Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Peki ustalar bu kmnin orjinal olup olmadıgını nasıl anlarız ? Burada nebioğulları var antalya yamaha bayisi olarak bu motorun buludugu yerin 3 4 dükkan yanında oraya göstersem onlar Herşeyini anlıyabilirlermi ? Açıkcası bende motora biraz soğuk bakıyorum bulabildim tek temiz ybr olduğu için üstünde duruyorum

Sahibinden.com da #31097135 no lu ilanı bi incele istersen.Fiyatı oldukça uygun geldi.[/QUOTE]

Baktım abi 30binde 2.650 lira istiyor 2008 model bursada yalnız ben antalyadayım :pale:

Peki ustalar bu kmnin orjinal olup olmadıgını nasıl anlarız ?

motorun diriliğinden, en basit örnekle jantların içindeki rulmanlardan, zincir-dişli takımının durumundan (neredeyse kesin çözüm, tabi değişim sayısı bilinirse), fren balatalarından (net olmasa da) anlaşılabilir.

motorun diriliğinden, en basit örnekle jantların içindeki rulmanlardan, zincir-dişli takımının durumundan (neredeyse kesin çözüm, tabi değişim sayısı bilinirse), fren balatalarından (net olmasa da) anlaşılabilir.

Anladım..Orjinal motor almak gerçektende zormuş..Hele antalya gibi bi yerde..

orjinali ancak temiz kullanmış tanıdığından yada modeli yüksek bir motosiklette bulabilirsin. ama en garanti yöntem tanıdk birisinden yada tanıdığının güvendiğin birisinin tanıyıp bildiği motosikleti almak.

recai gösterge paneli bana degişmiş gib geldi dikkatli bakıldıgında bu göstergedeki rakamlar dahabi yuvarlak orjinalinde daha köşeli hiç dikkatinizi çekmedimi iyi bakın derim unike senin elinde gösterge resmi bnol miktarda vardır koy bi tanede karşılaştıralım..3.200 gayme etmez bence uniqe ye 2900 ver motoru ayağına kadar getirsin :p

Virmemki hacı :) 8100 km fulllll orjinal.Hatta o kadar orjinalki arka lastik hala sakura :)

Satıyormusun uniqe motoru :p
uniqe

Peki ustalar bu kmnin orjinal olup olmadıgını nasıl anlarız ? Burada nebioğulları var antalya yamaha bayisi olarak bu motorun buludugu yerin 3 4 dükkan yanında oraya göstersem onlar Herşeyini anlıyabilirlermi ? Açıkcası bende motora biraz soğuk bakıyorum bulabildim tek temiz ybr olduğu için üstünde duruyorum

Yok hacı mavi boncuk o :)

Kırmızıyı daha önce sahibindende görmüştüm Arkadaşlar 2008 model ybr nin 0 ı kalmamıştır değilmi ?:)

Bolu bayisinde var gri yuvarlak kafa 0.Ben bu city ler çıkdığında almıştım sıfır olarak.O zamanda bayi herkez bundan istiyor dediydi.Çevre illerdende öbür bayiler istiyorlarmış depodakileri :)

Son düzenleme:
slm arkadaşlar bnde 1 ay önce ybr aldım sıfır yakıtı fazla geldi bana 20 tl ye 195 km yol gittimkaç km den sonra fazla yakıyor yeni ybr ler

şuan 1400kmde hızımda 90 100 km arası

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:42 ----------

ondan önemli diger sorunum 2.ci vitese atarken tak sesi geliyo

su anlık bnm görüşüm cok az fazla yani 20 tl tam olarak 200 km yapman lazım kullanış tarzına cok baglı yeri gelir 20 tl ye 220 km yaparsın yeri gelir 180 km ! rodajın bitmiş sayılır yavas yavas buji ve yagını değiştirdikten sonra hızına ve yakıtına katkısı olucaktır.

hayda bu ybr lerle milletin başı derde girecek sanırım. vitesi devirsizmi atıyorsun misal kaç binde atıyosun ortalama ?

şuan 1400kmde hızımda 90 100 km arası

dostum öncelikle hayırlı olsun yeni motorun güle güle kullan...

yakıt konusunda fazla sayılmaz benim ybr 26000km de 2009 kasa bende 20tl lik benzin aldığımda aşağı yukarı 200-205km gidiyorum... aslında yakıt konusunu belirtirken tl olarak değilde lt olarak söylersen daha gerçekci veriler üzerine yorum yapmış oluruz malum tl fiyatı sürekli değişiyor aldığın istasyona bile bağlı fiyat...

Şu antalyada bi tane orjinal 2008 ybr satan yokmu ya :salut: görenler duyanlar bana ulaşmalarını rica ediyorum :salut:

slm arkadaşlar motora subap ayarı yapacağım ancak subap kapağı açılmıyor az zorlasam kafasıda yalama olacak diye zorlayasım gelmedi nasıl açabilirim başına böyle bir olay gelen oldu mu yardım ederseniz sevinirim :D

Alttaki konudan supap ayarı hakkında bilgi alabilirsin.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/63803-subab-ayari-resimli-ybr-125-a.html

Motor tamamen soğukken alltaki gibi bir boru anahtarı ile somunu iyi bir şekilde sıkarak kontrollü bir şekilde rahatlıkla sökebilirsin. Her ihtimale karşı somunun yenisini almak için ayarlamalarını yapmalısın.
masali_boru_anahtari_179_large.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar