CB650F bakabilirsinz
Merhaba arkadaşlar.
Yamaha XJ6 ve MT07 arasında kaldım.
Kesin olarak bu iki motor arasından birini alıcağım, fakat kararsızlık cidden beni kudurtuyor.
Kalbim mt-07'yi istemekte fakat XJ6'nın sesine hayranım, 4 silindirin rahatlığı ve sesi tarif edilemez bu yüzden aklım çok karışık yardımınızı istiyorum sizden.
Motorla uzun yola çıkmadım düşünmüyorumda ha gideceğim en uzun yok tekirdağ çorlu falan olur arkadaşımın yanına o kadar onun haricinde uzun yolla işim yok, şehir içi kullanıyorum full.
Mt 07 zaten şehir cambazı, arka lastiği, torku, özellikle görüntüsü ( çok önem veririm ) hafif ve çok kıvrak olması beni çok cezbediyor.
Ama xj6'da yamana atılıcak gibi bir motorda değil. Sesine hastayım görüntüsü mt 07 kadar olmasada yine iyi.
4 Silindir az yakan bir motorsiklet bulmak zaten zor bişiazda yakıyor.
Vergi muhabbetini bilmiyorum fakat mt 07'nin daha pahalı olucağını düşünmekteyim.
Şu anda çok kararsızım, xj6'nın kullanıcı yorumları 40-50 sayfa, mt 07'nin 300-400 sayfa kullanıcısı falan çok fazla.
Bir gezi yapalım kulübü varsa girelim desek hemen buluruz, xj6 öylemi değil bence. Adam bişi soruyor konuya, 3 ay sonra motoru alıp cevabı kendisine veriyor
Kalbimde ikiside var aslında fakat daha çok mt-07 istemekteyim. max verebileceğim ücret 21'bin tl 2 ci eline ve Xj6'yı buldum ilan bu:
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...3-model-sahibinden-xj6-makina-306547871/detay
5'bin lirada ekipmana gidicek. Çok kararsız durumdayım, xj6 alırsam pişman olmayacağım fakat mt 07 alırsam olurmuyum? veya beni xj6'dan daha fazla mutlu edebilicekmi?
Sonuçta bunlar naked motor öyle rüzgarmış top speed'miş bizlik değil.
40'dan 80'e, 100'den 150'ye torklanması bize zevk veriyor zaten. Bi bu bide ses önemli benim için, tork görüntü lastik mt 07.
Ses olarakta Xj6. Çok kararsız durumdayımbir el atın arkadaşlar, kullanan kardeşlerim abilerim bilgi verin beni iyi yönlendirin taraf tutmadan ona göre karar alıcam.
aynı ikilemde kaldım vakti zamanında. gittim xj6n aldım. hatta benden bahsetmişsin kendi soruyor kendi cevap veriyor diye. yine aynı ikilemde kalsam gider xj6 alırdım. ses konusunda zevkler ve renkler ayrıdır. bana kalırsa mt7 nin performans egzoz ile sesi acayip rahatsız edici, kulak tırmalıyor. mt7 sahipleri kızmasın fakat benim düşüncem bu şekilde. fulya da oturuyorum. 10 dakikada bir caddeden bir tane mt7 geçiyor çok rahat anlıyorum gürültüden. tofaş gibi herkesin altında var. fakat xj6 tekdüze 4 silindir sesi allahuekber dedirtiyor adama. millet ne geliyor lan öyle diye dönüp bakıyor arkasına. üstelik öyle herkesin altında görebileceğin bir alet de değil açıkçası. tabi bu durumun da bazı handikapları var. yedek parça stoğu yok, mecbur yurt dışından beklemek zorunda kalıyorsun. öte yandan da bilgi paylaşımı kısıtlı kullanıcılar arasında. şöyle latin amerikaya ve avrupaya baktığında aksine mt7 göremezsin, xj6 çok popülerdir. bu arada mt7 epey torklu makina, xj6 daha sakin, yormuyor adamı. istanbulda ikamet ediyorsan bir akşam uğra bir tur gezdireyim seni. karar vermende yardımcı olmak isterim.
2 yıldır xj6 kullanıyorum, 37 yaşındayım,
Xj6 biraz daha orta yaş segmentine hitap ediyor,
Konfor, titreşim olmamasi, kaslı görünüm, 4 silindirin asil sesi, vs vs
Motorum hiçbirzaman beni başka bir motora özendirmedi, imrendirmedi, memnunum,
Yakıt konusunda ise 3.8lt/100km ile 5.5lt/100km arası yakiyor.
Tavsiye ederim, pişman olan kullanıcı görmedim, forumlarda az konusulmasinin sebebi, kullanıcıları keyfini sürüyor, sorunu olmayınca pek konuşacak birşey olmuyor, foruma ugramiyoruzsevgilerle,,,
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------
Kendi yakıt testim, Xj6 ile
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.ne...=6a39db276781b61c2b91b88d6d9abaf0&oe=57CA8377
Simdi yine acicam agzimi, kotu yorum yapiyorsun diye uyari alicam,
Arkadasim, eger mt yada xj ayarina gelmis bir motorcu isen , bu soruyu sorman o kadar abes ki!! Bu tecrubede bir motorcuyum diyorsun, sonra mt mi xj mi dite sacma bir soru soruyorsun. Birbiriyle alakasiz klasmanda iki motosiklette, halen yok goruntu derdinde yok ses derdindesin.
Belliki pismemissin daha tecruben cok eksik, yoksa boyle bir soruyu kesinlikle sormaz, ne istedigini coktan bilirdin. Bence hicbirini alma,bu tecrubeyle o motorlara binilmez.
Simdi yine acicam agzimi, kotu yorum yapiyorsun diye uyari alicam,
Arkadasim, eger mt yada xj ayarina gelmis bir motorcu isen , bu soruyu sorman o kadar abes ki!! Bu tecrubede bir motorcuyum diyorsun, sonra mt mi xj mi dite sacma bir soru soruyorsun. Birbiriyle alakasiz klasmanda iki motosiklette, halen yok goruntu derdinde yok ses derdindesin.
Belliki pismemissin daha tecruben cok eksik, yoksa boyle bir soruyu kesinlikle sormaz, ne istedigini coktan bilirdin. Bence hicbirini alma,bu tecrubeyle o motorlara binilmez.