bu ne böle ya yazık etmişler motora:mrgreen:
abi helal olsun marmaraya açılacaksın yani![]()
arkadaşlar hepinize merhaba.biliyorsunuz marmok festivalinin tarihi belli oldu.geçen yıl çok istememe rağmen bir türlü denk getirip gitmek kısmet olmadı.bu yıl bir engel çıkmazsa inş.gitmeyi planlıyorum.ama evvela şu lastik işini halletmeliyim.biliyorum daha önce de yazılıp konuşulmuştu ama ben tekrar gündeme getirip, bilgi tazelemek istedim.orjinal lastiklerimi,tubles lastikle değiştirmek istiyorum.daha önce METZELLER ME22 ve PİRELLİ MT65 ön plana çıkmıştı.ama metzellerin iç lastikli,pirelli'nin ise tubles olduğu yazılmıştı.ben ADANA'dan çıkıp,datça'ya gelip ve gideceğim.güvenlik ve kafa rahatlığı ön planda olduğu için,tubles olsun istiyorum.bu yüzden PİRELLİ MT65 üzerinde yoğunlaştım.şimdi bu süre zarfında pirelli kullanan ve deneyimlerini benim ve diğer ybr'cilerle paylaşacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.deneyim,fiyat ve satış yerleri konusunda bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum.sevgilerimle.
YBR için önerebileceğiniz ayna var mı acaba? Ne kadar ayarlamaya çalışsamda kör noktaları engelleyemiyorum çok mu kalıplı adamım nedir?
Yeniçeri hocam sizin aynalar,koruma demiri falan çok güzel ekipmanlar,bana fiyat ve rakam belirtebilir misiniz?
Hocam bende ırc alacaktım ama sitesini bulamadım.:silent:Bayilerinin oldugu bi site vardı ama nerde kim bilir.MT 65 en az 90-100 Tl'dır.Boşuna bu kadar para ödeme derim.Ben değiştireli epey oldu.IRC aldım 50 TL.Aşağı yukarı 5.000 Km'dir kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.Bana göre YBR'de çok kaliteli lastik kullanmak öyle çok gerekli bir şey değil.Sonuçta yaptığımız hız belli.Ancak yine de kaliteye önem veriyorsan IRC üzerindeki orjinal lastiğinden çok kalitelidir.Lastiklerini tubiles yapmaya giriştiğinde karşılaşacağın en ciddi sorun janta uygun sibop bulmadır.Sakın jantının orjinalliği ile oynama.Biraz zor oluyor ancak uygun siboplar var.Ben daha önce Babaçi için fotoğraflarını da göndermiştim.Ancak şu an o fotoları tam olarak nereye gönderdiğimi hatırlamıyorum.Araştırıp bulabilirsin.
MT 65 en az 90-100 Tl'dır.Boşuna bu kadar para ödeme derim.Ben değiştireli epey oldu.IRC aldım 50 TL.Aşağı yukarı 5.000 Km'dir kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.Bana göre YBR'de çok kaliteli lastik kullanmak öyle çok gerekli bir şey değil.Sonuçta yaptığımız hız belli.Ancak yine de kaliteye önem veriyorsan IRC üzerindeki orjinal lastiğinden çok kalitelidir.Lastiklerini tubiles yapmaya giriştiğinde karşılaşacağın en ciddi sorun janta uygun sibop bulmadır.Sakın jantının orjinalliği ile oynama.Biraz zor oluyor ancak uygun siboplar var.Ben daha önce Babaçi için fotoğraflarını da göndermiştim.Ancak şu an o fotoları tam olarak nereye gönderdiğimi hatırlamıyorum.Araştırıp bulabilirsin.
ben jant deliğini genişletmeden yeniçeri abimizin yolladığı resimdeki sibob'un aynısını aldım ve taktım tanesi 5 ytl satılıyor.
fakat taktığım lastik hava kaçırıyordu bir türlü kaçağı bulamadık bende iç lastik taktım ve sorunsuz kullanıyorum
eğerki jant deliğini genişletseydim iç lastik takma şansım kalmayacaktı:cat:
teşekkürler babaçi.motorum henüz daha 1.400 km.de.peki bana şunu diyebilirmisin?(üzerindeki lastikleri aşınıncaya kadar,en azından MARMOK'a gidip gelinceye kadar kullan).yani acaba uzun yolda orjinal lastikleriyle sorun yaşarmıyım?
Aynen katılıyorum.Çok doğru yaparsın.Paranı boşuna harcama.sevgili YENİÇERİ ve BABAÇİ. verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum.bildiğiniz gibi MARMOK festivali 15-21 haziran'da.aslında daha 6 ay var.ben şunu demek istedim;bu kışı bu lastiklerle idare edeyim ve yazında MARMOK'a gidip geleyim(buradan yaklaşık 2700 km.),ondan sonra,yani kışa girerken lastikleri yenileyeyim.yanılıyormuyum?
kardeş ne yapiim.çok keyifli ve bir okadarda tecrübe olacağına inanıyorum.benim hazırlıklarım hemen hemen tamam.senide bekleriz.sevgilerimle.
ırc lastikte mutabıkız,ama hangi modeli ve kim nerede satıyor? ırc'nin sitesinde kommuterler için 5-6 çeşit model var.acaba hangisini kullandınız,tavsiye edersiniz?