Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

geçen hafta yağımı değiştirdim 2000km olmuştu her zaman kullandığım castrol 15w 40 ı değiştirdim ipone 10w 40 koydum.zaten ne zamandır aklımdaydı ipone denemek debriyaj balatası değişimine denk getirdim ikisini de aradan çıkarmış oldum :)

fiyat olarak 10tl kadar daha pahalı olmasına rağmen yaklaşık 500km oldu ve ben memnunum ipone dan.denemeyi düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.castrolu 2000km de bir değiştiriyordum bununla 3000km gitmeyi düşünüyorum bakalım tepkileri ileride göreceğiz...

saygılar...

geçen hafta yağımı değiştirdim 2000km olmuştu her zaman kullandığım castrol 15w 40 ı değiştirdim ipone 10w 40 koydum.zaten ne zamandır aklımdaydı ipone denemek debriyaj balatası değişimine denk getirdim ikisini de aradan çıkarmış oldum :)

fiyat olarak 10tl kadar daha pahalı olmasına rağmen yaklaşık 500km oldu ve ben memnunum ipone dan.denemeyi düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.castrolu 2000km de bir değiştiriyordum bununla 3000km gitmeyi düşünüyorum bakalım tepkileri ileride göreceğiz...

saygılar...
ipohe kimin ben ilk defa duydum..
Hemde 3ooo km gideceksin...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:44 ----------

Bu yağ nerdee bulunur..Ne üretimi..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:46 ----------

Telefonu duydum da yağı ??

Çok geridesin..Ya acemisin..Ya da debriyajin bitik..:bounce:

debriyaj bitik ayarı bozuk kaçırıyor bide görmen lazım değiştiricez debriyajı bide stunt makinelerdelki gibi demirler kaynattırıcaz hem harekete yardımcı hemde koruma amaclı ondan sonra full koruma binicez ALLAH ne verdiyse avcılar sahil 3.5 km

saygılar...

ipone yağı yıldız'daki ulusan'danmı aldın? Yanlış hatırlamıyorsam 30TL idi.
İzlenimlerini ileri zamanlarda aktarırsan sevinirim.
Benimde aklımda olan bir marka.

iphone ile alakası yok "ipone" bu
http://iponeturkiye.com/

AydoğanX, biliyorum şaka yapayım dedim..:queen::queen:

Evet 32 TL../lt fiyatı...

15-40 değilde 10-40 castrol daha uyugn değil mi..?

Son düzenleme:
AydoğanX, biliyorum şaka yapayım dedim..:queen::queen:

Evet 32 TL../lt fiyatı...

15-40 değilde 10-40 castrol daha uyugn değil mi..?

koyduğum yağ bu değil yalnız bu resimdeki daha hızlı ve güçlü, devirli makinalara koyulan bir yağ ybr ye gerek yok.benim ki diğeri 10w 40 ama r4000s değil katana olması lazımdı ismi :silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:58 ----------

ipone yağı yıldız'daki ulusan'danmı aldın? Yanlış hatırlamıyorsam 30TL idi.
İzlenimlerini ileri zamanlarda aktarırsan sevinirim.
Benimde aklımda olan bir marka.

iphone ile alakası yok "ipone" bu
http://iponeturkiye.com/

dostum ulusan da var sadece dediğin gibi.oradan aldım 30 tl ve firma bildiğin gibi sadece motor yağı üreten bir firma(fransız).izlenimlerimi daha sonra aktarmaya devam edeceğim :)bence sende denemelisin hem içindeki katkılardan dolayı daha fazla km yapabilirsin mesela ben dediğim gibi 3000km yapmayı düşünüyorum değiştirmeden.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:00 ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:44 ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:46 ----------

3000km çok mu sence?bu firma sadece motor yağı üreten bir firma ve aldığım şahısa sordum niye daha pahalı diye? hem kaliteli bir mal hem içerisinde özel katkılar var hem de daha uzun süre kullanırsın yağı dedi.yani fiyat/performans açısından castrolden çok da bir farkı yok gibi geliyor bana. bekleyiz göreceğiz

bende bundan koyuyorum normalde ama kışın ilk çalışma problemi hissettim sanki o yüzden incelttim 10w 40 a döndüm.castrol normalde hem ucuz hem kaliteli ama marka çok ürün çok denemek lazım değişik şeyleri de.

misal son gittiğim usta "ben mobil koyuyorum motorlara" dedi.tamamen tercih meselesi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:54 ----------

Valla bence 3000 km çok motor için... Gerek yok sonuçta motor...Bence 2000 km idealdir..

bu dediklerini newceri duymasın :) kitapcık da 6000km yazıyo diye bu şekilde değiştirilmesini savunuyor bu topiğin eski sayfalarında da konuşmuştuk bunun hakkında uzun uzun :)

siz kaç km de değiştiriyorsunuz?

bende bundan koyuyorum normalde ama kışın ilk çalışma problemi hissettim sanki o yüzden incelttim 10w 40 a döndüm.castrol normalde hem ucuz hem kaliteli ama marka çok ürün çok denemek lazım değişik şeyleri de.

misal son gittiğim usta "ben mobil koyuyorum motorlara" dedi.tamamen tercih meselesi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:54 ----------

bu dediklerini newceri duymasın :) kitapcık da 6000km yazıyo diye bu şekilde değiştirilmesini savunuyor bu topiğin eski sayfalarında da konuşmuştuk bunun hakkında uzun uzun :)

siz kaç km de değiştiriyorsunuz?

bugüne kadar 2500km nin üzerine çıkmadım.2000km devirince ilk fırsatta değiştiririm.

Bu motor yağı konusunu uzun uzun konuşmuştuk geçmişte.
Kısaca düşüncemi belirteyim.
Yamaha 2005 ve sonrası modellerde API standardında SE ve üstü yağ kalitesinde yağ kullanılmasını ve 6.000 km bir değiştirilmesini istemiştir. Bu SE yağın içindeki katkılarla yağın kalitesi, ömrü artırılmıştır. (sentetik ve yarı sentetik denilen yağlar.)
Fakat 2004 ve öncesi ybr lerden API standardında SE kalitesinden düşük sentetik olmayan yağ tavsiye edilmiş ve her 3.000 km de veya her 3 ayda bir değiştirilmesi gerektiği söylenmiştir. Sentetik olmayan bu yağlar bozulma yaptığından dolayı.
3.000 ve altında değiştirme görüşü bu sentetik olmayan yağlar için gecerli ve doğru bir karardır.

Sonuç olarak kullandığın yağın kalitesine göre yağ değiştirmeniz gerekiyor. Ve tavsiye edilen yağ dışında kullanılması motorun çalışma sistemine olumsuz etkide bulunuyor.

2005 ve sonrası ybr kullanıcılarının Api standardında SE kalitesi ve üstü yarı sentetik yağ kullanarak her 5-6 binde veya senede 1 kez değiştirmelerini tavsiye ederim.

Dünya hızla tükeniyor bunuda unutmamak gerekiyor.

bu sene 0w30 tam sentetik yağa geçtim. Allah sizi inandırsın bir kış boyu jiklesiz motor çalıştı. yağ ince olduğu için sabahları tek marş çalışıyor. yağın fiyatı çok pahalı yalnız
sm ydi sanırım standardıda

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:05 ----------

aass.jpg

la bu fiyata motor rektefe edilir be:queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:08 ----------

1.jpg

yarış esnasında motorun ne kadar ısındığını düşünün bu yağlar yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor performansı arttırıyor tüketimi düşürüyor. sürtünmeyi biraz daha azaltıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:11 ----------

s.a ybr ci arkadaşlar herkese günaydın topiği biraz renklendirelim sabah sabah :)

Tony Montana ağam aman Caner ağam:p tek teker yakışmış

Son düzenleme:
bu sene 0w30 tam sentetik yağa geçtim. Allah sizi inandırsın bir kış boyu jiklesiz motor çalıştı. yağ ince olduğu için sabahları tek marş çalışıyor. yağın fiyatı çok pahalı yalnız

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:05 ----------

aass.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:08 ----------

1.jpg

yarış esnasında motorun ne kadar ısındığını düşünün bu yağlar yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor performansı arttırıyor tüketimi düşürüyor. sürtünmeyi biraz daha azaltıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:11 ----------

Tony Montana ağam aman Caner ağam:p tek teker yakışmış

eyv abicim sağolasın bugün bayrak çalıştık ve başardık yakında bayraklı resimleride paylaşacapım ;) :rendeer:

aass.jpg

1.jpg

osmaniyeli bahsettiğin mobil 0w 30 yağ kaç tl?
o 210 tl olan ipone 0w 40 yağ 4lt yalnız yani 1 lt si 52.5tl gibi bir fiyata geliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar