Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Slm arkadaslar bende 2004 model ybr var ve motorla bı sure sonra gezınce yanı ısınınca buyuk oranda performansı dusuyor ozellıkle cekısı dusuk ısınınca ıyıce dusuyor bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerek acaba??

motosikletinin bakımı tammı?? buji,hava filtresi,v.b..

pandam bi denem:cherry:

sen artık şu ybr ni alda tamamen gel bizim topiğe.

sana günde 20 mesaj beleş:p

la ybr topacinida karistiririm sonunda...

yok abi pony nin gazabına ugradık yoksa abdessiz motora elimi bile sürmem:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

senin elinden su icmem la ben ugursuz bereketsiz adam ariza sedat:p

Öldüm bu yorumuma hahahah :D

e ama ole ariza kelimesi karsiligi bizim sedat...Allahin delisi...:queen:

Kardeşim Domaniç'ten geliyordum.
sorma o gün Tavşanlı grubu epey dağınıktı. Bizimkiler piknikteydi. Gittim döndüm hemen.
En az bir hafta önceden plan yapmalı. Dur ben bir şeyler planlayayım.
Bu arada 4 yazısı yok foto :))
Avatarımı da değiştireceğim de epey yoğunum bu aralar.

masaüstü foto
büyüğü için kenara tıklayın.

ee bunun önünde 4 yazmıyo? :)
dün tunçbilekten geçtin yanımızdan tam tesisat nerden geliyodun tek başına.
sen böyle tek başına ayrılık yaparsan biz ybr cileri zor toplarız:cherry:
senin arkandan bizde çıktık. eskişehire gidem diyoduk kütahya fuar a gittik.
dünde amma soğuk vardı donduk resmen. havalar soğumaya başladı:pale:
bide avatarını değiştir bence 4 olsun:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:19 PM ----------

bizde ors iyisi diye taktık
tamirci abi sölemişti skf takalım diye.
bunlar bize ders olsun.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:32 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:26 AM ----------

o lastikleri aldığınız gün değiştirmeniz tavsiye ederim. ben ırc taktım arkaya vardı elimde. arka ve ön kışa doğru değiştireceğim nasipse.
acayip kayıyor sulu zırtlak zeminde. :cherry:

Arkadaşlar ben hayatımda bu kadar dandik lastik görmedim!!ybr city'nin orj lastiklerinden bahsediyorum :) hafif virajda motor savrulurmu !!! Yolda az birşey su görmesin dansöz gibi oynuyor yolda...Varmı aklınızdan geçen bir marka lastik (tavsiye)?? city kullanan arkdaşlar bu orj lastikleden memnunmusunuz ?

Arkadaşlar ben hayatımda bu kadar dandik lastik görmedim!!ybr city'nin orj lastiklerinden bahsediyorum :) hafif virajda motor savrulurmu !!! Yolda az birşey su görmesin dansöz gibi oynuyor yolda...Varmı aklınızdan geçen bir marka lastik (tavsiye)?? city kullanan arkdaşlar bu orj lastikleden memnunmusunuz ?

üzerindeki lastikleri eskitip yenisini alırsın o lastikler kuru zemınde ole kolay kolay kaymıyor ancak ısındıktan sonra tabiki, ayrıca ıslak zemindede gereken hızları korursan basına bela acacagını sanmıyorum eger ıslak yollarda cok kullancam diyorsan metzeller ile degiştirebilirsin pirelli ile yada baska marka..frenlemelerde biraz ötüyorlar :D

Slm arkadaslar bende 2004 model ybr var ve motorla bı sure sonra gezınce yanı ısınınca buyuk oranda performansı dusuyor ozellıkle cekısı dusuk ısınınca ıyıce dusuyor bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerek acaba??

Aklıma gelen ihtimaller;

Zengin karışım; Karbüratör ayarına baktırınız.
Fazla yağ; Maximum 1 lt olmalıdır.
Yüksek hararet; Motorun soğumasını engelleyen aksesuarlar varsa çıkarın, motor soğuyabilsin.

Başka nedenler de olabilir. Ben öncelikle bunlara bakardım.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Eski model yani uzay kafa olmayan ybr üretiliyor mu? Ayrıca ybr city çok pahalı geldi. Eski kafa ybrlerinde fiyatı aynı mı yoksa farklı mı olur? beldeyama.com 'da eski kafa ybr göremedim. yoksa üretilmiyor mu?

Motosikleti
Pulsar NS400Z
Eski model yani uzay kafa olmayan ybr üretiliyor mu? Ayrıca ybr city çok pahalı geldi. Eski kafa ybrlerinde fiyatı aynı mı yoksa farklı mı olur? beldeyama.com 'da eski kafa ybr göremedim. yoksa üretilmiyor mu?

uzay kafaların üretimi 2004 te durmuştu yuvarlak far geliyordu şimdi citylerde tekrardan uzaykafaya dönüldü

15 gün önce alanya side yaptım tek başıma ybr ile. kafama takıldı yazmadan danışmadan geçmeyeceğim. Ankara opette doldurduğum depo ile 440 km yaptım yedeğe geçmeden. Yedek dahil bi 530-540 yapardı diye düşünüyorum. Dönüşte Manavgat BP den doldurduğum depo 360 da yedeğe düştü bu ne yaman çelişkidir böyle anlayamadım. benzinden mi farketti acaba sürüş şekli gene aynı 80-90 km hız ile çok nadir 100 genelde 6500-7500 devir arası kullandım. Çok sevindim motorumun böyle yakmasına ama dönüşte hayal kırıklığına uğradım. Şimdi tekrar aynı opetten depoyu doldurdum 100 km olmasına rağmen ibre daha F nin üzerinde duruyor. Bana biri izah etsin lütfen bu işi.

15 gün önce alanya side yaptım tek başıma ybr ile. kafama takıldı yazmadan danışmadan geçmeyeceğim. Ankara opette doldurduğum depo ile 440 km yaptım yedeğe geçmeden. Yedek dahil bi 530-540 yapardı diye düşünüyorum. Dönüşte Manavgat BP den doldurduğum depo 360 da yedeğe düştü bu ne yaman çelişkidir böyle anlayamadım. benzinden mi farketti acaba sürüş şekli gene aynı 80-90 km hız ile çok nadir 100 genelde 6500-7500 devir arası kullandım. Çok sevindim motorumun böyle yakmasına ama dönüşte hayal kırıklığına uğradım. Şimdi tekrar aynı opetten depoyu doldurdum 100 km olmasına rağmen ibre daha F nin üzerinde duruyor. Bana biri izah etsin lütfen bu işi.
Tamamen benzinin kalitesinden kaynaklanıyor :cat:
Ben de bu yüzden istasyonu değiştirmiştim eskisi gibi kesik kesik çalışma sona erdi yani tamamen benzinin içideki pislik ve sudan kaynaklı oluyor...
Kaliteli benzinle 530 hatta daha fazla yapabilirsin Bi arkadaşım 560 km yamıştı 1 depoyla :wiinkk:

Tamamen benzinin kalitesinden kaynaklanıyor :cat:
Ben de bu yüzden istasyonu değiştirmiştim eskisi gibi kesik kesik çalışma sona erdi yani tamamen benzinin içideki pislik ve sudan kaynaklı oluyor...
Kaliteli benzinle 530 hatta daha fazla yapabilirsin Bi arkadaşım 560 km yamıştı 1 depoyla :wiinkk:

Arkadaşının aldığı istasyon hangisi acaba kafama göre bi tane istasyon bulamadım şimdiye kadar devamlı yakıt alabileceğim. Ankara da temiz benzin satan motoruna devamlı alan arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum. Benim aldığım yer Ankara gençlik parkından akm geçişte ışıklardaki opet

Arkadaşım da opetten kullanıyordu sanırım uzun yolda yaptı..
Ben ise shell den kullanıyorum ve 1 depo ile 514.5 km gittim nerdeyse 2 3 hafta sürdü bitirmem :)
Uzun yolda değildi yani nerdeyse hergün ısıtma açıldı ,vs ..
Uzun yol olsaymış bir de o zaman dşünün :)

Arkadaşım da opetten kullanıyordu sanırım uzun yolda yaptı..
Ben ise shell den kullanıyorum ve 1 depo ile 514.5 km gittim nerdeyse 2 3 hafta sürdü bitirmem :)
Uzun yolda değildi yani nerdeyse hergün ısıtma açıldı ,vs ..
Uzun yol olsaymış bir de o zaman dşünün :)

Bişey daha Yedeğe kaçta düştün ve kaç km daha gittin En son dolduğumda 13 litre benzin aldı.

Tam olarak hatırlayamadım ama kesin olmamak kaidesiyle 430 sanırım..
Çünkü daha 1oo km götürür diye düşünüyordum yani 530 diye hesaplamıştım ama 514 te bitmişti...

şuan üretilmiyor. bayileri arayak 2008 modelinin sıfırını bulabilirsin. onlar yuvarlak kafa.

gecnlerde yanaha bayisinin önündeydim,birisi geldi ybr ile deponun içi küflen di deddi.

actılar baktılar bende baktım deponon içi sırf küf olmuş.

servis tekiler uzun süre depoyu full lemediğin için olmuş dediler.

ben de ybr aldığım dan beri 10 tl lik benzin koyuyorum.küflemir diye acıkcası korkuyprum.

sizinde başınıza geldimi böyle birşey??

gecnlerde yanaha bayisinin önündeydim,birisi geldi ybr ile deponun içi küflen di deddi.

actılar baktılar bende baktım deponon içi sırf küf olmuş.

servis tekiler uzun süre depoyu full lemediğin için olmuş dediler.

ben de ybr aldığım dan beri 10 tl lik benzin koyuyorum.küflemir diye acıkcası korkuyprum.

sizinde başınıza geldimi böyle birşey??

onun depoyu fullemekle alakasi yok bence içinde kalan benzinle motor uzun süre kullanilmazsa ancak o şekilde küf yapar 10 liralik benzinden bişey olmaz sürekli kullandiğin için o benzin deponun her yerine ulaşiyo yolda giderken sen merak etme

Teknik bilgilere küçük bir foto arası.

dscf1776w.jpg

dscf1779m.jpg

dscf1784.jpg

dscf1791x.jpg

dscf1798.jpg

dscf1802t.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar