Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ben de çok motor freni yapıyorum hala. belki senin dişli sağlamdır.

ses te geliyordu benim dişliden. elimle çevirince bariz belli oluyordu. zincirin altta salınan kısmı taş gibi oluyor sonra gevşek oluyordu

dediğinin aynısı ben de de oluyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:57 ----------

Arka tekerin ayarsız olduğu yani çapraz durduğundan o şekilde oluyor. Alttaki talimata göre ayarlarını yap. Hizalama işaretlerinin iki taraftada aynı çizgide olmasına dikkat et büyük ihtimal senin hizalama işaretlerin farklı olduğu için bu sorun oluyor.
Bu Sorun sana performans kaybına ve arka tekerin kaymasına neden olur. Acil ayarlaman gerekli.

zincirtahrikayari.jpg

By eseyyah at 2010-02-20

paylaşım için tşk.artık yarın ayarlarım:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
newceri hocam faydalı bilgiler paylaşıyorsun öncelikle teşekkür ederiz ybr camiası olarak :) :rendeer:
Takıldığım nokta ise şu! ben hiç sübap,subap,sibop :) ayarı yaptırmadım önceki ybr'mede hiç yaptırmamıştım 17.000 km boyunca,fazla subap ayarı isteyen bir motor değil diye düşünüyorum.tabi bu kullanıcıdan kullanıcıya illaki değişir.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse bizi seviniriz..

newceri hocam faydalı bilgiler paylaşıyorsun öncelikle teşekkür ederiz ybr camiası olarak :) :rendeer:
Takıldığım nokta ise şu! ben hiç sübap,subap,sibop :) ayarı yaptırmadım önceki ybr'mede hiç yaptırmamıştım 17.000 km boyunca,fazla subap ayarı isteyen bir motor değil diye düşünüyorum.tabi bu kullanıcıdan kullanıcıya illaki değişir.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse bizi seviniriz..

17.000 km dir hiç ayar yapılmamışsa yapmanda fayda var. Sentil anahtarını bulup her iki supapıda 0,12 ye ayarlamanı tavsiye ederim. Yakıta ve performansa iyi yönde etki ediyor. Sentil çakısı oto sanai cevresinde teknik hırdavatcılarda 5-10 tl arası satılıyor. En azında vidaları gevşetmeden ölçüsünün kaç olduğuna bakabilirsin.

Servisler motoru ılk alındıgında usenmeden vidalarını falan sıkmıyorlar siz ne düşünüyosunuz bu servisler konusunda ??

Forumdan Uzaklaştırıldı
Servisler motoru ılk alındıgında usenmeden vidalarını falan sıkmıyorlar siz ne düşünüyosunuz bu servisler konusunda ??

Servisten servise fark var tabi,ama şöyle söyleyim ben bu güne kadar ybr nin vidalarının gevşediğini veya gevşek olduğunu hiç görmedim,Sonuçta yamaha bu işi iyi yapıyor özel tork anahtarlarıyla sıkılıp öyle kasalanıyor.
Ybr nin bakımı için servise gerek yok bence herkes peryotik bakımını yapabilir,biraz bilgiye ve beceriye bakıyor hepsi bu kadar..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Valla abi ben subap seside duymadım bu güne kadar ybr'de :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:09 ----------

bende senin sorularının devamını diliyorum :p

Bende bilmiyorum.Ancak birinin motoru için subablardan ses geliyor denmişti..Bayağı farklı bir ses belli oluyor..Ama yakıt tüketimi ile ilgili ise her ikisinide 0,12 ye ayarlamakta yarar var...:cat:

Newceri, senin subab ayarı ile ilgili resimlerin çok faydalı gerçekten. Bende pek çok şeyi kendim yapmak istiyorum.. Ustalara güvenmiyorum..Sadece ne istersen ona bakıyorlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:16 ----------

Canım sıkıldı öğlesine bir ilan verdim bu fiyata alıcı cıkcakmı bakalım :)

http://www.sahibinden.com/cok_temiz_ybr_125-83WQQaXQQ21904440WQQpXQQdisplayitem

Canın sıkıldı diye ilan verme bence...ZAten belli çok yüksek fiyat yazmışsın..:farao:

Hehe biliyorum öğlesine yazdım :mrgreen:

Ya bu arada ne o öle Ybr 0 ı 4 ü geçmiş ne iş :farao:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yeni gelen ybr'ler duyumlarıma göre 4600 tl :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar