Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

bizim ybrler 5 vites teğilde altı vites olsun diyenler varmı aranızda pazar günü uzun yol geldim 6. vitesi istedi motor yüksek devir yaptı keşke koysalarmış.

Merhabalar arkadaşlar,
Geçen hafta sonu bir viraja hızlı girip de, aniden yavaşlayayım derken, frenlere asıldım ve motoru yatırdım. Allahtan bende de motorda da ciddi bir şey yok, yalnızca koruma demiri eğildi, değiştireceğim. Bu vesile ile deneyimli ybr sürücülerinden fren tekniği konusunda bir iki nasihat almak isterim. Frenlemede tekerlerin kaymasını, kilitlenmeyi önlemek ve dengeyi korumak için neler önerirsiniz ? Ön arka fren uyumunu nasıl yapmalıyım ? Mesela ben ön frenlerden çekiniyorum genelde, arkaya çok alıştım ama o da sanki ani yavaşlamada yetersiz gibi ? Paylaşımınız için şimdiden teşekkürler ... Yolunuz açık olsun ...

Merhabalar arkadaşlar,
Geçen hafta sonu bir viraja hızlı girip de, aniden yavaşlayayım derken, frenlere asıldım ve motoru yatırdım. Allahtan bende de motorda da ciddi bir şey yok, yalnızca koruma demiri eğildi, değiştireceğim. Bu vesile ile deneyimli ybr sürücülerinden fren tekniği konusunda bir iki nasihat almak isterim. Frenlemede tekerlerin kaymasını, kilitlenmeyi önlemek ve dengeyi korumak için neler önerirsiniz ? Ön arka fren uyumunu nasıl yapmalıyım ? Mesela ben ön frenlerden çekiniyorum genelde, arkaya çok alıştım ama o da sanki ani yavaşlamada yetersiz gibi ? Paylaşımınız için şimdiden teşekkürler ... Yolunuz açık olsun ...

Alttaki konuda istediğin bilgiler var ybr lastiği ince olmasından dolayı kayma yapar (özellikle orjinal lastikleri ile) Dikkatli bir şekilde tekeri kitlemeden frenleme yapman lazım. Ön frene alışman gerekiyor. Düz duruşlarda ön frene güvene bilirsin kayma yapmaz. Fakat gidon hafifte olsa dönük pozisyonda ise fazla güvenme sadece yavaşlama amaçlı ön freni kullan. Fazla sıkarsan kayma riski çok fazla. 6.000 kmde bir arka kampana sökülerek temizlenmesi gerekiyor. İçine biriken balata tozları frenleme sırasında arka tekerin kilitlenmesine neden oluyor.
Kullanım sırasında iki parmağın daima ön fren üstünde olsun.

Tıkla ==>Motor Fren tekniği

Valla benim benzin hala bitmedi.Motor yedeğe düştü 5 tl lik benzin aldım 57 km oldu daha e nin 1 2 mm üstünde :):)

:queen::queen::queen:eek: motorunda masrafı vardır merak etme lastikleri hala orjinaldir büyük bir ihtimalle 4 senedede dura dura sertleşmiştir:wiinkk:

lastikler cillop gibi ama dediğin gibi 4 yıllık lastikler,sıcak havalarda bu sezonu çıkarır ama kışa girerken değişmesi gerekli ..bugün motor ön çamurluk 25 tl + koruma demiri 30 tl + top case 60 tl + motor yağı aldım ne demişler bakarsan bağ,bakmazsan dağ olur..zaten bu motoru sırf şehiriçi binmek için aldım. iyiki ybr almışım..

lastikler cillop gibi ama dediğin gibi 4 yıllık lastikler,sıcak havalarda bu sezonu çıkarır ama kışa girerken değişmesi gerekli ..bugün motor ön çamurluk 25 tl + koruma demiri 30 tl + top case 60 tl + motor yağı aldım ne demişler bakarsan bağ,bakmazsan dağ olur..zaten bu motoru sırf şehiriçi binmek için aldım. iyiki ybr almışım..

Ankara'lı hemşehrim. Hayırlı olsun.
Allah, kazasız belasız sürüşler nasip etsin :rendeer:

Merhabalar arkadaşlar,

ben her zaman ilk önce ön frene basarım,arkayı nadir kullanırım.viraj için de fren yapacaksanda ilk önce ön frene bas sonra arka fren yap.arka çok kaymaya başlıyorsa kaymayacak şekilde ön frenle dengeleme yap.

bunları anlatsamda sen kendi öğrendiğin tekniği uygulayacaksın:)

virajda fren çok tehlikeli. onun yerine virajdan önce frenleme yapıp yavaşladıktan sonra viraja girmek gerekir. viraj içinde illa ki fren yapacaksan asla ön freni sıkma. arkayı kullan.

Viraja girebileceğiniz hızı artık tahmin edebiliyor olmanız gerekir. Tahmin ettiğiniz hızla girdikten sonra da frenlemeye ihtiyaç duymayacak hale gelmelisiniz. Çok gerekliyse acil durumlar hariç, arka fren ihtiyatlı biçimde kullanılmalıdır.
Lastiklerinizi çok iyi tanıyor olmalısınız bu konuda bilginiz yoksa zaten o motora sadece bakkala gitmek için bininiz. :p

Yeni motor alanları takip edemedim, kimler aldıysa hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Son düzenleme:
Merhaba YBR dostları.
Benim ybr ye yuvarlak kafa takmak istiyorum.
Ama şu motorun rengine uygun uygun bi renkte yuvarlak kafa bulamadım.
Nereden bulabilirim. :pale:

12 litre alıyor 500 küsür kilometrede gidiyor:)

hayvanoğluhayvan tarzı sürüşte 300 gibi anca gidiyor. :p

vah benim motoruma. :mrgreen:

bu arada fren tekniği konusunda yanılan arkadaşlar var. her iki fren normal sürüş şartlarında her zaman birlikte ve belirli oranlarda kullanılır. bahsettiğim belirli oranın tayinini ise düşük hızdan yüksek hızlara doğru kademe kademe yapılacak deneme yanılma türü alıştırmalarla sağlamak mümkün. "arkayı az sık, önü çok sık" gibi tariflerle tarif etmeye kalksak bir halta yaramayacak.

Son düzenleme:
Abi böyle gezersin ortalıkda :mrgreen: Siteden bi abimiz :)

2881gtg.jpg
[/QUOTE]

hacı abi için geçmiş ya kaskın içinde:mrgreen::mrgreen:arada aç vizörü hava gelsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar