yamaha X-Max 250 vs Piaggio X8 200

merhaba fuar yaklaştı ve sonunda bu iki model arasında seçim yapacağım. fiyat ikisinde de 7000 YTL, ikisi de 20 HP.. ikisi de hoş görünüyor, yedek parça, servis vs.. siz olsanız tercihiniz hangisi olurdu? teşekkürler.. :silent: :)

bir arkadaş sormuştu bunu. ve bende

cunuvar' Alıntı:
Yamaha x-max 250 ye ne dersiniz?

bence piaggio X8 al. 1.300 ytl fark var ama fazlasıyla değer o miktara.

param yamahaya yetiyor dersen bulabilirsen temiz bir 2. el bi piaggio X8 alırsın.

yamaha x-max hakkında bi fikrim yok. bu x-max:
X-MAX250__ride_rhs_bg.jpg

PİAGGİO X8 de bu:
Piaggio%20X8%20200_125_2.jpg

x8.jpg

piaggio-X8.jpg
x8_45.jpg

fiyatı:8.300 ytl

Ortopedist' Alıntı:
siz olsanız tercihiniz hangisi olurdu?

Ben olsaydım, aylardır araştırıp, forumları okuyup, bir çok defa forumlardan fikir sorduktan sonra seçenekleri de iki adete indirebilmişsem eğer.....

Seçimim, "kendi seçimim" olurdu ! :bounce:

teşekkür ederim :) 0 km 2005 X8 6.800 YTL olmuş sanırım, Sahibinden.com'da Bahçelievler Motovizyon'un indirim yaptığını gördüm.. sanırım sende de büyük tekerli bir scooter var, Yamaha X-Max ın da ön teker çapı 15 inch, arka teker ise 14 inch. X8 de ise 13 inch var. Sizce büyük teker avantaj mıdır? Virajlarda çukurlarda etc.. Güzel bir pazar günü dilerim :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yamaha X-Max al kesinlikle, geçenlerde bir sitede gördüm, Almanya'da X9-250, BEverly 250 gibi 250 lik birçok scooter arasında yapılan testte birinci seçilmiş. 15" jant tabiki avantaj. Ben motoru yakından inceledim, videolarını da izledim, kesinlikle X-Max derim.. Sele altını gördüm, resmen araba bagajı gibi :) Oturuş pozisyonu çok rahat.. Çok tok ve güzel bir sesi var..

Bu da videoların olduğu link. Çok faydalı bilgiler edineceksin. http://yamaha.lulop.com/post.php/3114

Son düzenleme:
büyük lastik kesinlikle bir averaj ve bazen hayatını kurtarabilecek bir detaydır...ama en can alıcı noktadan vurdun beni...iki ucu kesinlikle.oklu değnek diyorum...allah sabır versin...

fuara kadar beklemene gerk yok...Kuruçeşmede Yamaha Yetkili bayisi Daytona motrda Bülent Mamay abiye gidersen sana yardımcı olacaktır...Bülent abi öyle malım satılsında ne olursa olsun tiplerinden değildir...kafandaki motoru anlatırsan sana başka markalarda önerebilir...öyle şeker bir adam yani anlayacağın...

Son düzenleme:
teşekkürler..

Videolar çok aydınlatıcı odu. Gerçekten çok güzel bir motor ve fiyatı da rakiplerine göre daha uygun.. Ben koyu gri düşünüyordum ama sarı da çok hoş olmuş..:p

aslında bende olsam x8 i seçerim hem fiyatıda düştü oda 7000 ytl şimdi x-max le arasında 100 ytl fark var x-max 6900 ytl ama x-8 in fiyatının düşmesinin sebebi x-8 250 çıkması bence fiyatı o yüzden düştü. ama ben olsam tabiki x-8 derim

yakınlarımdan biri büyük teker olduğu için X8 i tercih etmişti. gerçekten hayat kurtaracak bi detay. motora bindim büyüklüğüne göre performansı da gayet iyi. rahatlığına gelince vespaaaa:) işte bu da bahsi geçen motor
14ar3.jpg

ben cok memnunum x-max imden, büyük lastik cok onemli bir kriter. zaten 14-15" max. oluyor maxi scooter da, atlamamak lazim bu ayrintiyi.

Fikrini belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bugün fuardan Yamaha X max 250 mi aldım :) Koyu füme rengi, Anahtar teslimi bandrol dahil 6900 YTL Bu fiyata Shark kask+eldiven+branda+bellik dahil :) Sevgiler..

Değerli Dostlarım Engin Fikirlerinize İhtiyacım Olacak

Merhaba Değerli Motorsever Dostları

Yakın zaman içerisinde 200 lük bir motor almayı düşünüyorum. Aslında 250 lik almayı düşünüyorum. Ama param şu anlık buna yetiyor. Aslında iyi klasman bir motor almak istediğim için param anca 200 motora yetiyor. X8 2oo düşünüyorum ne dersiniz
Saygılarımla

Motosikletlerin teknik verilerine ve testlerine bakarak yapılan tercihler ülkemizde ne kadar yanlış olabiliyormuş onu gördüm.
Bu Mayıs başında Daytona'dan Yamaha Xmax 250i aldım.Motorumdan gayet memnun olabilirdim,gelgelelim servis,yedek parça ve satıcı üçgeni adeta bir şeytan üçgeni olmuş,müşterilere sinir testi yapıyorlar.
Daytona'ya(arkadaşlarımdan yeteri kadar kötü şöhretlerini duymuş olmama rağmen) gittiğim ilk gün gözlerinde dolar işaretini açık açık görebileceğiniz Bülent Mamay,ak sakallı bir dede tadında yardımcı oldu.5 dakika içinde parasını aldı.1 gün sonra motoru teslim almaya gittiğimde içeri girince "Buyrun ne istemiştiniz?" dedi.Harika bir esnaf anlayacağınız.Neyse,birkaç gün gecikmeyle motorumu aldım ve 3300 km'yi sorunsuz olarak katettim.
2 gün önce bir hırsız torpido gözümü zorladığı için plastik kilidinin kırıldığını gördüm.Daytona servise gittiğimde pişkin elemanların verdiği yanıt şu oldu:"Parça bizde zaten yok.Beldeyama'da varsa 1 haftada hallederiz".Yumruklarımı sıkarak ,saldırmamaya çalışarak "Peki parça yoksa?" dedim.Parça yoksa 6 hafta sürüyormuş!!!Kafalarına geçirmek istediğim "Yamaha Yetkili Servis" tabelasının altında bana verebildikleri tek şey 10 cm bir koli bandı oldu.Sonra yüzüme bile bakamadan kayboldular,ben de koli bantlı motorumla pizza dağıtıcıları gibi yola koyuldum.
Bu parça motorun gitmesine engel olacak bir parça olsaydı 6 hafta motor kaldırımda duracak demektir.
Seçim sizin.Ama asla ve asla Honda'dan şaşmayın derim.Yamaha satış dışında HİÇ BİR ŞEY yapamıyor.Hele DAYTONA'nın önünden bile geçmeyin,sadece sinirinizi zorlarsınız.
Hepinize kazasız ve sorunsuz(Honda'lı) yolculuklar diliyorum.

Motosiklette satış sonrası çok önemli. Teknik bilgiler Xmax dese de bence Piaggio.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar