim :)

Sıvı basıncıyla değil senin basıncınla çalışıyor :) Doğru manet bir baskı uyguluyor manetide sıkarak sen manete bi baskı uyguluyorsun bu uygulanan baskı sonucundada manete bağlı olan tel yardımıyla debriyaj balataları motorun krank miliyle şanzumanın arasına girerek ikisinin birlikte dönmesini engelliyor :wiinkk: debriyajı bıraktığındada aradan çıkarak krankla şanzumanın birlikte dönmesini sağlıyor :cat:

Heheh yok ben onu demiyordum, bazı motorlarda debriyaj manetine basınca tel geriliyor balatalar tel ile işleve geçiyor, ama ybrde manet bi plastiğe değiyor ya onun sistemini sormuştum:)

Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır var olan motosiklet sevdamdan dolayı ikinci el, muhtemelen 1 ya da 2 yaşında bir YBR125 alarak motosiklete başlamak istiyorum. Güvenli sürüş eğitimlerimi aldım, ehliyetim 1 hafta içinde çıkacak inşallah, güvenlik ekipmanlarımı da yavaş yavaş tamamlamaktayım. Motosikletimi alarmlı disk kilidi ve halatla koruyacağım, ne yazık ki sokakta kalacak başka koyabileceğim bir yer yok. Sizlere şunu sormak istiyorum, linkteki disk kilidini YBR125'in diskine takabilir miyim? Sanki fazla kalınmış gibi duruyor: http://www.youtube.com/watch?v=sc938w7bHd4&t=1m26s

Bir de ikinci el YBR125 alırken dikkat etmem gereken bir husus var mı? İkinci el motor alırken dikkat edilmesi gerekenleri araştırdım ancak YBR'lerin özel bir sorunu, kronik rahatsızlığı filan var mıdır?

Whatsapp grubu da çok güzel fikir ancak 50 kişi sınırı var diye biliyorum ben.

Whatsappta anlik foto paylasimi cok isimize yariyor, telefon uzerinden olmasi ve mesajlasma usulü çalışması çok daha hizli cevap almamizi sağlıyor. Suan 4 kişiyiz katılan arkadaşlar olursa bekleriz. 50kisiyi bulmaz diye dusunuyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar cep numaralarini ne zaman isterlerse mesaj atabilirler

Whatsappta anlik foto paylasimi cok isimize yariyor, telefon uzerinden olmasi ve mesajlasma usulü çalışması çok daha hizli cevap almamizi sağlıyor. Suan 4 kişiyiz katılan arkadaşlar olursa bekleriz. 50kisiyi bulmaz diye dusunuyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar cep numaralarini ne zaman isterlerse mesaj atabilirler

whatsappı guncelleştiremeDIM bı sure yokum ben

arkadaşlar ybr'nin devir göstergesinin ışığı bazen yanmıyor , üzerine birkaç kez tıklattıktan sonra yanmaya başlıyor, galiba temassızlık var. göstergeyi açıp halletmemiz mümkün mü?

arkadaşlar ybr'nin devir göstergesinin ışığı bazen yanmıyor , üzerine birkaç kez tıklattıktan sonra yanmaya başlıyor, galiba temassızlık var. göstergeyi açıp halletmemiz mümkün mü?

Farı söktükten sonra göstergenin arkasında üç vida var onları sök, göstergenin arkasını çıkar üç lamba var zaten yerlerinden söküp yeniden tak.
Led olanlarla değiştirirsen daha iyi olur ama smd led olsun içi sarı gibi olan ledlerden. Yanlaradaki T10 oratadakide T5 tir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar