Bazı değişiklikler olmuş duyduğum kadarıyla.(Elektronik bileşenlerde. Beyin v.s.) Fakat bunlar dışarıdan görülebilecek şeyler değil. Yapılması gereken önemli değişiklikleri bir tık üst model olan XMAX'ta bile yapmıyorlar. O nedenle bir şey beklememek lazım. (Örneğin kaliteli arka süspansiyon sadece TMAX'ta var.)
Değişiklik yapmamaları benim gibi motorunu uzun süre elinde tutanlar için daha iyi aslında. Motorum 4 yılda güncelliğinden hiçbir şey kaybetmedi
Bu arada XCITY250 servis manual'ini kitap olarak bastırdım. Tam 330 sayfa. Bu kitaptaki bilgilerle motoru en küçük parçasına kadat dağıtıp toplamak mümkün. Tabii yerseJapon farkı işte burada. Her somununa kadar tork değeri kitapta var. Örneğin serviste "Arka fren diski aşınmış. Değişecek" dediler. Kitaba baktım. "4,5 mm. ye düşünce değiştir" diyor. Ölçtüm. 5mm. geldi. 5-6 ay daha kullanacağım. Hatta ukalalık yapmak bile aklıma geliyor.
Serviste usta "ön amotrisörde 200cc yağ olur" demişti."Hayır 207 cc" diyecektim. Son anda kendimi frenledim. "Ukalalık yapma !" diye.
https://sporcu.files.wordpress.com/2016/05/p_20160515_102457.jpg
bende pdf şeklinde attım iş yerindeki bilgisayara canım sıkıldıkça açıp okuyorum