Hocam valla çok sağol, tek tek açıklamışsın Allah razı olsun. Benim gönlüm ilk başlarda YBRden yanaydı, ilk gördüğümde resmen aşık oldum motora. CBRı düşünmemim nedeni ise super sport olması, daha gösterişli durmasıydı. Sanırım YBR alıcam. Daha çok araştırmam lazım.
çok sağol ilgilendiğin için.
@egelim 43 sen de çok sağol, teşekkür ederim. dediğiniz gibi tüm yollar YBRye çıkıyor sanırım
@egelim 43 sen de çok sağol, teşekkür ederim. dediğiniz gibi tüm yollar YBRye çıkıyor sanırım
Cbr selesi daha rahat olabilir ancak ybr de oturus pozisyonunuz daha rahat olacaktir. Cbr de uzun yolda daha az ruzgar yemenizi saglar.
Ybr ile cbr arasinda;
Ybr de rahat oturulur, cbr de daha az ruzgar yenir
ybr parcalari uygun fiyatlidir, ulasim amacli kullanacaksaniz en ekonomik yollardan biridir. (balata, yag degisimi, motorun verebilecegi bi ariza, motorun yatmasinda cikabilecek masraf.. aldiginizda ikisinin de lastiklerini degistirmek isteyeceksiniz cunku ikisinin de fabrika cikisli lastikleri idare edilebilecek gibi degil internetten lastik ve parca fiyatlarina bakabilirsiniz, ciddi farklar var)
Cbr daha gosterisli ihtisamli bir motordur, ybr ye gore yaklasik 3bg daha guclur. ybr ise ekonomik sade bir motordur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:38 ----------
1. ulaşım aracı olarak sık kullanacaksınız ve periyodik bakım aralıkları daralmış olacak, cebinizi yakmaması açısından ybr yi tavsiye ederim
2. hız yapmak tutkunuz değilse cbr nin +3bg lik avantajı sizin için fazla bi önem taşımıyor
3. şehirler arası giderken ortalama 90 la gitseniz ciddi bi rüzgara maruz kalırsınız, cbr oturuş pozisyonundan dolayı sizi daha az ruzgara maruz bırakacaktır
4. gösteriş istiyorsanız cbr ile ybr yi kıyaslamayalım, kırmızıda dururken altında sizin ybrnin aynısı olan bi dürümcüyle yanyana kalabiliyorsunuz
5. ikiside uzun yıllar kullanabileceğiniz motorlar, motoru uzun süre kullandıkça uzun süre de bakım yapmanız gerekir. ybr yıne ekonomikliği ile ön planda
6. 6000tl ye 0km bi ybr+lastik+kask+mont+eldiven+koruma demiri+kilit+çanta alabilirsiniz ancak cbr alırsanız 2-3 sene kullanılmış temiz bi cbr bulma ihtimaliniz var.
7. yakıt olarak ybr daha az yakıyor diye biliyorum, elimde test edilmiş veri yok, cbr nin az biraz daha fazla yakması normaldir zaten, bu çok hissedilebilir bi fark olmayacaktır tabi.
Hiç vitesli motor kullanmayan biri olarak bende ybr ile başladım, bayii önünde bi tur attıktan sonra vites olayına alışmıştım. yeter ki debriyaj kavramına uzak olmayın, düz vites otomobil kullanıyorsanız sıkıntı yaşamazsınız. İleride 600luk veya 1000lik bi supersport alma hayaliniz yoksa kesinlikle ybr almalısınız, eğer supersport bi motosiklet almayı düşünüyorsanız cbr ile başlamanız daha uygun olacaktır