Bende bugün 500 km önce aldığım Castrol Magnatec yağını Yamalube marka 10w-40 4-S motoryağı ile değiştirdim ama motorumdaki vibrasyon ve debriyaj kaçırması ile ilgili emareler son bulmadı aklıma 2 şey geliyor;
1- Bu magnatec çok bileşenli ve yüksek teknolojili motorlar için üretilen bi yağ olması hasebi ile debriyaja zarar verdi ve yeni yağ katmama rağmen sorun çözülmedi;
2- Motorun km'si 15 bin'e yaklaştığından normal kullanım sonucu debriyaj kaçırmaya başladı;
Bir de arkadaşlar debriyajı kaçıran motorlarda vibrasyon artar mı; bende çok arttı ve motor gitmiyor hissine kapılıyorum ve bana hiç zevk vermiyor ayrıyeten zincirin bakımsız kalmasıda vibrasyonu tetikler mi? Tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim...
Arkadaşlar İstanbul Anadolu yakasında bildiğiniz güvenilebilir ve iyi bir ybr ustası var mı?
öncelikle ilgin için çok teşekkürler:rendeer:sorun ney hirkil belki yardimiiz dokunur:wiinkk::rendeer:
öncelikle ilgin için çok teşekkürler:rendeer:
daha önce bahsetmiştim belki okumussundur. 80km ve sonrasında ayaklıklar tak tak tak diye hafif vuruyor. rulmanlardan şüphelenmiştik değiştirdik ama sorun çözülmedi. bi ustaya göstereyim dedim bende sence ne olabilir hiç senin başına geldi mi veya duydun mu?
bugünde öğleden sonra düşündüm acaba lastik veya jant eğik olabilir mi ondan yapabilir mi??? yada zincirden ??? :silent::silent:
Erhan göçmene gitme,öyle esnaf olunmaz 20-25 ytllik debriyaj balatasını 45 satıyolarr:
Yamalube torbalıda bi ara vardı serviste ama kalmamış ellerinde,sitesinde şimdi baktım da 10-40 / 20 -50 ybr için önerilen yağlar ...
Ben aldığımdan beri castrol actevo 20-40 kullanıyorum
Bugün pompacı bi arkadaşla konuştumda o da 10-40 yağ koyduktan sonra motor gitmemeye başlamış... Yani debriyaj sıyırma problemi..
Erhan göçmene gitme,öyle esnaf olunmaz 20-25 ytllik debriyaj balatasını 45 satıyolarr:
Yamalube torbalıda bi ara vardı serviste ama kalmamış ellerinde,sitesinde şimdi baktım da 10-40 / 20 -50 ybr için önerilen yağlar ...
Ben aldığımdan beri castrol actevo 20-40 kullanıyorum
Bugün pompacı bi arkadaşla konuştumda o da 10-40 yağ koyduktan sonra motor gitmemeye başlamış... Yani debriyaj sıyırma problemi..
10 numara yağ çok ince,mutlaka sorun çıkartır
Yaz için ince evet :cat: Bir de yüksek devirlere çıkınca ....
15 - 50 sanırım iyi tam sentetik repsol önerdi bi usta ama bence 25 ytl çok
mobil 15-50 var kullanan var mı acaba nasıldır
2 resim arasındaki yedi farkı bulun
![]()
![]()
bende castrol actevo alayım 20-40 dediğin gibi o zaman deneyelim bu yaz :cat: ne kadar yağ ?
bu arada resimdeki farklar, temizledin mi zincir dişlimi aldın tereddüte kaldım![]()
Bak bizim buradaki benzinhane 10 sene eveline kadar elfti sonradan değişti falan.. O firmanın piyasan kalktığını sanmıştımelf kullandim 15- 50 cok güzel yagdi hiç sikayetim olmadi o yagdan en son aldigimda 13 liraydi sonra zam geldi 15 oldu bi dahada almadim şimdi yeni bi yag deniyorum sizler için kalitesinden memnun kalirsam sizlere öneriirm ama benim motor kitlerse rezil edecem:queen:yagi
Bu bulmacayı pazar günü çözeriz artık :cherry: