Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Slm arkadaşlar bıldıgınız uzere ankarada bulunmaktayım siyah olan ybremii boyatmak ıstıyorum ya sarı ya beyaza hangisi daha guzel gider Ankarada bıldıgınız boyatabılcegım yer varmı nekadara mal olur:)

tüm güzel cevaplarınız için canı gönülden teşekkür ederim..Allah hepimize kazasız belasız sürmek nasip etsin...

Predatör kazasız, belasız bol km ler yaparsın inşallah...

Predatör kaça mal oldu simdi ybr sana....

Son düzenleme:
hacı 3850TL'ye aldım herşey dahil plaka ruhsat.5liralık bide kask veriyorlar saolsunlar:mrgreen:üstüne bi kappa çanta bide jant şeridi aldım 4 e geliyor işte hemen hemen.

szr

Bende bugün 500 km önce aldığım Castrol Magnatec yağını Yamalube marka 10w-40 4-S motoryağı ile değiştirdim ama motorumdaki vibrasyon ve debriyaj kaçırması ile ilgili emareler son bulmadı aklıma 2 şey geliyor;

1- Bu magnatec çok bileşenli ve yüksek teknolojili motorlar için üretilen bi yağ olması hasebi ile debriyaja zarar verdi ve yeni yağ katmama rağmen sorun çözülmedi;

2- Motorun km'si 15 bin'e yaklaştığından normal kullanım sonucu debriyaj kaçırmaya başladı;

Bir de arkadaşlar debriyajı kaçıran motorlarda vibrasyon artar mı; bende çok arttı ve motor gitmiyor hissine kapılıyorum ve bana hiç zevk vermiyor ayrıyeten zincirin bakımsız kalmasıda vibrasyonu tetikler mi? Tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim...

benm kullandıgım ybr lerde debriyaj kaçırmadıgı için bişe diyemicem ama castrol 20w-50 kullandıktan sonra vibrasyon azaldı ve vitesler kolaylaştı.tabi bizim buralar oldukça sıcak ondan biraz daha katı kıvamlı yağları tercih ediyorum.

Arkadaşlar İstanbul Anadolu yakasında bildiğiniz güvenilebilir ve iyi bir ybr ustası var mı?

2 resim arasındaki yedi farkı bulun :p

goruntu6404542916.jpg

goruntu6334550356.jpg

Bende bugün 500 km önce aldığım Castrol Magnatec yağını Yamalube marka 10w-40 4-S motoryağı ile değiştirdim ama motorumdaki vibrasyon ve debriyaj kaçırması ile ilgili emareler son bulmadı aklıma 2 şey geliyor;

1- Bu magnatec çok bileşenli ve yüksek teknolojili motorlar için üretilen bi yağ olması hasebi ile debriyaja zarar verdi ve yeni yağ katmama rağmen sorun çözülmedi;

2- Motorun km'si 15 bin'e yaklaştığından normal kullanım sonucu debriyaj kaçırmaya başladı;

Bir de arkadaşlar debriyajı kaçıran motorlarda vibrasyon artar mı; bende çok arttı ve motor gitmiyor hissine kapılıyorum ve bana hiç zevk vermiyor ayrıyeten zincirin bakımsız kalmasıda vibrasyonu tetikler mi? Tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim...

17 bin km aldıgım ybrnin. debriyaj kacırdıgını anladım.
nasılmı?

ısıklarda kalkıyor gaz ver allah ver gitmiyor gazı sonuna kadar cekıyorum debriyajı aniden bırakıyom tık yok aynı hızda yavasça artıyor.

debriyaj yaptırdım.

inan tekere kalkmasından korktugum için yavaş kalkmak zorunda kalkıyorum debriyajı aniden bıraktıgım an şimdi fırlıyor makina..

büyük değişim gordum. özellikle yakıt hemen düştü. ve yokusları hiç zorlanmadan 3. viteste cıkıyorum

ne yağ konuldu bilmiyorum.

fadıl motorcu göçmen yamalubemi kullanıyor ? belki sen orda değişim yaptırmışsındır ben görmedim ne koydular sormakta aklıma gelmedi ama yaz geldi bende yağı değiştirmeliyim.

ne koyayım yağ ?

