motoru bitik ybr yağ yakıyormudur acaba:queen:
herkese merhaba,
Bugün itibariyle benimde artık bir ybr 125 esd em var. Motoru gönenden aldım ve çanakkalye kadar 198 km yol yaptım. Ağır ağır geldim basmadan ve motoru zorlamadan malum rodaj dönemi. İlk göz ağrım MZ 250 den sonra uzun süre motorsikletim olmamıştı. Biraz hamlık vardı ilk başlarda Ama bu gün rahat tabiri caizse kaymak gibi yolculuk yaptım. Motor gayet güzel vistes geçişleri süper tık tık geçiyor.hızlanması yerinde 125 cc bir motordan beklenen performansı veriyor. sonuçta bu motorlar commuter sınıfı motor.yüksek ccli motorların performansını beklemek uygun olmaz. Çan da bazı motorcu arkadaşlarla konuştum. birisi rodaj olayının fazla kafaya takılmaması gerektiğini ve motorun ciğerli olması için sürekli düşük devirde değilde yüksek devirlere alıştırılması gerektiğini söyledi. Buna istinaden bende çan çanakkale arası düzyolda biraz gaza yüklendim ve 125km yi çok rahat gördüm motor yeni olduğu için 125 km de fazla kalmadım..hemen gazı düşürdüm. zaten kişilik olarak temkinli bir yapım var arabada bile 90-100 geçmem. Fotoğraf ekleyemedim ama en kısa zamanda eklerim. şimdilik bu kadar
hayırlı olsun...
kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...
iyi bir tercih yapmışsınız...
fat kardeşim o işin espirisiydi...
bizimkiler artık el sallamaya başlayınca yağ yakıyor...
herkese merhaba,
Bugün itibariyle benimde artık bir ybr 125 esd em var. Motoru gönenden aldım ve çanakkalye kadar 198 km yol yaptım. Ağır ağır geldim basmadan ve motoru zorlamadan malum rodaj dönemi. İlk göz ağrım MZ 250 den sonra uzun süre motorsikletim olmamıştı. Biraz hamlık vardı ilk başlarda Ama bu gün rahat tabiri caizse kaymak gibi yolculuk yaptım. Motor gayet güzel vistes geçişleri süper tık tık geçiyor.hızlanması yerinde 125 cc bir motordan beklenen performansı veriyor. sonuçta bu motorlar commuter sınıfı motor.yüksek ccli motorların performansını beklemek uygun olmaz. Çan da bazı motorcu arkadaşlarla konuştum. birisi rodaj olayının fazla kafaya takılmaması gerektiğini ve motorun ciğerli olması için sürekli düşük devirde değilde yüksek devirlere alıştırılması gerektiğini söyledi. Buna istinaden bende çan çanakkale arası düzyolda biraz gaza yüklendim ve 125km yi çok rahat gördüm motor yeni olduğu için 125 km de fazla kalmadım..hemen gazı düşürdüm. zaten kişilik olarak temkinli bir yapım var arabada bile 90-100 geçmem. Fotoğraf ekleyemedim ama en kısa zamanda eklerim. şimdilik bu kadar
hayırlı olsun yeni motorun :cat: aha bana rakip geldi ne şans var bizde de hız sevmeyen adamların motoru 125 yapıyor hız isteyenlerin ki ise 110 zar zor ne biçim iş anlamadım:santa:herkese merhaba,
biz de nazar boncuğumuzu koyduk abi mesajaben öyle kw tan beygirden tork tan anlamam arkadaş ibrede ne yazıyorsa o gerçi sen kaç defa 120+ hızlara çıktın derseniz sadece 50km boyunca ara ara çıktım fazla zorlamam ama genede kanı arabası gibi gitmem yolu gördüm mü basarım arkadaş ne olursa olsun yani size tavsiyem benim motora maşallah demeyi ihmal etmeyin aslında forum da da yazmamak lazım olan var olmayan var yani:cherry: hızı yaşım itibari ile sevmem eğer ben 18 yaşında olsam o zaman hız video larımı izleyebilirdiniz ama yaş kemale erdi velasıl kelam ben pistleri gençler e bıraktım ee zamanı geldiğin de bazı işleri bırakmak gerek diye düşünüyorum:cat:
arkadaşlar bence bu hız olayı tamamen şans ben 3 tane sıfır motor kullandım 2t pejo 10 tane arkadaşta vardı arkadaş rodaj takmayan arkadaşların motorları hız yapar rodaja dikkat edenlerin ki ise ötekiler gibi gitmezdi orj haliyle yani kul yapısı bir birini tutmaya bilir şans meselesi yani takmayın kafanıza sağlık olsun hız iii birşey değildir:cat:biz de nazar boncuğumuzu koyduk abi mesajaama istediğinde 120ye çıkabilmesi çok hoş birşey.
kardeş hayırlı olsun motosikletin.sanırım aynı firma çıkışlı bizim makinalar.ben narmanlardan almıştım...benim de ilk uzun denebilecek yolum Biga-Gönen olmuştu...bu arada 125 çok fazla bizim motorların rahatça çıkabilmesi için.benimki ıkına ıkına çıkamıyor..115 maksimum düzde.sanırım biz rodajı iyi yapamadık..herkes başka şey öylüyor zaten,kimisi bas sağır kalır diyor kimisi hiç basma tın tın git diyor...ortaya karışık birşey yaptım tutması :queen: çanlı mısın?
Rodajı iyi yapamadık diye üzülme YBR 10 binden sonra bile değişiyor benim aldığımda motor 9binküsür km deydi şu an 11300 lerde ilk aldığımda 6bin devir 70km 7bin devir 80 8 bin devir 90 9bin devir 100 diyodu şu an 5500 devir 70 6500 devir 80 7500 devir 90 8500 devir 100 9500 devir 110 birazdaha zorlarsan kesiciye girene kadar 125 i bile geçiyor ibre daha 5000 km desin yolun başındasın yani yeterki yedire yedire ver gazı :cat:kardeş hayırlı olsun motosikletin.sanırım aynı firma çıkışlı bizim makinalar.ben narmanlardan almıştım...benim de ilk uzun denebilecek yolum Biga-Gönen olmuştu...bu arada 125 çok fazla bizim motorların rahatça çıkabilmesi için.benimki ıkına ıkına çıkamıyor..115 maksimum düzde.sanırım biz rodajı iyi yapamadık..herkes başka şey öylüyor zaten,kimisi bas sağır kalır diyor kimisi hiç basma tın tın git diyor...ortaya karışık birşey yaptım tutması :queen: çanlı mısın?