arkadaşlar ne ustalar var değinmeden geçemeyeceğin.. hakan arkadaşımızın motoru park halinde iken vurup kaçmışlardı..kırılan parçaların yanı sıra bir takım bakım yapıldı motora... bakım yanı sıra lastikler değişti... şimdi buraya kadar herşey normal çarpıp kaçan şrfsz haricinde...
motora bakım yapan lastik takan kafa granajını takan usta bozması...
ön far granajını öyle nasıl taktın.. park ampülünü kabloların içine salarak kabloların tutusacağını hiçmi düşünmedin.. fren müşürünü neden yerine takmadın ortalığa bıraktın.. hakan fren lambası kullanmıyormu.. arka park lambası yanmıyor.. ampülü düzgün takmak zor bişeymi... ve dahada kötüsü arka teker mil burçlarının hangisi sağ hangisi sol bilmiyorsan kapat git dükkanının.. teker sol tarafa çok yakın sağ tarafa çok uzak motor kazalı gibi gidiyor ve çekiyordu.. sebebi ise bu işini bilmeyen usta.....
allahım sen bizleri düzgün ustalara düşürmek nasip eyle... işinin hakkını veren ustalara düşmeyi nasip eyle...
hakan burdan dükkanın ismini ve yerini bilsem yazacaktım ama bilemiyorum.. sen okursan yaz ne oluır....
bu arada park ampülü dışarda salllandığından kafa granajını içten eritmiş.. belki biraz daha uzun kullanılsa motoru yakacaktı.. çünkü kablolarlar iç içe idi...
bu arada kendimi seviyorum.. çünkü böyle ustalardan kendimi ve çevremi kurtarıyorum...
iyiki motoru seviyorum iyiki yıllarım ototamirhanesinde geçmiş...
Bu işleri bildiğin ve anladığın için ne mutlu sana
bizde seni tanıdğımız için ne mutlu bize:cherry:
eyvallah sağolasın.. bende sizlerle mutluyum.. gözdağında sen gittikten sonra yaptım bu arızaları ama zoruma giden bu arızalar yüzünden hakan zarar görebilirdi ve hakan çook iyi bir insan... ben olsam o ustayla çoktan kavga etmiştim.. biraz sinirliyim ama hakan çook sakin... allah her bayana hakan gibi koca nasip etsin...
Sende sağolasın ramço
Her ne olursa olsun her zaman bir şeyin en kötü tarafını düşünmek lazım ben Ybr yi bayiden alırken nerdeyse her noktasını kontrol ettim acaba eksik veya yanlış bir şey varmı veya bir çizik vuruntu ve yanındaki diğer sıfır Ybr lere baktım kıyasladım herkes kendinden sorumludur ilk önce bu yüzdendirki hep dikkatli olmamız lazım %100 güven olmayacak hangi usta olursa olsun keşke biraz bilgim olsa bu konularda diyorum çünkü servisden çıktığım da hala bir eksik varmı diye düşünüyorum tabi birazda fazla titiz olmamdan kaynaklanıyor![]()
ağa sen titizsin.. motoruna kız gibi bakıyorsun.. senden motor alacak olsam 100 fazla vererek alırım.. no sorun no arıza şeklinde sıfır gibi motor oluyor.. her zaman motoru itina ile temizlemek te bi marifet.. ben çok pasaklı bir motorcuyum kabul ediyoprum...
Zaman bol olunca ben temizlerim o kadar titizimki hastalık derecesi işe motorla gitmeye bile kıyamıyorum![]()

arkadaşlar sayfanızı uzun süredir takip ediyordum motorlar hakkında bilgi almak için ve nihayetinde sizin ybr 125 hakkındaki güzel yorumlarınızdan esinlenerek geçen ay sıfır ybr 125 factor aldım...bu benim ilk motorum ve aslında motordanda fazla anlamıyorum.motorumu çok sevdim ama bazı sorunlar kafamı karıştırıyor.mesela ilk alırken 1 litre benzinle ortalama 50 km yapabileceğimi söylemişlerdi ama imkanı yok en fazla 30 km yapıyor.servise söyledim ilk bakımdan sonra düzelecegini söyledi ama ilk bakımı yaptık ve daha sonra iki kez depoyu fulledim ve ikisindede yedek depo dahil 360 km de kaldı..birde ilk aldığımda motor altımdan kaçar gibiydi şimdi ise 1 ve 2. viteste bagırıyor zorlandığını hissediyorum ..acaba neden böyle yapıyor yardımcı olursanız sevinirim ...saygılarımla
s.a bende motorumu yeni aldım daha 20 km de.rodajını nasıl yapmam lazım.çok korkuorum yanlş kullanırımda ilerde 100 ü geçmez die.şuan için nasıl sürmemi önerirsinz.
s.a bende motorumu yeni aldım daha 20 km de.rodajını nasıl yapmam lazım.çok korkuorum yanlş kullanırımda ilerde 100 ü geçmez die.şuan için nasıl sürmemi önerirsinz.