sabahtan gitmek en güzeli...
S.a ben geldim.. Beyler ya bu motor nasıl orta ayaklıga alınıcak.Bana baya yüksek ve agır geliyor :S
Kaydım hafiften bugün yağmur yeni başlamıştı ve viraj dönüşlerinde çok zorlanıyorum lastiktenmıdır acaba?
kontak speyi sıksın imam ona.. imam derken geçit motrordaki imam...
kontak spreyi mi ? .o sprey ne işe yarıyor üstad ?.sorun tam olarak neydi bendeki ?
1-2 Sorum var sorsam biraz bilgi verebilirmisiniz..
kontak alt takımı oksit yapmıştır diye tahmin ettim sadece .. ybr de kronikk arızadır...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------
ben kendimi bildim bileli soruyorsun.. sor ne zaman sorduynda cevap vermedik..
Eyw abi biraz taktige ihtiyacım varki trafikte uygulamam lazım..
Neyse Bu hafta ybr mi bakmaya gidicem.. Ve bayramdan sonra alıcam gibi..
Simdi yarı otomatik motorda.. 1-2-3-4 Te gazı kestinmi Stop etmez..
Debrajlıda ben mesela hızım 40-50 (3 Vitesteyim) Aniden durmam lazım fakat.. Aniden frene bastım diyelim..Motor durma asamasına geliyor..Gaz yemeyince.. Ben bu arada hem frene basıp hem. Vitesmi düşürmeliyim ..Yoksa Debrajımı sıkıp durdukdan sonra vites düşüreyim..?? Bunda kafam cok karısık.
hayır vites düşürmene gerek yok..aniden frene basarsın durmaya yakın debriyajada basarsın durduktan sonra motor stop etmesin diye..(ya da her ikisine aynı anda bas farketmez) ..iyice durursun..sondan sonra vitesi çıt çıt çıt diye en aşağı 1. vitese alırsın sonra gaza basar kalkar gidersin...
ani druşlarda vites düşürmek imkansız...ben ışıklara yaklaşırken uzaktan kırmızı yanıyorsa yavaş yavaş vites düşürürüm..durduğum yerde yeşili beklerken uğraşmayalım diye..
malum bizde yeniyiz yeni öğreniyoruz.. bugün arkadaş panik freni öğretti falan.. aynı senin dedğin olay
Heh bende bunu istiyordum işte.. Cok tsk ederim.. Ögrendim bide.. Son bi sorum daha var. Boyum biraz kısa 1.63 .kilom 50 orta sehpa almak cok zorluk yaratır bana ..Yan ayaklıkdan baska ne gibi cözümler bulabilirim..Ayaklıga almada..
boy kilodaki arkadalım klv1000 i ortaayağa alıyo.. takılma bunlara.. dediğim motor 300 kg
yahu benimde bi sorum varbilmemek değil öğrenmemek ayıptır
forumlara baktım ama spresifik bir bilgi bulamadım.
bu km sayacında şimdi 6 hane var..alttaki trip metredede 4 hane...6 hanelide en sağdaki hane beyazımsı (alttakinde de aynı) .. bu altı haneli sayaç kaçar kaçar atıyo..
bendeki hane durumu şu an "0-0-1-3-9-1" bu ..... motorum kaç km olmuş oluyor?...vallahi havuz problemi gibi![]()
slm arkadaslar benım ybr de 600 km devırdım motorda hosuma pek gıtmeyen bı sey yasadım motor sogukken calıstırdıgımda calısıyo fakat gaz yemıyo 3-5 sanıye sonra stop edıyo tekrar calıstırmak ıstedıgımde baya bı zorlanıyorum bu gaz yememe olayını yolda gıderkende yaptı bu normalmıdır yoksa herhangı bı ayar falanmı gereklı acaba..