Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

İmdaaaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bıktım far ampulü değiştirmekten.
lütfen bir el atın şuna. osram denedim philisps denedim çin malı denedim hepsinin kısası yanıyor.
yuh bir anda sönüyor far.
şimdi dandik bir beyaz ampul adlım. şu mavi olanlardan.
ne olacak yani neden patlıyor bunlar?
nasıl çözüm bulurum. ben philips istiyordum.
sprodp215edf44c0aav2.jpg

h4 yapacaksin abi far kesme olayini kökten çözeceksin Narva 55/60watt ampüllle ybr sürüşü bambaşka:p:queen:

İmdaaaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bıktım far ampulü değiştirmekten.
lütfen bir el atın şuna. osram denedim philisps denedim çin malı denedim hepsinin kısası yanıyor.
yuh bir anda sönüyor far.
şimdi dandik bir beyaz ampul adlım. şu mavi olanlardan.
ne olacak yani neden patlıyor bunlar?
nasıl çözüm bulurum. ben philips istiyordum.
sprodp215edf44c0aav2.jpg

değil ampülü ben komple far tasıyla beraber değiştirdim:cat:

uzunları yaktığım zaman karşıdan gelenler selektör yapmaya başlıyor:)

h4 yapacaksin abi far kesme olayini kökten çözeceksin Narva 55/60watt ampüllle ybr sürüşü bambaşka:p:queen:

arayalım bakalım dediklerinizden h4 yapmak için duyu mu değiştirmek gerekiyor?
duy nasıl değiştireceğimi bilmiyorum bir de :)
değil ampülü ben komple far tasıyla beraber değiştirdim:cat:

uzunları yaktığım zaman karşıdan gelenler selektör yapmaya başlıyor:)

uygun tas nasıl bulacağız abi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar akünüzü kontrol edin.Suyu azsa veya artık şarz olamıyorsa voltaj fazlalıgını tesisata atar.şarz ı ölçtürün.ampuller BUUM.ikinci bir önemli nokta lastik hava basınçları.Fazla sarsıntı ampulleri zorluyor...ön farda 10 ytl lik le 5 ytl lik arasında aydınlatma farkı dışında ömür %20 den fazla degil.Kolay gelsin

Arkadaşlar akünüzü kontrol edin.Suyu azsa veya artık şarz olamıyorsa voltaj fazlalıgını tesisata atar.şarz ı ölçtürün.ampuller BUUM.ikinci bir önemli nokta lastik hava basınçları.Fazla sarsıntı ampulleri zorluyor...ön farda 10 ytl lik le 5 ytl lik arasında aydınlatma farkı dışında ömür %20 den fazla degil.Kolay gelsin

sizin dediğinizi de yapacağım.
bütün çareleri deneyeceğim.

Babaçi dostum merhabalar,
Uzun zaman olmasına rağmen , söylemiş olduğum gibi ybr'mi 1 ay önce aldım ve şu an 910km deyim.
Aksesuar olarak düşündüklerim:
1-Kappa KA660 ön cam siperlik (aldım)
2-Koruma demiri (aldım)
3-Yan Sehpa (aldım)
4-Topcase (aldım)
5-Lastikler (değişecek)
6-Yan soft çanta (alınacak)
7-Depo üstü çanta (alınacak)
8-El rüzgar koruma plastikleri (alınacak)
9-FAR (değişecek)

Senin de görmüş olduğun gibi , yardımına ihtiyacım var. Far olayını nasıl yapabiliriz , yardımcı olurmusun?

Babaçi dostum merhabalar,
Uzun zaman olmasına rağmen , söylemiş olduğum gibi ybr'mi 1 ay önce aldım ve şu an 910km deyim.
2-Koruma demiri (aldım)
3-Yan Sehpa (aldım)
4-Topcase (aldım)
5-Lastikler (değişecek)
6-Yan soft çanta (alınacak)
7-Depo üstü çanta (alınacak)
8-El rüzgar koruma plastikleri (alınacak)
9-FAR (değişecek)

Senin de görmüş olduğun gibi , yardımına ihtiyacım var. Far olayını nasıl yapabiliriz , yardımcı olurmusun?

öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah

5-lastikleri uygun fiyattan ırc'in ürettiği pony ile değişebilirsin,sedat57 ve ben aldık kullanıyoruz ben gayet memnunum
6-yan çantaların orjinalleri çok pahalı ve heryerde bulunmuyor.ben çin malı chopperlerde kullanılanlardan ikinci el aldım.Zımparalayıp boyattım ve kullanıyorum.
7-depo üstü çantamda var sirkeciden 60 tl ye almıştım

çantanın mıknatıslarını değiştirmenizi öneririm,ben çalışmayan harddiskleri söküp içersindeki manyetik mıknatısları kullandım,bağlamanıza bile gerek kalmıyor.
9-far olayını defalarca ampül değiştirmekten usanmıştım,oto elektrikçisi bir esnaf motorlarda kullanılan bir far tası getirmiş,gittim aldım fakat ne montaj deliği nede bi vidalama yeri vardı:)

tam 10 saat uğraşmıştım montaja,ve hallettim.kısalar öncekine nazaran iyi ama uzunları yaktığımda karşıdan gelen araçların gözünü alıyor.

aynı far tasını izmir üyelerimizden emre isimli arkadaşada yollamıştım,kendisi daha güzel montaj etmiş

montaj:pr:

Son düzenleme:
lastige söylenecek sözüm yok verdigim parayi fazlasiyla hak ediyor diyelim ama o lastige zam yapmasinlar:mrgreen::mrgreen:250 km sonra 4 bin kmdir kullaniyor olacagim:cherry:

......
....
..
?
Benim aksesuar listemde kappa çantadan sonra bu siperlik vardı
Siz nerden ne kadar aldınız bunu
.Nette tek sitede buldum o da 250.. ytl :pr::pr:
O kadar para vermem valaa

arkadaşlar bende ırc alacagım.. fena bir lastik değil........
Ben de var tavsiye etmem,ıslak zeminde o kadar iyi değil yani fiyatına göre iyi ama o fiyatı verdikten sonra biraz daha ekler metzeller alırsın :cat:

Ben de var tavsiye etmem,ıslak zeminde o kadar iyi değil yani fiyatına göre iyi ama o fiyatı verdikten sonra biraz daha ekler metzeller alırsın :cat:

metzellerin üzrine biraz daha ekler 600RR aliirm bende:queen::queen:

arkadaşlar 1 hafta bir motoru calıştırıyorum bugun nedense motoru vurdurmama ragmen calışmadı son bir kez daha deneyım dedım çalıştı sizce karburetordekı benzindenmı kaynaklanıyor yada bujileri mi değiştirmek lazım bujiyi takıp cıkardım herhangı bır sorun göremedım anlayan varsa yardım etsın plzzz

öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah

5-lastikleri uygun fiyattan ırc'in ürettiği pony ile değişebilirsin,sedat57 ve ben aldık kullanıyoruz ben gayet memnunum
6-yan çantaların orjinalleri çok pahalı ve heryerde bulunmuyor.ben çin malı chopperlerde kullanılanlardan ikinci el aldım.Zımparalayıp boyattım ve kullanıyorum.
7-depo üstü çantamda var sirkeciden 60 tl ye almıştım

çantanın mıknatıslarını değiştirmenizi öneririm,ben çalışmayan harddiskleri söküp içersindeki manyetik mıknatısları kullandım,bağlamanıza bile gerek kalmıyor.
9-far olayını defalarca ampül değiştirmekten usanmıştım,oto elektrikçisi bir esnaf motorlarda kullanılan bir far tası getirmiş,gittim aldım fakat ne montaj deliği nede bi vidalama yeri vardı:)

tam 10 saat uğraşmıştım montaja,ve hallettim.kısalar öncekine nazaran iyi ama uzunları yaktığımda karşıdan gelen araçların gözünü alıyor.

Güzel temennilerin için teşekkür ederim dostum.
Liste açıklamasında bulunduğun gibi:
5-Ben de lastikleri IRC düşünüyorum, ama üzerindekilerle biraz idare edeyim diyorum, ne de olsa makina yeni ve rodaj nedeniyle fazla risk taşımıyor.
6-Yan çantaları da soft düşünüyorum. Armode'nin olabilir. Kamp veya eşyanın çok olacağı gezilerde sele altına doğrudan takmayı sonrasında tekrar çıkartmayı düşünüyorum.
7-Depo üstü çantaya gelince , çantan güzel ve fiyatı uygun lakin benim düşündüğüm küçük bir şey. Sürekli kullandığım evraklar, cüzdan, cep telefonu v.b şeyleri koyabileceğim, aynı zamanda günlük kullanabileceğim bir çanta. Bel çantası düşünmüştüm fakat o da depoyu çizer diye vazgeçtim. Kappanın var ve çok beğendim fakat 50euro diyorlar.
9-Far'a gelince ; işte burda senin yardımına muhtacım dostum. Bu farı nasıl teğmin edebilirim, ben Bursadayım. Montajı sorun değil, imkanım mevcut.

Yardımların ve ilgin için tekrar teşekkür ederim.

Dostum, ben siperliği Bursa'dan 12 taksitle aldım. Fiyata gelince, malesef pahalı ama yeni modelini görünce hiç tereddüt etmeden 250tl/12 ye aldım. Nakit olsaydı 105euro ve biraz iskonto vardı.
Lastik konusunda da beni şüpheye soktun dostum.

Herkese yardımları için teşekkürler.

Kazasız, sağlıklı ve keyifli sürüşler dilerim.

Son düzenleme:
hatırlarsınız city ön panelini diğer eski ile değiştirirsek sorun olurmu diye yamahaya mail atmıştım gelen cevap şu;

YBR125 City modele, eski kasada yer alan far monte edilebilmektedir. Bu işlem, teknik açıdan herhangi bir sorun taşımamaktadır.

Talebinize ilişkin size en yakın lokasyonda bulunan Yamaha yetkili satıcımızla irtibat kurmanız tavsiye olunur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar