x-max alanlar, alacak olanlar için bilgidir...
arka debriyaj kavramasında, kalkışlarda bir takırtı geliyordu..yaylarla biraz oynayıp susturdular. (ayvalık motorcu namık)..3600 km de ayvalıktan bandırma ya keyifli bir yolculuk yaptım..istanbula feribotla geçtik. istanbul da ,otoparkta aküyü bir gecede bitirdi. hemen yeni akü taktık. onu da ikinci gece yedi. kısa devre tanısıyla zeytinburnu yamaha servisine (ünal usta) motoru verdik. uzun lafın kısası, iki gün ve 430 YTL (4000 km bakımı dahil) faturayla teslim aldık..konjektör ve alternatör arızası varmış..dikkatinize ;bu motorun (sözde) garantisi hala devam ediyor..ilk teslim de karter yağ tapası tam kapatılmadığı için motor epey yağ kaybetti. farkedip motoru yakmadan geri döndük ..yaptılar..(eksik olmasınlar !).. netice olarak bu iyi bir japon scooter i..güçlü , hızlı , konforlu ancak biraz şans ve de dürüst satıcı (garanti konusunda), adam gibi servis (açık unutulan yağ tapası) gerekiyor..
1. kapalı kutu içindeki alternatör ve konjektör ü kullanıcı bozamaz. garantideki bir motor 4000 km de bu arızayı veriyorsa, ayıplı maldır..
2. servis ustası mal teslimini çıraklara bırakmamalıdır. deneme sürüşü şart..
şu anda, çok iyi performanslı bir scooter ve keyifle kullanmaya devam....ancak, bu arıza uzun yolda olsaydı sürücü perişandı ve gevşek bırakılan karter tapası yüzünden motor yatak sarsaydı ; satıcı (beldeyama) ve servis herhalde bu hatayı da bana ödetmeye çalışırdı, diye düşünüyorum..
velhasıl, aynen mercedesler gibi yamaha da güzel, alımlı ama pahalı bir metres..haberiniz ola..
ayrıca , yamaha nın ikinci bir ürünü olarak waveblaster jetskisini 5 senedir, problemsiz olarak, ege de gezdiriyoruz..bunda şanslıyız..
x-max'ı oğlum kullanıyor..ben, şu anda 4000 km ye (problemsiz!!! ciddiyim..) gelen ,asya 150t1 scooteri keyifle kullanıyorum..çinlilerin büyük bir kısmının aldıkları parayı son kuruşuna kadar hakettiklerine inandım..
dürüst satıcılar, problemsiz motorlar, iyi ustalar ve de yollarda bol şans dilerim..