Merhaba arkadaşlar 5 ay önce 23.000KM'de X-Max 250 ABS 2016 model sahibi oldum. Aldıktan 1 ay sonra İstanbul'dan bastım Antalya'ya. Buraya kadar bir sorun yaşamadım fakat Antalya'ya geldikten sonra yavaştan sesler gelmeye başladı. Amortisörlerden gıcırtılar başladı motoru yıkatınca bi süre geçti ama sonra tekrar geldi. Bunun haricinde (belki daha önce dikkatimi çekmedi) düşük devirlerde tıkır tıkır dikiş makinesi gibi sesler gelmeye başladı.Son olarak da şehirler arası yolda benzin tüketimi dikkatimi çekti bu tamamen bilmediğimden, ortalama 90 - 100 ile gitmeme rağmen km başına 25kr yakması normal midir ve bu önceki bahsettiğim seslere bir çözüm bulunabilir mi?
Şimdiden çok teşekkürler.
bahsettigin gıcırtı orta sehpanın lastik takozundan geliyor , bende 2014 xmax vardı sürekli gıcırdardı arada hafifden gres yağı sürerdim birkaç hafta sesi soluğu kesiliyordu..
motor 25 kr yakıyor normalmi yazmışsın , motorlar lira değil benzin yakar

5 ay önce kaç litre tükettiğini yazarsan yorumlarız , bu meretin fiyatı sürekli artıyor , benim xmax 250 şehir içi İstanbul trafigi 3,2 ila 3,5 lt yakıyordu , uzun yolda iki kişi top case ve sele altı ful dolu , tur camıda vardı , 80 km hızlarda 2,4 lt ye kadar düşüyordu , bir kez 147 km top speed gördüm , böyle tempolu agresif sürüşle 4 lt ye yaklaşıyordu tüketim göstergesi..