Tüm Özellikleri linkte yazıyor
http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9010411&contentId=7019437
ÜRÜN TANIMI
Bu 18 TL civarında yarı sentetik SE standardı üstünde SG standardında (SE den daha kaliteli) içindeki katkıların kalitesini belirtior bu E ve G harfleri.
Üreticilerin yağ tavsiye sebebide bu yüzden. Her önüne gelen yağı araça atmayacaksin çünkü üretici yağa göre dizany ediyor motoru. Tavsiyeye uymak gerekiyor. Motora kalın yağ veya fazla yapışan bir yağ atarsan dişlilerin çalışma sistemini zorlamış olursun. Bu sebepten Hacı muratta kullanılan yağla farklı bir teknolojide üretilen bir motora koyulucak yağ birbirine karışmasın.
Benim bildiğim Dişli yağlarının numarası olur (40 numara 50 numara 90 numara gibi. Ve bu yağlar çalışan parçaya yapışan ve katman oluşturan tiptedir) bizim motorların yağları 15-40 20-40 gibi sıcaklık aralığı Api SE gibi içerisinde kullanılan katıkların belirtildiği ibarelerle ifade ediliyor. Yapışan bir yağla bizim ybr kilitlenir kalır sıkışık çalışmaktan dolayı.
Sana linkini vermiş olduğum kitabcıktan kaç km bir hangi yağı kullanman gerektiğine bir göz atmanı istiyorum. Bende Yamaha ybr 125 servis el kitabı var onda dahi Her 6.000 km bir değiştirin deniyor.
By
eseyyah at 2010-02-19
Tahmin Ve duyumlarla Bu iş olmaz. Eskiden yamaha sentetik olmayan yağlara göre üretiyor ve sentetik olmayan yağ tavsiyesinde bulunuyordu. 2005 Sonrası ybrleri sentetik yağa göre üretiyor ve sentetik yağ tavsiye ediyor ve 6.000 km de değiştir diyor.
Birkez sentetik olmayan yağ kullandım vites geçişlerinde sorun yaşadığımdan 100 km kullandığım yağı değiştirdim yarı sentetik yağla. Ve sorun kalmadı.