Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

bugün 2005 japonla yarıştık.mesafe 30 km çoğu yerde ben geçtim.yerine göre o geçti.

2 kişiydik motor 100 ü geçmedi birazda rüzgar fazlaydı.

motor gitmeyince moralim bozuluyor.bugünlerde açılsın diye sürekli bayır aşağı dip gaz yapıyom.

Japonlar yalanmış onlarda made in china imiş :))

arkadaşım bu konu çok tartışıldı belki ama ben bu konuda hiç yazmadım,yeri gelmişken ben bulunduğum ilçede yeni model(yani şimdiki city modelinin öncüsü dikdörtgen farlı model ve disk frenli) ybr125ler ilk geldiği sene yani 2004 yılında ilk alan kişiyim,hatta benim aldığım motorun farı desenli eski tip far camına sahip,ve şimdi hatırlayamadığım birkaç ufak tefek küçük ayrıntısında farkları vardı,bu motoru 1 sene gibi bir zamanda 16000km kullandım ve sattım,bu motoru satmazdan önce hesaplı denk geldiği için sadece 900 kmde 2005 model ve yine ybr city tipinde olan bir ybr 125 aldım ve onu da 5500 km de sattım,uzun lafın kısası 2004 yılından beri türkiyeye gelen ybr125leri iyi bilirim,2004 yılından bu yana gelenlerin hepsi Çin üretimidir,daha önceki gelenler de (tel jantlı ve kampana frenli olanlar) brezilya üretimi diye biliyorum.yani ybr125'in japonyada üretimi benim bildiğim hiç olmadı.bırakın artık şu japon malı ybr,çin malı ybr polemiğini.ybr işçiliğin ucuz olması sebebiyle çinde üretiliyor olabilir ama kalite olarak her modeli de sorunsuz ve kalitelidir.şimdiki motorumu kasımda aldım,şu anda 4500 deyim,ve 1000 km de yaptırdığım ilk bakım harici servise gitmedim,6000 km de servise gideceğim ve şikayetim neyse söyleyip hepsini giderip 12000 km ye kadar da servisin yolunu unutacağım,kendi sınıfında bu kadar sorunsuz bu kadar ekonomik bir başka rakip varmı ?

bugün 2005 japonla yarıştık.mesafe 30 km çoğu yerde ben geçtim.yerine göre o geçti.

2 kişiydik motor 100 ü geçmedi birazda rüzgar fazlaydı.

motor gitmeyince moralim bozuluyor.bugünlerde açılsın diye sürekli bayır aşağı dip gaz yapıyom.

aynen enes kardeş gitmeyince adamın morali bozuluyor bende 2 kişi idim ve gezi yaptık 80 civarı gittim genelde 100 ü zar zor yaptırdım bir kaç kez rüzgardan gitmiyor motor

200 Lira Dedi arkadaşım 150 liğe.Rahat 30bin km yaptı 150 likle,Yağını cartını curtunu düzgün bakınca istediğin kadar yolu var.Ve bizim kullanma şeklimiz çok sıkıştırarak..Allahtan ybr sağlam motor çin çan değil dağılmıyor..:)

Yuvarlak kafa + Takma aparatlarıyla 45 lira,Sinyaller 10 lira 55 lira..Taktırmak için para vericeksin 60 70 lira birde yamaha yazısı var tabi onun fiyatınıda bilmiyorum.

http://www.rialli.com/urunler/yamah...lli-far-baglanti-braketi-2005-ybr-125-ms5859/

34 lira far
http://www.rialli.com/urunler/yamah...rubu/5770__far-komple-2006-model-ybr-1kalite/

20 lira far
http://www.rialli.com/urunler/190_y...lite-far-komple-125-ybr-yuvarlak-2005-ms1625/

Hangi far daha iyi sizce ?

Recai hiç bozma farını falan iyi böyle birde nasıl alabiliriz silindiri sizin ordan sıfır ?

Recai hiç bozma farını falan iyi böyle birde nasıl alabiliriz silindiri sizin ordan sıfır ?

okan kardeş arkadaşlar baskı yaptılar değiştirme orjinalini bozma diye ben tekrar vazgeçtim o yapacağın masraf parasını biriktir gez dediler bende düşündüm mantıklı zaten aldığımız para üç kuruş onuda hız yapacaz diye harcamaya gerek yok nasıl olsa benden hızlı gitselerde beni bekliyorlar arkadaşlar geziye gittiğimiz zaman :D

Hacı Ben giderim arkadaşla beraber aldığı ustaya sorarım tanıdıkmış herhalde hazır olarak alırım sana yollarım da sen orda kime taktırıcan nasıl yaptırıcan onu düşünüyorum, + buradaki usta motorun üzerinde ayar mayar yapıyormu oda önemli detaylı bi konuşmak gerek sen kesin almayı düşünüyosun demi

Düşünüyorum bakalım ustaya sordum yokmus onda ınternette var dedım o zaman sen al ben takarım dedi.Hem biz burda bir cinliye takdık 125 lıkdı tek kısı cıkmadıgı yere 2 kısı cıkıyor artık seside toklaştı.:)

O arkadaşların dediyse eğer ezilmemek için diyolardır :queen:

yok o arkadaşların biride fazer vardı 600 lük şimdi ybr ye biniyor birindede motor kanuni deer152 var ama arızalı onu yaptırmayacak yeni motor alacak alırsa da gt250 veya gs500 alacak o yüzde ezilecek biryerleri yok yani benim gezdiğimi bildikleri için bana yardım ediyorlar yalan değil ben motora yapacağım masrafla istanbula gider gelirim hemde geze geze

Düşünüyorum bakalım ustaya sordum yokmus ondan ınternette var dedım o zaman sen al ben takarım dedi.Hem biz burda bir cinliye takdık 125 lıkdı tek kısı cıkmadıgı yere 2 kısı cıkıyor artık seside toklaştı.:)

İnternetten alma ne oldugu belirsiz..En azından birisi görerek alsın ben olur başkası olur ben bakacam yağmur var burda düzelsin eski sanayideyim.Arkadaşla konuştum telde şimdi gidelim dedi yardımcı oluruk her türlü :)

Bide şu senin yuvarlak kafanın resmi var mı ? Orjinali nasıl ona bi bakayım unutmuşum :)

Son düzenleme:
Sağol aga valla acele yok geçerken uğra benim için hususi gitme.Zaten kar geliyormus gene binemiyecez anlaşılan motora birkaç hafta :salut:

Sağol aga valla acele yok geçerken uğra benim için hususi gitme.Zaten kar geliyormus gene binemiyecez anlaşılan motora birkaç hafta :salut:

Bu hafta içi detaylıca konuşurum ben meraklanma..Motorum 20-25 binde olsa bende taktırırdım :queen: acayip serileşiyor motor..

Bide şu senin yuvarlak kafanın resmi var mı ? Orjinali nasıl ona bi bakayım unutmuşum :)

Ybr diye klasor acdım ıcınde sadece motorun fotografları ve vıdeoları var kac mb olmus delimiyim neyim :queen:

2w23ad2.jpg

Bu ilk aldığım sene :salut:

30c29ae.jpg

Buda makyajlısı :p Ben kafayı rüzgar olayından dolayı takdım.Kaska kadar atıyor rüzgarı.

2hok1hz.jpg

2w23ad2.jpg

Ybr diye klasor acdım ıcınde sadece motorun fotografları ve vıdeoları var kac mb olmus delimiyim neyim :queen:

30c29ae.jpg

Buda ilk aldığım sene :salut:

30c29ae.jpg

Buda makyajlısı :p Ben kafayı rüzgar olayından dolayı takdım.Kaska kadar atıyor rüzgarı.

2hok1hz.jpg

Şu ön farın resmi vardır mutlaka önden çekilmiş bi koysan ya :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar