Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

aynen abi bir sürü gezi resimleri var sadece 12 kere düzceye gidp gelmişim:cherry::cherry::cherry:1 tekirdag 1 lüleburgaz 1 kastamonu 1 sinop 2 zonguldak ve 1 bolu sakaryaya 2 kere sakarya karasuya 3 kere gitmiştim aklımda kalanlar bunlar:cherry:

tek başınamı gittin onca yolu

unige ilk aldıgın zamanlar hava ayarı biraz kısıktır motorun saglıgı için ilk bakıma kadar bu şekilde kullanırsın ilk bakımdan sonra ayarlanır ve oyle bırakılır yani seni şimdi anladım fabrika çıksı diyorsun aam fabriak çıksıda bizim dediğimiz gb havayı fazla sıkarsan motorda bogulma ve fazla benzin yakma ve egzosdan duman atma gb şeyler yaşarsın :( dorumduur serdar usta

ne akdar açıklasamda usta dediğim gb adamlar motora toz kondurmuyor bak bnm çinliye herkez laf ediyor dogruysa bişi demiyorum yalnıssada düzeltiyorum yani bnm amacım kötolemek değil sadece milletin biraz saplantılı dusuncesinden cıakrıp evrensel düşünmesini istiyorum ha tamam arıza yapamz die bişi yok ama öle bi konuşuyolarki sanki o motoru aldıgı gb bi ömür boyu hiç bişeyi değişmeden ellemeden gidecekmiş gb konsuuyolarla işte ozmn bnm şarteller atıyor :)

benim motorun karbüratör ayarıyla hiç oynanmadı, fabrika ayarında. ayrıca karbüratör ayarı ilk bakımda değil, bozulmadıkça hiç bir bakımda değiştirilmez. bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur demişler. mutlaka ybr'nin de değişenii olur. ama çin malı motorlar içinde iddia ediyorum cbf'ten bile üstün bir motor (her ne kadar imkanım olsaydı ybr yerine cbf alacak birisi de olsam bunu söylemek zorundayım). merak ettim ybr'yi bu kadar kötüleyen birisi hangi motora biniyor???:farao:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:03 ----------

Sedat'çım satmışsın YBR'ni hayırlısı olsun.nasipse daha büyük motorlara binmek temennisiyle inşallah...:rendeer:

tek başınamı gittin onca yolu

evet %80 tek gittim kimi gezilerde artçim oldu..bi elin parmagı kadar azda toplu olarak gittim...ama toplu gezmenin tadi başka oluyor gercekten..5 motor burdan düzceye kadar otobanda gitmenin zevki bambaşka :wiinkk::rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:38 ----------

a.s ramazan

Sedat ben her gün 8km gidip geliyorum yetermi :mrgreen:

tamam hacı daha ne olsun 8+8 16 farz sana ben yürüme gidip geliyorum 2 km :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:41 ----------

benim motorun karbüratör ayarıyla hiç oynanmadı, fabrika ayarında. ayrıca karbüratör ayarı ilk bakımda değil, bozulmadıkça hiç bir bakımda değiştirilmez. bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur demişler. mutlaka ybr'nin de değişenii olur. ama çin malı motorlar içinde iddia ediyorum cbf'ten bile üstün bir motor (her ne kadar imkanım olsaydı ybr yerine cbf alacak birisi de olsam bunu söylemek zorundayım). merak ettim ybr'yi bu kadar kötüleyen birisi hangi motora biniyor???:farao:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:03 ----------

Sedat'çım satmışsın YBR'ni hayırlısı olsun.nasipse daha büyük motorlara binmek temennisiyle inşallah...:rendeer:

eyvallah özgür artık 600 RR alabilirim :queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:43 ----------

Abant gezim buyrun resimler..
30t5egp.jpg

2w67axx.jpg

5ogx12.jpg

2zp126h.jpg

fdyauh.jpg

alabalık tesisi...
2ancp5.jpg

Buraya gelipte balık yemeden dönmek olmazdi...:)
bdt82q.jpg

Ve bir adet karnı doymuş ybr şöferi :queen::queen:

bizim resimler arkada yalan olmasın:cherry:

sinyal sorunu...

merhaba arkadaşlar,
ben aşık olduğum bursa şehrimden katılıyorum.
bugün erdek'e gideyim dedim yalnız başıma kafam esti ne bilem.
fakat dönüş yolunda baktım ki sinyaller çalışmıyor.hayda bu da nerden çıktı.
size diyeceğim bu sinyaller neden çalışmıyor.bunun ayrı bir devresi mi var.sigorta sağlam.diğer bütün fonksiyonları çalışıyor.bu sigortanın olduğu yerde iki tane kapalı kutu var.acaba onlar mı bu sinyalleri çalıştıran.
bilen arkadaş var ise yardımcı olursa çok makbule geçer.
saygılarımla kazasız belasız günler arkadaşlar...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güle güle harca sedat abi :) saç ektir :mrgreen:

Serdarmert abi dediğin gibi hava ayarı yapdım sanada söyleyim dedim :

Rolanti vidasını sonuna kadar sıkıp 1,5 tur açdım.

Rölantiyi 3000 devire getirdim.

Hava vidasını yavaş yavaş açdım.

3500 devire geldi motor orda bırakdım

Doğru yapmış mıyım ?

Eksozu kokladım çiğ benzin kokusu gelmiyordu.

Acaba olmuşmudur ?

[/COLOR]
Serdarmert abi dediğin gibi hava ayarı yapdım sanada söyleyim dedim :

Rolanti vidasını sonuna kadar sıkıp 1,5 tur açdım.

Rölantiyi 3000 devire getirdim.

Hava vidasını yavaş yavaş açdım.

3500 devire geldi motor orda bırakdım

Doğru yapmış mıyım ?

Eksozu kokladım çiğ benzin kokusu gelmiyordu.

Acaba olmuşmudur ?

Çiğ benzin kokusunu bilmiyorumda
Sonuçta ayar yaptıktan sonra rölantin kaç oldu...
Gaza yüklendiğinde stop etmemeli motor...:bounce:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:34 ----------

Sonradan rölantiyi normal düzeye getirmedin mi..?

Stop etmiyor.Evet düzelttim rolantiyi.Abi bu yazdığımdan sonra tekrar yapdım.

Hava vidasını tam sıkıp 1,5 açdım

rolantiyi 3000 e ayarladım.

hava ayarını açdım bu sefer en son 4300 e kadar geldi bırakdım.

Rolantiye 1.3 ayarladım dolaştım geldim 1.3 de stabil kaldı.

Teşekkürler serdar abi :rendeer:

Stop etmiyor.Evet düzelttim rolantiyi.Abi bu yazdığımdan sonra tekrar yapdım.

Hava vidasını tam sıkıp 1,5 açdım

rolantiyi 3000 e ayarladım.

hava ayarını açdım bu sefer en son 4300 e kadar geldi bırakdım.

Rolantiye 1.3 ayarladım dolaştım geldim 1.3 de stabil kaldı.

Teşekkürler serdar abi :rendeer:

Sonuçta hava ayarını kaç tur açmış oldun toplamda....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar