Güzel kardeşim, okumaya öğrenmeye meraklı bir kardeşimizsin belli. Konuları takip etmişsin, motosikletleri iyi takip etmişsin. Milletin nerede ne sıkıntısı var diye kendi yazdıklarından okuyup çıkarımlarda bulunmuşsun.Bunlar güzel şeyler. Bunun haricinde boyun uzun, gücün kuvvetin yerinde, hani alacağın makinenin ağırlığı konusunda da bir sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum, bu da senin için bir avantaj.
Ama, profilini açtım, açtığın başlıklara baktım. daha 20 gün önce 250 cc motor alacağım diye başlık açmışsın. Orada konu 250 den çıkmış 390 lara, 500 lere gelmiş. Şimdi de xj6-mt07 diye açmışsın, burda da konu onlardan geçmiş mt 09 lara gelmiş. Total tecrüben de 150 cc lik makine ile 10.000 km. Şimdi okumayı öğrenmeyi seven, gücü kuvveti de yerinde biri olarak avantajların var ama, bak hedef eğrin devamlı yukarı çıkmış, üstelik daha hiçbirini adam akıllı kulllanıp görmeden.
Benden sana, hani senin iyiliğini isteyen bir olarak bir tavsiye yazayım buraya, yaparsın yapmazsın sana kalmış. Ama bence kardeş, sen önce 150 cc ile yapamayacağın bazı seri kalkışları, ani hızlanmaları sana yaşatacak, ama xj 6 mt07 falan kadar da güçlü olmayan daha düşük seviyede makineleri düşün. Hayat daha uzun, 21 yaşındaymışsın daha. Çok da acele etmene gerek yok yani. Hem canına, hem cebine ağır yükler bindirecek hareketler yapmamalısın bence. Hayırlısı olsun kararın.
Evet hepsinin farkındayım yaptığım yanlış, 150cc'den 900'e atlamak çok büyük sorumluluk gerektiriyor ama ben sakin bir kullanıcıyım, yol boşsa basmam gerekiyorsa basıyorum çünkü ben arkamda ki kişileri düşünerek her zaman hareket ettim her konuda. Kendimi hiç bir zaman düşünmedim düşünmemde.
250cc alıcaktım fakat artçı ile bizi zorlayacaktı o yüzden biraz yükseklere bakmaya çalıştım daha sonrasında CB500F'de karar kıldım.
Yalnız atladığım bir konu vardı tasarım olarak 2016 üretimlerinde makyaj yapılmış ve o tasarım olanlar bana hitap ediyordu.
Sıfır fiyatı 26 civarlarında yani mt 09 parası tracer parası bu 26 lira, ve bunun sigorta kasko plaka ruhsat ıvırtısı koruması takozu falanı var 30 lara yaklaşıcaktım.
2 ci el 2016 satılmadığı için mecbur olarak yukarıya bakmaya başladım. Zaten benim ehliyetim 35kw üzeri motorsiklet desteklemiyor.
Ben yinede işimi riske atıcam sonuçta bana girecek ben ödeyecem bunu göze alaraktan böyle manyaklık yapma kararı aldım.
Kalkıp cb500f'e mt 09dan fazla para veremem. 21'e xj6 alıcaktım sorunlar yaşadım, üzerine 2 daha koyup mt 09 almak varken aşağılara inmek istemiyorum.
Elbette elimin altında öyle bir güç olması çok hoş ama bu her saniye atraksiyon yapıcağım anlamına gelmiyor zaten ş.içi'de 150cc motorum ile 90 ları geçemiyorum yol yetmiyor ki 90'a çıkmamızla 50 lere inmemiz bir oluyor çünkü yol yok her yer trafik ş.içi basılmaz zaten.
Motor bir tutku bir aşk işi ben çocukluğumdan beri istiyorum, 12 kere düştüm 2 tane kaza yaptım her düşüşümüde saydım, tam ekipman olduğum için hiç bir zarar almadım sadece 7 ci düşüşümde motor ayağıma düştü kaydım, ayağım ezildi azıcık o kadar.
Bazı konularda da tecrube kazandım 15 binlere gidiyorum ve motoru bulup alana kadar 20-25 bin km tecrubem olucağını düşünüyourm.
Zaten mt 09 ile benim gidebileceğim yerler belli, biz nargile manyağıyız 3 yıldır içiyoruz, bebek, ortaköy, beşiktaş, (hasköyde bir yer çok iyi yapıyor) genelde böyle yerlere gider motorları çeker nargile içeriz, oturur muhabbet ederiz. Sevdiceklerimizi evlerine sağ salim ulaştırdıktan sonra gece gazlamalarına geçeriz 11'den 1 lere kadar, çünkü yollar o zaman boş oluyor ve şu altımızda ki zerre güvenli olmayan makinalar ile neler yaptık neler yaşadık yani en zorundan öğrendik, frensiz motor sürdük, dengesiz motorlarla viraj yaptık neler neler yaşadık
Allahtan canımıza bişi olmadı mala geldi hep, artık yetmiyor bize böyle büyük şeyler istiyorum (motor olarak trollemeyin hemen

)bu yüzden
aldığım zaman böyle of ya 2 yıl sonra tekrar büyüteyi mbari diyebileceğim bir makina olmasını istemiyorum.
Mt 07 o kadar olmasada mt 09 beni diğer motorlara özendireceğini sanmıyorum. Zaten SS bana göre değil ee mt 09'u ezebilecek Mt 10 var, kawa z1000 falan var onlarda benim cebimin baya üstünde onlara gücüm yetmez hali ile mt 09 ile mutlu olucam ben mantıken, hem artçısıda daha rahat gözüküyor mt 07'ye göre.
2 Bin lira vericez fazladan yapıcak bişi yok.
Yorumunuzu beni sevdiğinizi hayatımı bazı şeyleri düşünerek böyle bişi yazdığınızı anlıyorum, çoğu motorcu abilerimde bana böyle söylüyorlar devamlı hatta çoğu kafama bile vururlar böyle motor alıcam dediğimde, ne kadar tecrubesiz gözüksemde kendimce kendimi dizginleyebilen biriyim, çünkü dediğim gibi arkamda ki kişileri düşünüyorum. Kimseye acı yaşatmaya hakkım yok, o yüzden mt 09'mu alır sakin sakin şeklimi yapar elimin altında ki gücü hissederek gider nargilemi içerim gezerim zamanı gelir geziye gideriz arkadaşlarla ama hepsi sakin arkadaşlarımdır.
Öyle manyak apaçi karekterlere ve kişiliklere sahip değiliz olmayıda düşünmüyoruz bir yararı yok, işte caddelerde tek tekerler, drift yapmalar falan uzaktan bakınca hoş gözüksede böyle şeyler bizim gruba her zaman ters gelmiştir. Bizler ağır abi tadında takılan gençleriz.
İçimizide motorlarımız gösteriyor işte

hadi hayırlısı mt 09 alıyorum o adam satmaz ise yakın süre içerisinde.