Hocam sende ybr 125 yok mu?
Durum benim anlattığım gibi mi?
ybr 125 var ve düzde 110 ile 115 görüyor....
Hocam sende ybr 125 yok mu?
Durum benim anlattığım gibi mi?
Vitesli acemisi olduğum için mi..?
Scoterdan vitesliye yeni geçtim.. Hız meraklısı değilimde zorlanıyor gibi geldi..
3 ten 4 e hakkını vererek geçsem 5 te daha hızlı olur mu??
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:22 ----------
Ne diyorsunuz redline mi?
Scooter ile 10 sn de 100 km ye çıkoyodum abiler..??
senin scooter'ın ibresinin fazla gösterdiğini göz önüne alarak (ki bütün çinliler fazla gösteriyor) bence 85 falan dı 10 sn. de yaptığınız hız :mrgreen: bir de scooter nispeten daha sessizdir, ybryi bağırtıyormuş gibi gelebilir size ve yüksek devir yapmadığınız için tamamlayamamıştır hızını. lastikler, yağ, filtre ve bujinin durumu 95+ km/s için önemlidir.:bounce: kazasız sürüşler, ben bir defa 129 km/s görmüştüm 2 kişi ama normalde 110u öldürmüyor.
not: 135 km/s gören (bir defaya mahsus) newçeri arkadaşımız var, bi servise uğrayın bence :rendeer:
İşte güzel açıklama bu..Bencede yeni vitesli tarzına geçiş şu ihtiyarı şaşırttı..:cat::queen:
Birde ayak freni sizde hemen basınca duruyor mu? Biraz boşluk var gibi bende ne bilim 5 cm aşağıya indirince tutması normal mı??
çok da sıkı olmasın ama o kadar da gevşek olmasın, arka tekeri kilitlemek istemeyiz çünkü.
Onunda ayarı mı var... Cahillik işte...:cat:
Nasıl yapılıyor ayarı..
Benim ki bayağı aşağıda ozaman.. Yatmış motor 6 aydır..Bakım bakım şart..banada eğitim şart..
İşte güzel açıklama bu..Bencede yeni vitesli tarzına geçiş şu ihtiyarı şaşırttı..:cat::queen:
Birde ayak freni sizde hemen basınca duruyor mu? Biraz boşluk var gibi bende ne bilim 5 cm aşağıya indirince tutması normal mı??
http://www.4shared.com/file/117026417/154e8ac1/08_YBR125_ED.html
Linkteki Ybr Kullanıcı el kitabında "Periyodik bakım ve küçük tamirler" kısmında istediğin ayarların tümü basit olarak anlatılmış.
Yeni ybr ci olarak Kullanıcı kitabcığının Tamamını okuduktan sonra motosikletin bakımının tamamını yapmanı öneririm. Takıldığın veya halledemediğin sorunlar için burdan yardım alabilirsin. Buji olarak ngk cr6hsa motor yağı olarakta castrol power 1 4T 10-40 la değiştirmeni öneririm. ve diğer bakımlar...(Kitabcıkta mevcut)
mrb arkadaşlar,
benim ybr125'in lastikleri hepten kabak oldu da bunları nerede ve kaça değiştirebilirim bir bilgisi olan vatantaş varsa beni ve motor sahibi arkadaşları aydınlatabilir mi?
teşekkürler...:silent:
Pirellinin MT 65 yeni bir lastiği var onu çok beğeniyorlar..:cat:
bir çok arkadaş pirelli kullanıyor ben de dahil. gayet memnunum.
frene güvenle basıyor viraja güvenle yatıyorsun. ıslak zeminden korkmuyorsun.
bu arada ayak frenli motorlara yeni alışanlara tavsiyem fren çalışmaları yapsınlar bol bol.
zira benim başıma bir iki kere geldi panik fren durumunda yanlış yapma ihtimali çok :cherry:
Arkadaşlar ybr de ön freni güvenle kullanabilirsiniz. Skoterler gibi kayma yapmaz. Fakat uslubunca kullanmak gerekir, elinizi alıştırıp %70 ön fren %30 arka fren şeklinde kendinizi ayarlayın. sürekli arka fren kullanan arkadaşlar arka tekerin çabuk aşınmasına neden oluyor. Ani frenler haricinde arka freni kullanmıyorum. Ön fren korkusu olan arkadaşlar yavaş yavaş alıştırma yaparak bu frenleme sistemine alışırsalar çok rahat ederler. Ön frene alışmış bir sürücü Ani durumlarda Ön ve arka frenle daha güvenli duruşlar yapabiliyor.
Yokuşta kalkma tekniğinden biraz bahsedebilirmisin..?
Yokuşta kalkma tekniğinden biraz bahsedebilirmisin..?
pirelli'nin namını çok duydum ama michelin alıcam :mrgreen: adamlar yapıyor yav. michelin diyorum... yoksa gerek yok mu? gerçekten pirelli mükemmel mi:silent:
not: tutarsız davranışlar içinde olduğumu düşünmeyin, lastik konusunda kafam çok karışık...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:56 ----------
önce arka sonra öne basılırsa çok daha etkili bir frenleme oluyor çünkü ağırlık merkezi bir anda öne kayıp ön çatal kilitlenmiyor...:bounce: tabi yeterli zaman varsa:queen::queen::queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:58 ----------
arka frene basılı tut, yavaşça gaz ver ve debriyajdan elini yavaş yavaş çek. ama dikkat et ybr nin kavraması bir anda şak diye oturur :queen: o yüzden motor hareketlenmeye başladı mı yavaşça ayak frenden çekilecek:cat:
ne güzel alet şu ybr yav... bir zamanlar cbf diye çok diretmiştim ama şimdi memnunum... gerçi hala cbf'e ait bir ukte var ama fazer S2 ile halledeceğim onuda :mrgreen:
Şunu çok bilimsel anlatın yani yokuşta kalkışı
Mert abi YBRen hayırlı olsun buradaki YBR ci arkadaşlara da kolay gelsin çünkü artık Mert abi bi YBR ci :queen: