Selamlar.
Bugün xmax 250 sahibi oldum. Nmax 155'ten buna geçtim. 2-3 kere de eski kasa xmax kullanmıştım. Ufak ufak farkları yazayım, biraz da ilk izlenim aktarayım.
Sıfır aldığım için rodaj dönemi var, biraz eziyet açıkçası

Kitapçık diyor ki ilk 1000 km 4500 deviri uzun süreli geçme. O da 60-70 km arası dolaşmak demek. Sabır gerektiyor ve sürekli aynayı kontrol etmeniz lazım
Öncelikle malzeme kalitesi, sele kalitesi ve işçilik gerçekten çok iyi.
Yaklaşık 170 km yaptım belirttiğim hızlarda ortalama yakıt tüketimi 2.3 gün sonu.
Nmax ile aynı aşağı yukarı. Onunla böyle sürsem 2.1-2.3 arası takılırdı. Yüksek hızlarda durum nasıl olacak göreceğiz.
Frenler ilk başta yokmuş gibi hissettirdi, biraz basmak gerekiyor. Isırma hissi yok. Zamanla tepkiler değişecektir. Ama anladığım kadarıyla ciddi bir ısırma hissi olmayacak.
Boyum 1.73 camı en yüksek konuma aldım. Kaskın üst kısmına rüzgar geliyor bu hızlarda hiç rahatsızlık vermedi, hele nmax ten sonra uğultudan kurtuldum, acayip rahatladım. Yüksek hızlarda duruma bakacağız. En kötü deflektör takılıp çözülür.
Sele; Nmax'ten sonra acayip rahat geldi. Eski Xmax'e göre de ciddi konfor artmış. 4-5 saat bindim rahat ettirdi. Seledeki çıkıntı yaslanmaya imkan veriyor, bayağı faydalı.
Ama sele yüksek ve geniş, maalesef benim gibi kısa adamlar için sıkıntı. Parmak ucunda yere değiyorum, sıkışık trafikte biraz tedirgin oldum. Dikkatli olmak lazım 180 kilo motor hata kaldırmaz, devrilir. Cesaret edip sıkışık trafikte araları pek zorlamadım, zamanla alışacağız.
Amortisör; bildiğiniz gibi artık ayarlı arka amortisör var.
Almadan önce test etmiştim; Test motoru her çukuru, bozukluğu hissettiriyordu. İnince baktık ki en sert hale almışlar. O halde gerçekten konforsuzdu ama virajlarda cidden şaşırttı beni ip gibi gidiyordu valla
Benim motor orta sertlik ayarında şu anda; Nmax'in ve eski Xmax'in tahtalığından kurtulmuş vaziyette. Dengeli bir hal aldı, konforda bir sınıf yukarı atlattı beni. Bir ara en yumuşak halini de denemek lazım.
Ön amortisörün çalışma aralığı geniş, bam güm yapmıyor. Hafif sert tarafta gibi hissettirdi, biraz daha zaman lazım. Ama böyle olması yol tutuş için daha iyi.
Titreşim hissetmedim, hafif gazla gayet akıcı ilerliyor alet. Nmax'ten sonra seviye atladığım diğer konu. Ufak ufak elciklerde rölantide var, rodaj bitince durum değişebilir.
Gösterge; Çok şık, ihtiyacınız olan hemen hemen her bilgi var. Güneş vurunca ortadaki dijital ekran rahat okunuyor, ama diğer durumlarda sanki biraz karanlık geldi bana.
Hava çok kararmadan indim motordan ama kısa farlar gayet iyi geldi bana. Uzun far maalesef çok kötü konumlanmış, selektör atınca aşağı vuruyor.
Selektör düğmesi de maalesef far ayar düğmesine basarak yapılıyor, gidonun önünde olsaydı daha iyi olurdu.
Menü tek düğme ile çok kolay kontrol ediliyor, fakat büyük bir ele sahip değilseniz düğme biraz uzak kalıyor.
Sele ve sele altı kalitesi gerçekten çok üstte.
Sele altında gereksiz çıkıntı yok, çok geniş. Öne yakın kısımda kask çizilmesin diye yumuşak kaplamalar var. Aydınlatma çok iyi konumda ve yeterli. Sele kapanırken cuk diye oturuyor.
Lastikler city grip, daha önce kullandım. Lastik masrafınız olmaz.
Ayak koyma yerlerinden önde olan kötü konumlanmış. Nmax'te ileri doğru uzatıp rahat gidiyordum. Bunda biraz dik ve seleye doğru konumda. Ayağı daha çok kırarak gidiyorsunuz. Nmax'in o yanını özledim. Bakalım buna da alışır aramayız belki ilerde.
Anahtarsız kullanım bir nimetmiş
Son olarak bugün kahrımı çeken @tommygun ve @angrypower a teşekkürü bir borç bilirim