sorun ney hirkil belki yardimiiz dokunur:wiinkk::rendeer:
öncelikle ilgin için çok teşekkürler:rendeer:
daha önce bahsetmiştim belki okumussundur. 80km ve sonrasında ayaklıklar tak tak tak diye hafif vuruyor. rulmanlardan şüphelenmiştik değiştirdik ama sorun çözülmedi. bi ustaya göstereyim dedim bende sence ne olabilir hiç senin başına geldi mi veya duydun mu?
bugünde öğleden sonra düşündüm acaba lastik veya jant eğik olabilir mi ondan yapabilir mi??? yada zincirden ??? :silent::silent:

öncelikle ilgin için çok teşekkürler:rendeer:
daha önce bahsetmiştim belki okumussundur. 80km ve sonrasında ayaklıklar tak tak tak diye hafif vuruyor. rulmanlardan şüphelenmiştik değiştirdik ama sorun çözülmedi. bi ustaya göstereyim dedim bende sence ne olabilir hiç senin başına geldi mi veya duydun mu?
bugünde öğleden sonra düşündüm acaba lastik veya jant eğik olabilir mi ondan yapabilir mi??? yada zincirden ??? :silent::silent:

seninle buluştuğumuz mekanda tekrar bir görüşelimde bakalım neymiş bu ses:wiinkk:

Erhan göçmene gitme,öyle esnaf olunmaz 20-25 ytllik debriyaj balatasını 45 satıyolar :pr:
Yamalube torbalıda bi ara vardı serviste ama kalmamış ellerinde,sitesinde şimdi baktım da 10-40 / 20 -50 ybr için önerilen yağlar ...
Ben aldığımdan beri castrol actevo 20-40 kullanıyorum

Bugün pompacı bi arkadaşla konuştumda o da 10-40 yağ koyduktan sonra motor gitmemeye başlamış... Yani debriyaj sıyırma problemi..

Erhan göçmene gitme,öyle esnaf olunmaz 20-25 ytllik debriyaj balatasını 45 satıyolar :pr:
Yamalube torbalıda bi ara vardı serviste ama kalmamış ellerinde,sitesinde şimdi baktım da 10-40 / 20 -50 ybr için önerilen yağlar ...

Bugün pompacı bi arkadaşla konuştumda o da 10-40 yağ koyduktan sonra motor gitmemeye başlamış... Yani debriyaj sıyırma problemi..

10 numara yağ çok ince,mutlaka sorun çıkartır

göçmen şerefsiz ya. listeye bakmadan fiyat vermiyor.
ama debriyaj yaptırdım ben para vermedim. bi arkadaşıma iteledim iddaa ugruna =)

sanrım 120 tl falan ödedi :D

bende castrol actevo alayım 20-40 dediğin gibi o zaman deneyelim bu yaz :cat: ne kadar yağ ?

bu arada resimdeki farklar, temizledin mi zincir dişlimi aldın tereddüte kaldım :D

Son düzenleme:
Yaz için ince evet :cat: Bir de yüksek devirlere çıkınca ....
15 - 50 sanırım iyi tam sentetik repsol önerdi bi usta ama bence 25 ytl çok
mobil 15-50 var kullanan var mı acaba nasıldır

elf kullandim 15- 50 cok güzel yagdi hiç sikayetim olmadi o yagdan en son aldigimda 13 liraydi sonra zam geldi 15 oldu bi dahada almadim şimdi yeni bi yag deniyorum sizler için kalitesinden memnun kalirsam sizlere öneriirm ama benim motor kitlerse rezil edecem:queen:yagi

bende castrol actevo alayım 20-40 dediğin gibi o zaman deneyelim bu yaz :cat: ne kadar yağ ?

bu arada resimdeki farklar, temizledin mi zincir dişlimi aldın tereddüte kaldım :D

Actevo bugün denk geldi sanayiden 10a ucuz aldğımı sanıyordum ama kipada 9 tl miş:)
Bu arada yok zincir dişlileri değiştirdim sonunda :p
elf kullandim 15- 50 cok güzel yagdi hiç sikayetim olmadi o yagdan en son aldigimda 13 liraydi sonra zam geldi 15 oldu bi dahada almadim şimdi yeni bi yag deniyorum sizler için kalitesinden memnun kalirsam sizlere öneriirm ama benim motor kitlerse rezil edecem:queen:yagi
Bak bizim buradaki benzinhane 10 sene eveline kadar elfti sonradan değişti falan.. O firmanın piyasan kalktığını sanmıştım :)
Bi yerlerde de agip 15-50 önerildiğini görmiştüm

Bu bulmacayı pazar günü çözeriz artık :cherry:

Hade anlatıyorum 3 harffff 1. kelimeee ::23343:: :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar